به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ 31 شهریور 1359 صدام با تصور اینکه انقلاب جمهوری اسلامی ایران تازه به پیروزی رسیده و ارتش منظمی ندارد، خیال خام تصرف ایران را در ذهن خود پروراند و به خاک پاک این میهن اسلامی حمله همه جانبهای را انجام داد.
البته در این میان نباید خط اشتباهی که حامیان صدام به خصوص آمریکا برای حمله به ایران دادند را نادیده گرفت، آنها فکر میکردند با خروج مستشارانشان، ارتش ایران فلج شده و دیگر توان مقابله با هیچ هجومی را ندارد به همین دلیل صدام را به حمله تشویق کردند.
اما در واقع آنها همین جا را اشتباه محاسبه کرده بودند، چرا که ارتش ایران توانسته بود در آن زمان نظم پیدا کند و همین نظم باعث شد اتفاقی بیفتد که آنها هیچگاه تصورش را هم نمیکردند.
صدام که به خاطر اطلاعات غلط دچار توهم شده بود به قوای مسلح خود فرمان حمله به ایران را در 31 شهریور 1359 صادر کرد و از آنجایی که جنگ با ایران را سهل و آسان میدید در مصاحبهای اعلام کرد که هفته آینده در تهران خواهد بود و از آنجا با دنیا سخن خواهد گفت.
به همین منظور به نیروی هوایی عراق دستور داد تا با یورشی همه جانبه تجهیزات ایران را از بین ببرد؛ اما از آنجایی که اکثر خلبانان عراقی نه آموزش کافی دیده بودند و نه با سلاحهای غربی آشنایی کامل داشتند، نتوانستند به اهداف از قبل تعیین شده دست یابند.
اما نکته جالبی که عراق، صدام و دنیا را مبهوت کرد این بود که نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کمترین زمان ممکن بزرگترین حمله هوایی را به خاک عراق انجام دادند.
پس از حمله هوایی عراق، فرماندهان جمهوری اسلامی ایران برای دادن پاسخی محکم شروع به طرح ریزی عملیاتی بزرگ کردند، طرحهای متعددی ارائه شد که در این بین یکی از آنها مورد پذیرش قرار گرفت تا به این هجوم عراق پاسخی درخور داده شود.
طرح به این شکل بود که 140 فروند جنگنده بمبافکن ایرانی از 5 پایگاه به پرواز درمیآمدند و به سوی خاک عراق حرکت میکردند و پس از عبور از مرز و رسیدن به اهداف معین شده، آن ناطق را بمباران کرده و به ایران بازمیگشتند.
روز یکم مهر 1359 بود که فرمان انجام عملیات با رمز «کمان 99» صادر شد و جنگندههای ایرانی به پرواز درآمدند و به مأموریت پرداختند.
140 فروند جنگنده ایرانی که شامل 48 فروند جنگنده «اف 5» پایگاه تبریز، 40 فروند جنگنده «اف 5» پایگاه دزفول، 16 فروند فانتوم پایگاه همدان، 12 فروند فانتوم از پایگاه بوشهر و 12 فروند فانتوم از پایگاه تهران بودند که به پرواز درآمدند و به ترتیب به پایگاههای هوایی موصل، ناصریه، کوت، شعبیه و الرشید حمله کردند و ضربه مهلکی به پیکر نیروی هوایی عراق وارد کردند.
در کنار این جنگندهها، هواپیماهای سوخترسان، ترابری و جنگندههای «اف 14» برای پوشش هوایی به پرواز درآمدند.
این عملیات که بزرگترین حمله هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نام گرفت باعث شد تا هم عراق ضربه سنگینی را متحمل شود و هم دنیا مبهوت و سردرگم بماند که ایران چگونه چنین عملیات بزرگ هوایی را انجام داده و توانسته آسمان این کشور را سیاه کند.
هر چه که بود این عملیات توسط جوانان برومند ایرانی انجام و باعث شد تا دنیا تا همین امروز متوجه باشد که اگر قصد تجاوز به خاک، آب و هوای ایران را کند، شاید ورودش با خودش باشد، اما بازگشتش دست خودش نیست.
انتهای پیام/
درود بر ایرانی
البته که ما هر چه داریم از خدا و اهل بیت (ص) داریم
البته که ما هر چه داریم از خدا و اهل بیت (ص) داریم
البته که ما هر چه داریم از خدا و اهل بیت (ص) داریم
مرگ بر خائنین امریکا
همیشه پاینده باشید
همیشه پاینده باشید