سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارتقاء بهره‌ وری آب کشاورزی در خوزستان

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان از ارتقاء بهره‌ وری بالای آب در کشاورزی استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمد قاسمی نژاد، معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان در نشست شورای کشاورزی استان گفت: در سال ۹۵ ـ ۹۶ حدود ۷۵۰ هزار سطح زیر کشت انواع محصولات داشتیم و در ارتباط با گندم به عنوان کشت غالب مسائل مختلف را رصد و تعیین کرده‌ایم. یک میلیون و ۸۱۰ هزار تن تولید گندم استان خوزستان است که با تلاش کشاورزان و تعامل اعضای شورای جهاد کشاورزی، همچنان رتبه اول کشور را داریم. حدود ۸۰ هزار تن بذر در این زمینه تهیه و ۳۶۰ هزار تن تولید نیز خود مصرفی بوده است.

وی با بیان اینکه بهره‌وری بالای آب یکی از دغدغه‌های ما هست و از سال ۹۱ تا ۹۵ به شکل قابل‌ملاحظه‌ای ارتقا پیدا کرده است، بیان داشت: در حال حاضر ۷۶۰ گرم میانگین کشوری و در خوزستان ۸۵۰ گرم در مترمکعب وضعیت تولید گندم به ازای هر مترمکعب تولید است.

قاسمی نژاد افزود: اعداد عمده ما در حوزه کارون، دز و کرخه است و در مجموع منفی 3 درجه نسبت به سال گذشته افت داشتیم و به پایداری تولید کمک کرد. در 3 یا 4 سال اخیر ارتقای عملکرد خوبی در زمینه کشت کلزا داشته و از 8 هزار تن به ۲۲ هزار تن افزایش پیدا کرد. از سازمان آب و برق خوزستان تقاضای ارتقای کشت این محصول تا ۳۰ هزار تن را داریم که باید در خصوص تأمین آب با ما همکاری کنند.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: وضعیت مصرف آب در کشت کلزا و چغندرقند با گندم متفاوت است؛ سال گذشته اگر ۱۰ هزار تن کشت کلزا را در بهبهان محقق می‌کردیم آن وقت هدف تولید ۳۰ هزار تنی هم به صورت خودکار محقق می‌شد. برای تأمین آب کشت کلزا در حوزه مارون با سازمان آب و برق خوزستان مکاتبه و پاسخ منفی شنیدیم.

این مقام مسئول اذعان داشت: تولید چغندرقند را به ۷۵۰ تن ارتقا و در عین حال میزان سطح زیر کشت را نیز از 2 هزار هکتار به ۱۰ هزار و ۲۰۰ هزار هکتار ارتقا دادیم.

وی گفت: در مجموع فقط ۵۳ درصد در حوزه ذرت، ۶۸ درصد حبوبات، سویا ۱۳، آفتاب‌گردان ۴۸ درصد و همچنین کنجد ۴۷ درصد کشت کردیم.

محمد قاسمی نژاد اظهار داشت: تأمین نشدن آب برای کشت پاییزه کلزا و چغندرقند با وجود مصوبات استانداری و مکاتبات سازمان، ایجاد تنش نسبتاً شدید در نخیلات حوزه آبریز مارون، کاهش سطح زیر کشت محصولات تابستان مانند حبوبات، کنجد و برخی از سبزی و صیفی‌جات با نیاز آبی کم به دلیل عدم تأمین آب، تأمین و تخصیص تسهیلات موردنیاز کشت‌های پاییزه به عاملیت کلیه بانک‌ها به استناد مصوبات برنامه چهارم توسعه ازجمله مشکلات موجود است.

وی بیان کرد: پرداخت نشدن غرامت به موقع محصولات توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی و بی رغبتی کشاورزی برای بیمه محصولات، کمبود شدید خودرو برای نظارت و مدیریت در سطح مزارع (پیشنهاد می‌شود ۲۰ میلیارد ریال برای اجازه خودرو تأمین و به موقع تخصیص داده شود)، لایروبی نشدن زهکش‌ها در بسیاری از مناطق باعث مشکلاتی در طغیان عوامل زیان رسان، بالا آمدن آب تحت‌الارضی مزارع و عدم ظرفیت مناسب در هنگام بارندگی‌های نسبتاً سنگین، تقسیط آب ‌بهای محصولات پاییزه و قطع آب در شبکه‌های آبیاری با هماهنگی ستاد فنی استان نیز از دیگر مشکلات است.

انتهای پیام/گ

افزایش بهره وری آب کشاورزی در خوزستان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.