وی با بیان اینکه عشایر استان همدان دردوران دفاع مقدس 69 شهید تقدیم نظام و انقلاب کردند، تاکید کرد: عشایر نقشی موثر و فراموش نشدنی در دوران هشت سال دفاع مقدس داشتند.
مسئول بسیج مساجد، محلات و عشایر سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان با اشاره به بررسی ها و تحقیقات به عمل آمده ازعشایر خاطر نشان کرد: تمایل به کوچروی وکوچ نشینی دیگر در فرزندان عشایر وجود ندارد و مایل به نیمهکوچ نشینی یا ساکن شدن هستند.
مظاهری با اشاره به برگزاری همایش ایلات و طوایف عشایری استان تاکید کرد: یکی از دستاورد های مهم این همایش واکسیناسیون کل دامهای عشایر بود که کار بسیار مهم و قابل توجهی است.
رئیس آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان همدان نیز گفت: عشایر ذخایر انقلاب و یکی از برجستهترین قشرهای جامعه به شمار میروند که نقش مهمی در دفاع از امنیت کشور دارند.
محمد خلیلی با اشاره به وظیفه همگانی در حفظ منابع طبیعی و پوشش گیاهی بیان کرد: عشایر از دوستان و همیاران طبیعت به شمار رفته و وظیفه ذاتی آنها حفظ، احیاء و تولید بهینه منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه 8 هزار هکتار مرتع وجود دارد که 12 درصد مراتع استان در اختیارعشایراست تاکید کرد: لزوم تعامل بین منابع طبیعی و عشایر در زمینه ورود و خروج دام لازم و ضروری است.
خلیلی با اشاره ظرفیت چرا در مراتع استان گفت: طول دوره چرا در استان همدان 3 تا 4 ماه بوده درحالیکه تعداد دامی که وارد استان میشود، بیش از ظرفیت موجود است.
نماینده ایلات و عشایر استان همدان نیز گفت: در ساختار اجتماعی نظام سه دسته جامعه شهری، روستایی و عشایری وجود دارد که خاستگاه همه آنها جامعه عشایری است.
محمدرضا رحمتی با بیان اینکه 550 طایفه عشایری در 27 استان زندگی میکنند، افزود: عشایر براساس اطلاعات سامانه زیستی 59 درصد مراتع کشور و 24 میلیون رأس دام در اختیار دارند.
وی به نقش مهم عشایر در تولیدات دامی و کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: عشایر با دارا بودن 28 درصد دام سبک و 4 درصد دام سنگین، 25 درصد گوشت قرمز مصرفی را تولید میکنند و 35 درصد تولیدات کشاورزی نیز مربوط به این قشر است.
نماینده ایلات و عشایر استان همدان با بیان اینکه زندگی عشایر، آیینه تمامنمای اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: هر چادر عشایری نه تنها یک واحد جمعیتی است بلکه یک پایگاه امنیتی، کارگاه تولیدی و اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی، فرهنگی و واحد سبک زندگی اسلامی، ایرانی به شمار میرود.
رحمتی با اشاره به برخی مشکلات عشایر استان اظهارداشت: کمبود آب، به کارگیری نشدن فرزندان تحصیلکرده عشایر در سازمان امور عشایری، ایجاد آبخوری برای دامها، بهسازی راهها، پرداخت وامهای کمبهره، انتخاب محل مناسب برای اسکان عشایر، تعطیل شدن خدماترسانی شرکتهای تعاونی، لزوم واکسیناسیون به موقع و نبود دامپزشک را از مهمترین این موارد عنوان کرد.
وی ادامه داد: امید است مسئولین در جهت رفع مشکلات این قشر تلاش کنند تا نیازهای این جامعه کمتوقع و پرتلاش تأمین شود.
نماینده ایلات و عشایر استان همدان نیز گفت: از منابع طبیعی میخواهیم با تشکیل جلسات، نسبت به اطلاع رسانی به موقع اقدام کند تا عشایر به دلیل ورود زود هنگام دام جریمه نشوند.
رحمتی گفت: متاسفانه نیروی انتظامی نیز در برخی مناطق مانند محور ساوه- ملایر برخورد مناسبی با عشایر نداشته و این در شأن و منزلت این یگان نیست.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه با گذشت 19 روز از آغاز سال تحصیلی هنوز کلاسهای تحصیلی فرزندان عشایر برگزار نشده است که لازم است آموزش و پرورش این مسئله را حل و تأمین امکانات آموزشی این قشر را تامین کند.
نماینده ایلات و عشایر استان همدان در پایان اظهار داشت: ایجاد بازارچه فروش محصولات به صورت مستقیم در استان نیز یکی از خواستههای عشایر است و دولت میتواند همانطور که گندم را بدون واسطه از کشاورز میخرد؛ گوشت را نیز به صورت مستقیم از عشایر خریداری کند.
انتهای پیام/ص.ف
کلاس درسی فرزندان عشایر برگزار نشده است