وی در ادامه افزود:طبق این قانون سطح کیفی زندگی در محلات هدف، باید با سطح میانگین کیفیت زندگی در همان شهر برابری کند و این یکی از مهمترین اقداماتی است که تمامی سازمانها در این بخش باید رعایت کنند.
سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به اینکه از نظر محاسبات ریاضی دستیابی به چنین هدفی غیر ممکن است افزود: با رشد سرانه فضای عمومی میزان بافتهای فرسوده افزایش و در نتیجه دسترسی به آن بسیار دشوارتر میشود.
عشایری در ادامه اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و ستاد ملی باز آفرینی باید سالانه به ۲۷۰ محله برای نوسازی ورود پیدا کند، اما این به آن معنا نیست که در هر سال ۲۷۰ محله بازسازی شود، زیرا بر اساس محاسبات انجام شده در ایران نوسازی هر محله بین ۱۰ تا ۱۲ سال زمان میبرد.
وی در ادامه تاکید کرد: تا پایان برنامه هفت توسعه وزارت راه و شهرسازی به همراه شهرداریهای برای نوسازی ۲۷۰۰ محله اقدام کرده و این تعداد محله تا پایان برنامه ششم به ۱۳۰۰ منطقه خواهد رسید.
عشایری گفت: برا ساس برآوردهای انجام شده نوسازی محلههای فرسوده بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که برای دستیابی به این رقم علاوه بر کمکهای دولت و شهرداری ها همکاری توسعه گران (انبوه سازان، خیرین) و ساکنان بافتهای فرسوده لازم است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مسکن باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص ورود انبوه سازان به بافتهای فرسوده گفت: قرار نیست دولت پروژههایی مانند مسکن مهر را برای نوسازی بافتهای فرسوده در نظر بگیرد و به انبوه ساز بگوید این پروژهها را از پول دولت بساز چنین چیزی از سوی دولت امکان پذیر نیست.
وی در خصوص پرداخت تسهیلات به بافتهای فرسوده گفت: اولویت تسهیلات خرید مسکن با افزایش مدت بازپرداخت آن برای ساکنان بافتهای فرسوده است که این طرح در حال حاضر در هیات دولت و بانک مرکزی در دست بررسی است.
عشایری با بیان اینکه برای دستیابی به اهداف بازسازی محلات فرسوده مقرر شده جریان عرضه و تقاضای ساخت و ساز را در این مناطق به گونهای تعریف کنیم که خود ساکنان بافت و شهروندان ترغیب به دریافت تسهیلات ارزان قیمت داشته باشند گفت: انبوه ساز نیز با توجه به افزایش تقاضا برای سکونت در این بافتها انگیزههای لازم را برای ورود به این محلهها پیدا میکند.
وی تاکید کرد: تجربهها نشان داده تخریب کردن و ورود به بافتهای فرسوده همواره با شکست بوده بنابراین در بافتهای فرسوده تخریب و نوسازی دیگر جوابگو نیست.
انتهای پیام/