وی افزود: بازارهای جهانی دیگر محصور و محدود نیست و از طرف دیگر حضور در بازارهای بین المللی نیازمند افزایش بهره وری در جهت کاهش قیمت و افزایش کیفیت است.
جهانگیری تصریح کرد: تنها راهکار برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی گسترش صادرات غیرنفتی و توسعه بازارهای بین المللی است و همانطور که تا بحال یک مسیر طولانی رادر اقتصاد کشور طی کرده ایم،؛ به طور حتم باید در آینده نیز با تقویت دستاوردهای بدست آمده و برطرف کردن نقاط ضعف به شکوفایی اقتصاد کمک کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت قدردانی از افرادی که در این حوزه زحمت کشیده اند، تصریح کرد: در حال حاضر میزان صادرات غیرنفتی با میزان صادرات نفتی کشور برابر شده و این دستاورد کمی نیست.
معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: درست است که 3میلیون نفر در کشور بیکارند و تمام تلاش ما برای گسترش تولید و افزایش صادرات برای بالا بردن اشتغال در کشور است، اما باید توجه کرد که 24 میلیون نفر هم شاغل هستند و بجز بخشی از آنها که در دولت مشغولند مابقی به واسطه بخش خصوصی کار می کنند.
جهانگیری تصریح کرد: رسیدن به یک اقتصاد بزرگ تنها با کمک بخش خصوصی امکان پذیر است و رفتار درست ما با این بخش می تواند مشوق ورود خارجی ها برای سرمایه گذاری در اقتصاد و صنعت کشور باشد.
وی با اشاره به نتایج مثبت برجام اذعان کرد: ما هیچ زمان به آمریکایی ها نگفتیم وارد اقتصاد ایران نشوید و آمریکا با سیاست های غلط خود موجب محروم شدن فعالان اقتصاد این کشور از اقتصاد پرسود ایران شد .
جهانگیری با بیان نقش پررنگ سفارتخانه های ایران در دنیا درجهت ترویج صادرات کالای ایران است، افزود: مسوولان در عین حفظ پاکدستی باید افتخار با بخش خصوصی همکاری کنند.
وی ادامه داد: تمام تلاش دولت این است که نرخ ارز قابل پیش بینی بوده تا تکانه های ناگواری برای اقتصاد کشور و صادرکنندگان به وجود نیاورد.
جهانگیری اعلام کرد: به دلیل دسترسی به درآمدهای نفتی، پشتوانه خوب مالی داریم و در حال حاضر تمام تلاش دولت برای حمایت از بخش خصوصی با استفاده از این منابع است.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: این به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست که کالای خدماتی از کشور صادر شود و ارز آن به داخل بازنگردد و تمام صادرکنندگان موظف هستند یا به ازای صادرات کالا وارد کرده و یا ارز خود را تبدیل به ریال کنند.
وی عنوان کرد: با اطمینان می گویم هیچ تغییراتی در بازار ارز نخواهیم داشت و نرخ تغییرات عدد قابل قبولی است که صادرکننده را دچار شوک نکنند.
جهانگیری در حالی که به صادرکنندگان توصیه کرد با ارزی غیر از دلار کار کنند، تصریح کرد: تمام تلاشمان این است که در تجارت با کشورهای هدف با ارز ملی مبادلات را صورت دهیم و در سفر دو روز گذشته به ترکیه در اطراف توافقی با مقامات ترکی مصوب شد که از این پس ایران و ترکیه در مبادلات تجاری با ارز ملی دو کشور کار کنند.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: اولویت دولت این است که بخش خصوصی با شرکت های خارجی مشارکت و تولید مشترک داشته باشد و از بخش خصوصی انتظار داریم که با قوت به دنبال این موضوع باشند.
جهانگیری با تاکید بر نقش موثر صنعت گردشگری اظهار کرد: کشورهای دیگر در دنیا توانسته اند ارزآوری بالایی از صنعت گردشگری کسب کنند و ما نیز به دنبال آن هستیم که با تقویت و حمایت از بخش خصوصی به شکوفایی این صنعت در کشور کمک کنیم.
وی در پایان بیان کرد: با وجود مشکلات بسیار در تأمین بودجه دولت، به دنبال حمایت جدی و تأمین منابع لازم برای بخش خصوصی هستیم.
انتهای پیام/