سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت بهداشت در هفته ای که گذشت؛

از اختلاف نجومی در قبولی رشته پزشکی تا آمار تکان دهنده از کم شنوایی ایرانی‌ها

وزارت بهداشت در هفته‌گذشته با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آن‌ها می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته  با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آن‌ها می‌پردازیم.

اختلال فاحش رتبه در قبولی رشته‌های پزشکی/ مهم ترین تهدید‌های مراکز آموزشی حوزه سلامت

سید حسن هاشمی اظهار کرد: یکی از چالش های عدم دستیابی به دانشگاه های نسل سوم و چهارم، وجود سهمیه های متعدد به ویژه سهمیه های مصوب در مجلس شورای اسلامی است به طوری که تفاوت معنی داری در رتبه های ورودی به دانشگاه ها دیده می شود. تفاوت رتبه ها در قبولی گروه پزشکی، گاهی بیش از 60 هزار رتبه است و با دستور رییس جمهور در شورای عالی انقلاب فرهنگی، گروهی ماموریت یافتند تا با بررسی سهمیه های مختلف، زمینه های اجرای عدالت آموزشی در کشور فراهم شود.

نه نمی‌گوییم، چون دوست داریم پشت تریبون برایمان کف بزنند

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی‌ وزیر بهداشت گفت: معتقدم اگر در جمهوری اسلامی‌ مسئولان‌ جرأت‌ نه گفتن داشتند‌ شرایطمان‌ بهتر از این بود باید در جاهایی که لازم است تصمیم‌گیری درست کنیم مشکل ما آن جاهایی‌ است که نمی‌توانیم نه بگوییم در مورد یارانه‌ها ببینید‌ چقدر حرف زدند اما نمی‌توانیم نه بگوییم چون دوست داریم پشت تریبون‌ برایمان کف بزنند و صلوات‌ بفرستند.

هاشمی‌ عنوان کرد: ما به آنهایی که اصرار داشتند به آنها پستی‌ بدهیم پستی‌ ندادیم و دیدیم بسیاری افراد که در انتخابات مختلف‌ هزینه‌های زیادی می‌کنند رأی نمی‌آورند و خدا به آنها پستی نمی‌دهد.

15 درصد از زوج‌های ایرانی نابارور هستند

بهزاد کلانتری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان کرد: هزینه‌های درمان ناباروری بسیار سنگین است و بسیاری از مردم توان پرداخت این هزینه‌ها را ندارند این در صورتی است که در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا در بیمارستان کمالی کرج، 85 درصد از هزینه تحت پوشش طرح تحول سلامت قرار دارد و تنها 15 درصد از هزینه‌های درمان را بیمار باید پرداخت کند که آن هم به علت قراردادی که قرار است با مقام معظم رهبری در راستای افزایش سیاست های جمعیتی بسته شود، بیمارانی که از تمکین مالی برخوردار نیستند از پرداخت این 15 درصد معاف هستند.

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی البرز، افزود: در استان البرز طبق سر‌شماری انجام شده در سال 95، دو میلیون و 713 هزار نفر زندگی می‌کنند که 15 درصد از این تعداد را زوج‌های نابارور تشکیل می‌دهند.

بازبینی نقشه تحول آموزش پزشکی کشور تا آبان ماه

محمدباقر‌ لاریجانی‌ معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار کرد: نقشه توسعه ششم کشور‌ در حوزه پزشکی تأکید‌ جدی به بحث تحول آموزش پزشکی دارد و باید اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز بیش از گذشته به این موضوع توجه کنند.

لاریجانی‌ مطرح کرد:  طبق‌ برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا آبان ماه بازبینی در نقشه تحول آموزش پزشکی انجام و در همین راستا مجدد جلسه‌ای برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی از پتانسیل و ظرفیت‌ عظیمی برخوردارند که متأسفانه ما از آن غافل هستیم، تصریح کرد: حوزه آموزش پزشکی دارای چالش‌های زیادی است و بحث‌ ادغام وزارت بهداشت در آموزش پزشکی بسیار مهم تلقی‌ می‌شود و در همین راستا‌ جلسات متعددی‌ در سالن‌های مختلف از جمله وزارت بهداشت و شورای‌ تشخیص‌ مصلحت برگزار و با تأیید‌ سیاست‌های رهبری‌ به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ‌ شده‌ است.

ابتلای ۵۰۰ نفر به سل مادرزادی در دنیا

علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوریبا اشاره به ییماری سل در کودکان گفت: هر چه سن کودک کمتر باشد و به دوره

وی گفت: در سال 1367 تعداد مواردی که از مبتلایان به سل مادرزادی در دنیا گزارش شده بود به 400 نفر نمی رسید.

ولایتی یاد آور شد: اگر میکروب سل  وارد بدن یک کودک زیر یک سال شود تا ۵۰ درصد بیماری را نشان می دهد و اگر بین یک تا 2سال باشد ۷۵ تا ۸۰ درصد و همچنین اگر بین ۲ تا پنج سال باشد ممکن است تا ۹۵ درصد بیماری خود را نشان دهد.

شيوع ١٤ درصدى ميگرن در جهان/ مهمترين عوامل بروز سردرد

منصوره تقا به شايعترين سردردها اشاره كرد و گفت: سردردهای ‎شایع، دو نوع تنشی و میگرنی است که در همه کشورها این شیوع مشابه است و به طور کلی ٣٠ تا ۸۰ درصد افراد سردردهای تنشی را در زندگی خود تجربه می‌کنند و شدن این سردرد  معمولا بسیار شدید نیست ولی سردردهای میگرنی معمولا شدید هستند و ۱۱ تا ۱۴ درصد شیوع جهانی دارد.

