در این مراسم، علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، از همه فعالان صنعت گردشگری خواست که برای توسعه این صنعت تلاش کنند و گفت: از مجلس و دولت میخواهیم که اعتبارات ما را با هدف تقویت زیر ساختها افزایش دهند.
وی افزد: گردشگری تاثیر بسزایی در ایجاد شغل دارد و امروزه کشور ما شدیداً نیازمند ایجاد شغل است. به نظر میرسد که دولت باید بستر مناسب را برای افزایش سهم گردشگری در ایجاد شغل فراهم کند.
معاون رئیس جمهور قرارگیری ایران در جایگاه نود و سوم رقابت پذیری در حوزه گردشگری را جایگاه مناسبی ندانست و اظهار داشت: ما در ایران ظرفیتهای بزرگ و مزیتهای بیشماری برای توسعه صنعت گردشگری داریم.
مونسان ادامه داد: دست پیدا کردن به یک میلیارد شغل امکانپذیر نیست؛ مگر اینکه از بخش گردشگری کمک بگیریم. پیشبینی میشود که منطقه خاورمیانه در سال 2017، ۲ تا ۵ درصد افزایش گردشگر داشته باشد.
وی گفت: ما در بخش معرفی و تبلیغات داشتههایمان، بسیار ضعیف عمل کردیم. هم اکنون در حال تدوین سند جامع حمایت از گردشگری هستیم. این سند با هدف حمایت از گردشگری خارجی تدوین خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش از تدوین برنامه ای برای ایجاد ۱۵۰ شغل در سال در بخش صنایعدستی و میراث فرهنگی خبر داد.
مونسان پایین بودن استانداردهای کمی و کیفی در سطح زیر ساختها را یکی از معضلات حوزه گردشگری دانست و تصریح کرد: تعدد مراتب تصمیمگیری در صدور مجوزها یکی دیگر از موضوعات این حوزه به شمار میآید.
وی اندکبودن سرمایه گذاری در بخش گردشگری را یکی از موانع توسعه گردشگری دانست و اظهار داشت: عدم ثبات مقررات و سیاستگذاریها و فقدان ساز و کارهای مناسب و کاری برای خنثیسازی تبلیغات ضد ایرانی از معضلات دیگر حوزه گردشگری به حساب میآید.
رئیس سازمان میراث فرهنگی به ارائه راهکارهای خود برای توسعه هرچه بیشتر حوزه گردشگری پرداخت و اظهار داشت: گسترش تعاملات بینالمللی برای استفاده از تجارب جهانی یکی از راهکارهای پیش روی ماست.
وی افزود: از راهکاری دیگر مطرح شده برای توسعه صنعت گردشگری میتوان به استفاده نیروی کار جوان و همکاری با نهادهای غیر دولتی فعال در این عرصه اشاره کرد.
معاون رئیس جمهور سرمایهگذاری در زیر ساختها، استانداردسازی خدمات گردشگری، ارتقای علمی و سطح دانش گردشگری و کارآفرینی و اشتغال زایی آسان و ارزان را از راهکارهای دیگر توسعه گردشگری دانست.
در این مراسم همچنین، پیام طالب رفاعی دبیرکل سازمان جهانی گردشگری قرائت شد.
در متن پیام طالب رفاعی آمده است:
«امروزه صنعت گردشگری، سومین صنعت بزرگ صادراتی جهان پس از مواد شیمیایی و سوخت است که امید، رفاه و درک متقابل را برای بسیاری از زندگیها در سراسر جهان به ارمغان میآورد. تنها در سال گذشته یک میلیارد و 235 میلیون مسافر از مرزهای بینالمللی گذر کردند و این رقم تا سال 2030 به 1.8 میلیارد نفر خواهد رسید. در حالی که روز جهانی گردشگری 2017 را جشن میگیریم، پرسش این است که چگونه میتوانیم به این نیروی تحولبخش قدرتمند که 1.8 میلیارد فرصت بههمراه دارد برای کمک به تبدیل این جهان به جایی بهتر و پیشرفت توسعه پایدار در محورهای پنجگانه ذیل قدرت دهیم:
1- اقتصادی: ایجاد رشد فراگیر
2- اجتماعی: فراهم کردن مشاغل شایسته و توانمندسازی جوامع
3- محیطزیست: حفاظت و غنیسازی محیطزیست و مقابله با تغییرات اقلیمی
4- فرهنگی: بزرگداشت و حفظ تنوع، هویت و فرهنگ ملموس و ناملموس
5- صلح: بهعنوان یک پیشنیاز ضروری برای توسعه و پیشرفت.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد سال 2017 را به عنوان سال جهانی گردشگری پایدار برای توسعه اعلام کرد، این یک فرصت منحصر به فرد برای همه ماست تا با همکاری یکدیگر نقش سفر و گردشگری را بهعنوان یک فعالیت بزرگ بشر در قرن بیستویکم در ایجاد آیندهای بهتر برای مردم، سیاره، صلح و رفاه ترفیع دهیم.
در روز جهانی گردشگری هر زمانی که سفر میکنید، به هر کجا که سفر میکنید به یاد داشته باشید که به طبیعت احترام بگذارید، به فرهنگ احترام بگذارید، به میزبان خود احترام بگذارید.
شما میتوانید همان تغییری باشید که جهان بهدنبالش هستید، شما میتوانید یک سفیر برای آیندهای بهتر باشید.
سفر کن، لذت ببر و احترام بگذار
روز جهانی گردشگری مبارک.»
گفتنی است؛ در حاشیه مراسم روز جهانی گردشگری از تمبر ویژه این روز رونمایی شد و همچنین برگزیدههای این حوزه معرفی شدند.
انتهای پیام/
در این زمینه بیشتر بخوانید؛
امروز توسعه گردشگری یک مطالبه ملی است