کرباسیان با اشاره ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و ملزم بودن کلیه دستگاهها برای ارائه اطلاعات مربوط به فعالیتهای اقتصادی خود به وزارت اقتصاد و دارایی اظهار کرد: هم اکنون برخی از مشمولان این قانون ،در ارائه اطلاعات خود به وزارت اقتصاد کم کاری میکنند ، این امر برای ما قابل قبول نبوده و باید بدون اغماض پیگیر اجرای کامل آن باشیم.
همه ساله در قوانین بودجه شاهد معافیتهای مالیاتی پیچیدهای برحسب منطقه فعالیت و نوع خدمات برای بنگاهها هستیم که از شاکله و انسجام درخوری برخوردار نیست ،بنابراین به نظر میرسد جهت گیریهای مرتبط به این موضوع باید با دقت و حساسیت بیشتری صورت بگیرد.
مرتضی اکبریان کارشناس مالیات در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به ساماندهی معافیتهای مالیاتی درکشور گفت: معافیت مالیاتی درکشور امری بسیار مهم و ضروری است، اما این امر به راحتی قابل اجرا نیست.
وی گفت:از آنجایی بسیاری از قوانین دستخوش رانت قرار می گیرند اجرای طرح معافیت مالیاتی کاری دشوار است.
اکبریان تصریح کرد: هم اکنون شاهد قوانین و مقررات دست و پاگیربسیاری هستیم ، از این رو برای آغاز طرخ فوق، با فرآیند پیچیده و دشواری روبرو خواهیم بود. این در حالی است که در بسیاری از کشورها این قبیل از قوانین در حال سادهسازی بوده و تبدیل به رفتارهای ساده اداری شده است.
مسعود صوفی کارشناس مالیات در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با بیان اینکه ساماندهی معافیت مالیاتی در دست بررسی است، گفت: خوشبختانه عملکرد سازمانها در این زمینه مثبت بوده است.
وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی در راستای بهبود نظام مالیاتی به اجرا در می آید، افزود: بسیاری از معافیتهای مالیاتی مشمول کارمندان میشود چرا که بسیاری از شرکتها از پرداخت مالیات فرار میکنند.
صوفی در پایان گفت: این طرح باید در جهت ایجاد تحرک و جهش در صنعت اجرا شود، چرا که در نهایت این تلاشها به بانکها و اداره مالیات بر میگردد و در صورت اجرای ناموفق می تواند سرآغازی دشواری های بسیار زیادی شود.
انتهای پیام/