‎رئیس پنجمین کنگره سردرد در مورد میگرن گفت: علت قطعی میگرن هنوز مشخص نیست ولی فرضیه‌ها در مورد علت آن زیاد است و در جدیدترین مطالعات مشخص شده است در میگرن تغییرات میانجی‌های شیمیایی در مغز وجود دارد لذا در درمان‌های جدید به این مسئله توجه شده است.
‎تقا تاکید کرد: بی‌خوابی، پرخوابی، گرسنگی، پرخوری، هوای آلوده، مواد افزودنی، استفاده از پنیر چرب و کاکائو، بوی غذای سرخ کرده، عطر تند، استرس جزو عوامل محرک میگرن به شمار می‌روند.

کم شنوایی در ایران ۲ برابر میانگین جهانی

حمید جلیلوند دبیر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران اظهار کرد: آمار جهانی نشان می دهد، از هر هزار تولد یک تا 2 نفر کم شنوا به دنیا می آیند که در ایران پیش بینی می شود، حداکثر سه تا چهار نفر در هر هزار تولد کم شنوا باشند، البته آمار افراد کم شنوا در بزرگسالان بیشتر از این خواهد بود چون افزایش سن، بیماری ها و آلودگی صوتی و شغل، در ایجاد کم شنوایی تاثیر دارد.

جلیلوند افزود: با توجه به پیشرفت هایی که در علم ادیولوژی انجام شده است امکان تشخیص کم شنوایی، علت آن و میزان ضایعه و مکان آن در همان بدو تولد وجود دارد و به طور کلی بهتر است کم شنوایی را پیش  از ۶ ماهگی تشخیص بدهیم و درمان را بلافاصله شروع کنیم.

به روزترین روش‌های درمان پزشکی، بیماران منطقه را به ایران می‌کشاند

علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه بر اساس فرمایشات رهبری ایران باید در منطقه رتبه نخست علم پزشکی را داشته باشد، عنوان کرد: اکنون بدون تردید در علم پزشکی در منطقه جایگاه نخست را به خود اختصاص داده ایم.

ولایتی با اشاره به سفر بسیاری از بیماران از کشورهای منطقه به ایران برای درمان عنوان کرد: اگر بیماری در کشورهای منطقه مبتلا به بیماری شود که درمان آن در کشورش در سطح پایینی صورت گرفته باشد به دلیل سطح بالای علم پزشکی برای درمان به ایران سفر می کند.

ایران و پاکستان داروی مشترک تولید و صادر می کنند

سیدحسن هاشمی عصردر جمع خبرنگاران با تشریح همکاری دوجانبه ایران و پاکستان در زمینه های مختلف به ویژه اقتصادی، گفت: دو کشور دارای مرز و دین مشترک هستند و در عین حال پاکستان در حوزه تجهیزات پزشکی بسیار موفق است و صادارات خوبی نیز به دیگر کشورها دارد و این توانمندی ها زمینه مناسبی برای همکاری دو کشور فراهم می کند.

هاشمی در خصوص اجرایی شدن توافقنامه های ایران و پاکستان در بخش بهداشت و درمان و تولید محصولات  دارویی مشترک نیز گفت: مذاکرات زیادی انجام شده ولی تحقق کامل این توافقنامه ها به حضور جدی و موثر بخش خصوصی نیاز است.

اعلام آمادگی پاکستان برای واردات دارو از ایران

سائره افضل تارر وزیر بهداشت پاکستانوی با بیان آمادگی کشورش برای توسعه همکاری های دو جانبه در بخش بهداشت و درمان، آمادگی کشورش را در خصوص واردات دارو از ایران اعلام کرد.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص اقدامات پاکستان برای جلوگیری از قاچاق دارو از ایران نیز گفت: برای مقابله با مشکل قاچاق داروهای ایرانی به پاکستان، لازم است رویکرد چند جانبه اتخاذ کرده و همه ذینفعان نیز در این مورد درگیر شوند تا این مشکل ریشه کن شود.

وضعیت بهداشتی مردم میانمار، یمن و سوریه پیگیری می‌شود

 سید حسن هاشمی وزیر بهداشت با تاکید بر توجه جدی به مشکلات مردم میانمار، یمن و سوریه گفت: همچنین در این نشست به بررسی مشکلاتی که برای مردم این منطقه در زمینه بهداشت و درمان ایجاد شده است ، پرداخته می شود.

وزیر بهداشت گفت: قربانیان ناشی از بی توجهی حکومت ها یا دولت ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

زنگ خطر چاقی در خاورمیانه به صدا درآمد

محمد باقر لاریجانی نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر با اشاره به افزایش میزان چاقی در کشورهای خاورمیانه گفت: این میزان به میزان درآمد کشورها بستگی دارد و باید به این نکته دقت شود که علت مرگ و میرها در منطقه از بیماری های واگیر به سمت بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر آن حرکت کرده و میزان مرگ ناشی از این بیماری ها رو به افزایش است.

وی رفتارهای غلط تغذیه ای و کمبود فعالیت فیزیکی را از علل چاقی در منطقه ذکر کرد و گفت: چاقی علت بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی و عروقی و دیابت است و باتوجه به تاثیری که در میزان مرگ و میر افراد دارد باید به آن توجه ویژه ای شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.