این دو دانش آموز در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان دربازه طرح ارسالی خود اعلام کردند: عنوان طرح ما رنگ آمیزی و شست و شوی لام های آزمایشگاهی است. کار ما زیر شاخه ای از علوم زیستی و علوم پزشکی است و به طور کلی زیر مجموعۀ میکروبیولوژیک محسوب می شود.
درخصوص نحوه شکل گیری ایده نیز عنوان شد: در آزمایشگاه برای آن که نمونه ای دیده شود ما نیازمند رنگ آمیزی آن هستیم برای مثال نمونه ای که میتواند باکتری باشد، ابتدا آن را تهیه میکنیم و کشت میدهیم سپس برای آن که دیده شود باید رنگآمیزی شود که یک رنگآمیزی روتین دارد که به وسیله این رنگ آمیزی، باکتریها تفکیک میشوند و میتوانیم آنها را از یکدیگر تشخیص دهیم. اما از آن جهت که رنگهایی که وجود دارند سرطانزا هستند و برای انسان مضر میباشند ما دستگاهی را اختراع کردیم که به صورت تمام اتوماتیک لامها را قرار میدهیم سپس توسط دستگاه رنگامیزی و شستشو میشوند و لام رنگ آمیزی شده را تهیه میکند.
این دانش آموزان اولین تجربه خود در جشنواره جوان خوارزمی را تجربه می کنند : کاری که انجام دادهایم پیش از این نمونه مشابه داشته است ولی در دستگاه ما بهبود داده شده است و توانستهایم آن را ارتقا دهیم و اشکالات و معایب آن را برطرف کنیم.
درخصوص قابلیت های طرح نیز عنوان شد: تاکنون چنین دستگاهی در ایران ساخته نشده است و تمامی دستگاههایی که مورد استفادۀ آزمایشگاهها قرار گرفته است خارجی بوده که در صورت تجاریسازی آن در این زمینه خودکفایی ایجاد میشود و دیگر نیازی به واردات چنین دستگاههایی وجود ندارد و از طرفی با توجه به رفع نقصهای مشابه خارجی میتوانیم در عرصه بینالملل با نمونۀ خارجی آن رقابت کنیم و به دیگر کشورها نیز صادر نماییم.
این دو مخترع جوان امید دارند که بعد از پایان جشنواره بتوانند این دستگاه را توسعه داده و آن را تکمیل کنند.
انتهای پیام/ح