سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میدانی:

نبود تعادل میان مصرف آب و منابع موجب بحران کم آبی شده است/پروژه انتقال آب فقط برای شرب صورت بگیرد

معاون وزیر نیرو گفت:مشکل اصلی آب کشور عدم تعادل میان مصرف آب و منابع موجود است که باعث بحران آبی شده است

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،رحیم میدانی در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و فاضلاب ایران در نشست خبری اظهار کرد:بهره‌وری آب پایین است اما اگر بهره‌وری نیز افزایش یابد مشکلات آبی ما حل نمی‌شود و اگر همه طرح‌های مختلف از جمله تعادل‌بخشی، استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری و ... منجر به کاهش مصرف آب نشود مشکلات آب کشور قابل حل نخواهد بود.

وی افزود: مشکل اصلی آب کشور عدم تعادل میان مصرف آب و منابع موجود است که باعث بحران آبی شده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه استفاده بیش از حد منابع آب‌های سطحی در تالاب‌ها نمود پیدا کرده،گفت: سالانه 6 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت از منابع زیرزمینی آب داریم که در این خصوص در قالب طرح احیا و تعادل‌بخشی به دنبال آن هستیم تا به نقطه‌ای برسیم که سالانه 11 میلیارد مترمکعب کمتر از سال‌های اخیر از منابع زیرزمینی آب برداشت کنیم که این هدف‌گذاری عینا در برنامه ششم توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون وزیر نیرو گفت: با اجرای طرح تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی تاکنون توانسته‌ایم از این رقم کاهش 11 میلیارد مترمکعبی یک میلیارد و 600 میلیون متر مکعب را محقق کنیم و به اعتقاد بنده هر وزیر و معاون وزیری که از این پس در وزارت نیرو مشغول به کار می‌شود باید طرح احیا و تعادل‌بخشی را در اولویت کارهای خود قرار دهد.

میدانی تصریح کرد: در طی دولت یازدهم تلاش‌های زیادی کردیم تا مشکلات آبی کشور تبیین شود و اساسا نباید مشکلات آبی را امنیتی کرد بلکه باید با تبیین مسائل همه را متوجه مشکلات آبی کشور کرد که اخیرا با ابلاغیه‌ای که از سوی رئیس‌جمهور خطاب به وزارت جهاد کشاورزی داشتیم و رئیس جمهوری دستور دادند که باید این وزارتخانه در طرح احیا و تعادل‌بخشی با وزارت نیرو همکاری کند.

ضرورت کاهش مصرف آب در تمام بخش ها

وی افزود: باید ضرورت کاهش مصرف آب را در تمامی بخش‌ها در کنار بیان مشکلات و آثار آینده مشکلات آبی کشور بیان کنیم تا مصارف ما به میزان 80 میلیارد متر مکعب در شرایط نرمال برسد و طبق بررسی‌های انجام شده سالانه باید 11 میلیارد متر مکعب آب را در اختیار تالاب‌ها قرار بدهیم که این ارقام باید در فعالیت همه دستگاه‌ها مورد توجه قرار بگیرد تا محقق شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه باید در کشور به دنبال بازیافت آب باشیم گفت: بزرگترین پروژه بازیافت را در مشهد مقدس کلید زده‌ایم و اکنون در حال مطالعه آن هستیم.

میدانی ادامه داد: مطالعات این پروژه بزرگ با همکاری آلمانی‌ها انجام می‌شود و تلاش می‌کنیم تا پساب تولیدی را برای جایگزینی با آب کشاورزی، تغذیه سفره‌های زیرزمینی و مصارفی از این دست جایگزین کنیم و اختصاص دهیم.

وی در خصوص استانداردهای استفاده از پساب گفت: ما استانداردهای مربوطه را از 3 کشور باتجربه در این زمینه استخراج کرده‌ایم که فعلا از این استانداردها استفاده می‌کنیم اما ممکن است در آینده نسبت به تدوین استاندارد ملی نیز در این زمینه اقدام شود.

این مقام مسئول بیان کرد: این پروژه قادر خواهد بود سالانه از 100 میلیون متر مکعب فاضلاب حدود 80 میلیون مترمکعب پساب به دست بیاورد که برای مصارف مختلف تخصیص داده شود.

ناگزیر به اجرای پروژه‌های انتقال آب هستیم

میدانی در خصوص آخرین وضعیت بارندگی‌ها گفت: در مدت گذشته از سال آبی جاری بیشترین میزان بارش‌ها را در حوزه دریای خزر شاهد بودیم که نسبت به درازمدت رشدی 92 درصدی داشت اما در همین مدت در حوضه دریاچه ارومیه شاهد 30 درصد آمار منفی در بارش‌ها بودیم، در غرب کشور نیز شاهد کاهش بارش بودیم و در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان هیچ میزان بارندگی نداشتیم و در مجموع در سراسر کشور در مهرماه سال جاری شاهد بارش قابل توجهی نبودیم.

وی بیان کرد: طبیعت کشور ما را ناگزیر به اجرای پروژه‌های انتقال آب می‌کند اما تاکید می‌شود که این پروژه‌ها فقط برای شرب انجام می‌گیرد و اگر جایی انتقال آب برای مصارف صنعتی باشد این انتقال از آب دریا خواهد بود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود: وقتی انتظار داریم کشورهای بالادست نسبت به تخصیص حق آبه‌های ایران با ما همکاری داشته باشند نباید در داخل کشور یک استان نسبت به تامین آب شرب استانی دیگر ایجاد مشکل کند. اما در مجموع من اعتقاد دارم باید انتقال‌های آب را حداقل کنیم و فقط برای شرب پروژه‌های انتقال آب از حوضه‌ای به حوضه دیگر صورت بگیرد.

میدانی روند احیای دریاچه ارومیه را امیدوارکننده دانست و گفت: در دو،سه سال اخیر از نظر منابع مالی کمبودهایی داشتیم و نتوانستیم همه برنامه‌ها را انجام دهیم. همچنین شاهد افت 22 سانتیمتری سطح دریاچه ارومیه در طی سال‌های اخیر بودیم که بخشی از دلیل آن طولانی‌ شدن اجرای پروژه‌های احیا و تعادل بخشی هم کاهش 34 درصدی بارش‌ها در این حوزه بود اما اگر روال احیای دریاچه ارومیه با ساختارسازی خوبی که در کارگروه احیا شکل گرفته ادامه یابد می‌توانیم نسبت به آن امیدوار باشیم.

امضای تفاهم نامه میان آب و فاضلاب کاشان و انجمن آب آلمان

تفاهم نامه همکاری مشترک میان آب و فاضلاب کاشان و انجمن آب آلمان با موضوع مطالعات هوشمندسازی پایش های شبکه توزیع آب در یکی از ایستگاه های کاشان امضا گردید.

علی سید زاده مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و نظارت برکاهش هدر رفت آب کشور با بیان اینکه ارزش این تفاهم نامه 600 میلیون تومان است، اظهار کرد: وزارت علوم آلمان پنجاه درصد از منابع مالی را تامین می‌کند که این طرح به صورت پایلوت در یک از ایستگاه های کاشان انجام می گیرد.

وی در خاتمه گفت: اطلاع سریع از پارامترهای هیدرولیکی مانند فشار و دبی آب از لحاظ کمی باعث می شود بتوانیم سیستم را متعادل سازی و مصرف را مدیریت کنیم و پارامترهای کیفی مانند میزان کلر با کمک سنسورهای موجود به صورت خودکار اندازه‌گیری و کیفیت آب با سرعت بیشتر کنترل می شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.