سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مظاهریان مطرح کرد:

افزایش 107 برابری قیمت زمین طی 20 سال گذشته

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از افزایش 107 برابری قیمت زمین طی 20 سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  هفدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن  با حضور وزیر راه و شهرسازی و تمامی معاونان بخش مسکن امروز برگزار شد.

بر اساس این گزارش حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: طبق مطالعه های  انجام شده از سال 72 تا 92 قیمت بنای زمین، 107 برابر افزایش یافته  است.همچنین قیمت مسکن طی 20 سال گذشته 76 برابر، اجاره بهای خانه 61 برابر و شاخص تورم 37 برابر شده است.

وی در ادامه گفت: طی 20 سال گذشته بهای زمین 3 برابر نرخ تورم افزایش یافته است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از سال 92 تا کنون قیمت مسکن 10.6 درصد، زمین 2 درصد و اجاره بها یک ونیم برابر افزایش داشته که براساس نتیجه مطالعه های انجام شده با کمترین میزان افزایش قیمت در این بازه زمانی مواجه بوده است.

وی در ادامه افزود: طبق سیاست های مسکن دولت نباید به صورت شخصی وارد بازار ساخت و ساز شود و این مهمترین سیاست هایی است که در این همایش مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از سال 92 تا به امروز قیمت مسکن 10.6 درصد، زمین 2 درصد وقیمت اجاره بها یک و نیم برابر شده است، گفت: در مقایسه با 20 سال گذشته شاهد کمترین افزایش قیمت در این بخش بوده ایم.

مظاهریان یادآور شد: دولت نباید به صورت شخصی وارد بازار ساخت و ساز شود و این اصلی است که باید در قالب یک بحث آسیب شناسی مورد بررسی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: افزایش قدرت خرید خانوار از جمله مهمترین هدف هایی است که دولت باید دنبال کند.

متقاضیان پول نقد برای خرید واحد مسکونی ندارند

مظاهریان با بیان اینکه طی یک بازه زمانی تعداد واحدهای مسکن بیش از تعداد خانوارها بوده، تصریح کرد: در حال هزار تعداد خانوارها در کشور 24 میلیون است، در حالیکه تعداد واحدهای مسکونی به 27 میلیون عدد رسیده است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در زمان انقلاب اسلامی به ازای هر 100 خانه، 127 خانوار وجود داشته است اما اکنون این آمار معکوس شده و تعداد خانه ها بیش از خانوارها است که این حاکی از یک عدم تعادل بزرگ میان خانوارها و قدرت خرید آنها است.

وی با بیان اینکه این آمارهای معکوس نشان دهنده سفته بازی و کسب سود اقتصادی در این حوزه است، گفت: متاسفانه در گذشته به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب قدرت خانوارها و نیاز آنها در نظر گرفته نشده و اکنون یکی از اهداف دولت یازدهم و دوازدهم افزایش قدرت خرید خانه ها است.

مظاهریان افزود: باتوجه به آنکه همه متقاضیان پول نقد برای خرید واحد مسکونی ندارند، بنابراین باید بانک و نهادهای مالی با تأمین مالی نیاز متقاضیان و پس انداز کردن سپرده ها بتوانیم قدرت خرید مسکن را برای متقاضیان افزایش دهیم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: دولت اولویت خود را پرداخت تسهیلات به خریداران واقعی قرار داده است و این یکی از سیاست های محوری در این حوزه شمار می رود.

مظاهریان در خاتمه گفت: بافت‌های فرسوده و حاشیه نشینی دو محوری است که دولت و مجلس باید به آن توجه کنند و به عنوان یک نهاد توسعه ای در بخش مسکن اقدامات لازم را برای بهبود بافت های فرسوده انجام دهند.

حل مسائل بالادستی مشکل مسکن را برطرف می‌کند

کمال الدین شهریایی عضو کمیسیون عمران در هفدهمین همایش سیاست های مسکن با بیان اینکه از 27 میلیون واحد مسکونی در کشور دو و نیم میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه و دو و نیم میلیون واحد مسکونی دوم است، گفت: این میزان آمارها حاکی از آن است که میزان مسکن برابر تعداد خانوارها در کشور نیست.

وی در ادامه افزود: باید در بخش های بالادستی مشکل مسکن در کشور برطرف شود. هر زمان که صحبت از مسکن می شود باید قیمت زمین، کیفیت مسکن و بخش اجاره بها را در نظر بگیریم، در حالیکه در مباحث کلان و بالادستی این عناصر طی سالهای گذشته مورد غفلت قرار گرفته است.

شهریاری تصریح کرد: طی سرشماری که در سال 1335 انجام شده ، 19 میلیون جمعیت در کشور وجود داشته که 13 میلیون آن روستایی و 6 میلیون آن شهری بوده است، درحالیکه طی آمارهای سال گذشته 70 درصد از جمعیت مربوط به شهر و 30 درصد مربوط به روستا بوده است.

وی تاکید کرد: طبق آمار امسال شهرها در ایران به 1300 رسیده است که این افزایش تعداد شهر و الزامی شدن شهرنشینی ناشی از مدیریت نامناسب بوده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه میزان جمعیت شهری نسبت به روستا در کشور ایران در مقایسه با کشورهای سوییس و هلند بیشتر است، گفت: ما به افزایش جمعیت شهری افتخار می‌کنیم اما این وضعیت بسیار نادرستی بوده و از نظر کمیت و کیفیت مسکن، ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته نیست.

وی افزود: در صورتیکه مسائل بالادستی را حل کنیم، بسیاری از مشکلات اقتصادی حل می شود. نباید خودمان را گرفتار مباحث بلکه باید با بهبود کیفیت زندگی بخشی از مشکلات مسکن را برطرف کنیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس درخاتمه گفت: جمعیت، رشد جمعیت، جمعیت شهری و روستایی، توزیع معادل مهاجرت، توازن منطقه ای، اقتصاد منطقه ای، شهری و روستایی از مهمترین مباحثی است که دولت باید در برنامه های خود رار دهد.

 تداوم رکود در بخش مسکن در آمدهای شهری را محدود کرده است

حجت الله میرزایی معاون برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران در ادامه اظهار کرد: باتوجه به آمار اعلام شده حدود 6 هزار هکتار بافت فرسوده در تهران وجود دارد که می توانیم بگوییم با شروع فرآیند نوسازی شاهد مشکلات بی شمار برای مدیریت شهری هستیم.

میرزایی به تداوم رکود در بخش مسکن طی 6 سال گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: این رکود پیامدهای بسیار بدی را برای مدیریت شهری تهران ایجاد کرده و درآمدهای این شهر را تا حد زیادی با محدودیت های جدی روبرو کرده است.

معاون برنامه ریزی شهر تهران افزود: بدون شک فقدان شفافیت های مالی مدیریت شهری، اطلاعات نامتقارن  از دسترس و همچنین ناکارآمدی تشکل های شخصی همگی به این مشکلات طی سالهای گذشته کمک کرده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.