وی با اشاره به اینکه با کاهش آب بدن،خون غلیظ تر می شود، گفت: این غلظت خون جریان طبیعی خون را در شریان های وریدی مغز به طور چشمگیری کاهش می دهد و زمانبر شدن آن می تواند به تشکیل لخته های وریدی درون سر و گردن منجر شده که تشنج یکباره و شدید مهم ترین علامت آن است.
این متخصص بیماری های مغز و اعصاب ادامه داد: برخی از سوگواران بر اساس اعتقادهای خاصی که دارند نیت می کنند که از چند روز مانده به عاشورای حسینی و یا یک صبح تا ظهر زیر گرما و با وجود تحرک بدنی بالا تشنه بمانند درحالیکه ناخواسته بزرگترین اشتباه را می کنند.
وی تاکید کرد: همان تشنگی نیم روزی زیر آفتاب و با آن مقدار تحرک بدنی، میزان غلظت خون را در عروق وریدی مغز افزایش می دهد که در این حالت مغز به شکل ایجاد سردرد فراوان، احساس داغی و حالت جوشیدن آب درون سر و یا سرگیجگی و حالتی شبیه به گرمازدگی، هشدار می دهد و با نادیده گرفتن این هشدارها، لخته های خونی درون دریاچه های وریدی مغز تشکیل می شوند.
این فوق تخصص نروفیزولوژی اظهار کرد : خون وریدی برعکس خون شریانی است یعنی بعد از خونرسانی به مغز از طریق عروق وریدی که همانند دریاچه ها و رودخانه هایی پهن و با احتمال بالای رسوخ مواد هستند باید آن خون ها با ورود به این جریان های وریدی آرام آرام از راه گردن به سمت قلب و ریه ها روند تا دوباره تصفیه و وارد شریان های پرفشار برای سوخت رسانی به مغز شوند.
وی یاد آور شد: با توجه به مسائل گفته شده از نظر علم پزشکی تشنگی و کم آبی چندین ساعته در محیط گرم و همراه با تحرکات بدنی فراوان تهدیدی جدی است و عزادان حسینی باید به این مهم توجه کنند.
انتهای پیام/