سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آسوشیتدپرس گزارش داد:

سخنرانی نپخته ترامپ در سازمان ملل نشان داد کره‌شمالی نباید به مذاکره با آمریکا امید داشته باشد

نگرانی‌ها از رویارویی نظامی واشنگتن و پیونگ‌یانگ با توجه به تشدید آزمایش‌های موشکی کره شمالی رو به افزایش است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی دیروز خطاب به سران جهان در سازمان ملل مبنی بر نابودی کامل کره شمالی جای هیچ تردیدی باقی نمی‌گذارد که وی در عزم خود برای متوقف ساختن تقویت برنامه تسلیحات هسته ای پیونگ یانگ راسخ است. از طرفی تاکید بر مخالفت وی با توافق هسته ای ایران نیز در همین سخنرانی به پیونگ یانگ نشان داد که کره شمالی نباید به دستیابی به راه حلی از طریق مذاکره با آمریکا امیدی داشته باشند.

ترامپ در سخنرانی نپخته خود در مجمع عمومی سازمان ملل به زبانی صریح و بی پرده علت اینکه چرا باید با کیم جونگ اون و دولت وی به عنوان عنصری منفور رفتار شود، تشریح کرد. این اظهارات به گونه ای تعجب برانگیز، حتی از استانداردهای یک رئیس جمهور که می خواهد درباره به خاک و خون کشیدن کره شمالی در صورت متوقف نشدن تحریکات هسته ای آن هشدار دهد، به شدت خارج است. ترامپ نه تنها اعلام کرد که دولت کره شمالی مردم کشورش را در قحطی و گرسنگی نگهداشته و مخالفان را می کشد بلکه جهان را به کشتاری تهدید کرد که تصور آن در ذهن نمی گنجد.

وی گفت زمان آن را رسیده که کره شمالی درک کند خلع سلاح تنها آینده و سرنوشت قابل قبول است. ولی هیچ مسیری که این سرنوشت به واقعیت بپیوندند پیشنهاد نکرد.

به رغم حملات تند لفظی ترامپ دولت وی همچنان تاکید دارد که به دنبال یافتن راه های دیپلماتیک برای حل بحران کره شمالی است. چرا که هر گونه دخالت نظامی برای حذف برنامه هسته ای و زرادخانه موشکی کره شمالی تقریبا به طور قطع خطرات وحشتناکی برای متحدان آمریکا در منطقه به ویژه کره جنوبی ایجاد خواهد کرد که دقیقا در برد زرادخانه تسلیحات موشکی کره شمالی قرار دارد.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره سخنرانی ترامپ گفت: «ما امیدوارانه این مسئله را از راه های دیپلماتیک دنبال می کنیم.»

ولی جدا از استفاده از فشارهای اقتصادی برای واداشتن پیونگ یانگ به چشم پوشی از تسلیحات هسته ای - راهبردی که توسل به آن در طول یک دهه گذشته به نتیجه ای نرسید - دولت ترامپ باید یک راهبرد جداگانه را برای حل وفصل بحران از طریق مذاکره تبیین کند.

نگرانی‌ها از رویارویی نظامی با توجه به تشدید آزمایشهای هسته ای و موشکی کره شمالی رو به افزایش است. سازمان ملل تحت فشارهای آمریکا تحریم های سختگیرانه اقتصادی را بر ضد کره شمالی تصویب کرده است . با این همه جهان به حل بن بست کره شمالی نزدیکتر نشده است. چین و روسیه که هر دو از تحریم های تازه علیه کره شمالی حمایت کرده اند، می خواهند آمریکا در صدد مذاکره و گفتگو با این کشور برآید. ولی مقامات آمریکایی می گویند زمان برای هر گونه فرایند رسمی دیپلیماتیک مناسب نیست.

ترامپ در سخنرانی دیروز توافق هسته ای را یک جانبه و مایه شرم و خجالت برای آمریکا توصیف کرد. اظهارات وی این پیش بینی ها را قوت بخشیده که وی احتمالا اعلام خواهد کرد که ایران به مفاد برجام پایبند نیست و در نهایت به رغم گزارش اخیر آژانس درتایید پایبندی ایران به توافق هسته ای، سرانجام برجام را نابود خواهد کرد.

ایوانز ریویری از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا که پیشتر در این ماه در مذاکرات غیررسمی با مقامات کره شمالی در سوئیس شرکت داشته است به این خبرگزاری گفت کره شمالی عملا درهای دستیابی به راه حل دیپلماتیک را مسدود کرده است. وی افزود به نظر می رسد این روزها بی اعتنابی و رویارویی و نه مذاکره، هسته اصلی اندیشه و افکار مقامات پیونگ یانگ را تشکیل می دهد و این خطرناک است.»

این در حالی است که متحدان ترامپ نمی خواهند که وی همه احتمالات پایان صلح آمیز این بحران را نقش بر آب کند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که اخیرا اعلام کرده بود مذاکرات به سبک ایران با کره شمالی می تواند موثر واقع شود؛‌ دیروز طی سخنانی در یک گردهمایی انتخاباتی در آلمان گفت: «هیچ راه حل دیگری جز مذاکره وجود ندارد.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز قبل از سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی اعلام کرده بود اظهارات تند و آتشین موجب بروز سوء‌تفاهماتی مرگبار خواهد شد. ولی زمان سیات ورزی فرا رسیده است و ما نباید همچون خواب زدگان به سمت جنگ حرکت کنیم.

 

انتهای پیام/

 

آیا سخنرانی ترامپ در سازمان ملل منجر به بروز جنگ می‌شود؟

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۲۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
اخهدبگیدهمچین ادمی ک حرف زور میزنه چطور میتونه حقیقتو بپذیره!!!!!!
رضا
۱۹:۰۸ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
فک نکنم روحانی شجاعتشو داشته باشه بگه امریکا هیچ غلطی نمیتونه بکنه
احمد
۱۸:۵۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
باید روحانی هم تو سازمان طوری حرف بزنه تا امریکا غلط های بزرگتر از دهنش رو نخوره
ناشناس
۱۸:۴۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
لامپ ترامپ
آیلین
۱۸:۲۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
هر دو طرف فقط فعلا تحریک کننده ی ماجرا هستن.فعلا شروع کننده مشخص نیست کی باشه.
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
عزت و سربلندی ایران رو اون مرد بزرگ و عدالت طلب در امریکا نشون جهانیان می داد که خبر نگاران دنیا واسش صف می گرفتند تا حرفاشو به گوش جهانیان برسونن.دکتر احمدی نژاد دوست داریم
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
یک بار کره شمالی با کره جنوبی مزاکره کرد ولی به نتیجه ای نرسید من یادمه از اخبار پیگیر بودم وقتی با همسایه جنوبیش به نتیجه نرسید شما توقع داری با آمریکای خونخوار به نتیجه برسه
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
مگه کره شمالی مذاکره م حالیشه
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
خخخخخخخ قهرمان جهانی یا عامل بدبختی یک کشور؟!؟!؟!
ناشناس
۱۵:۴۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
زنده باد دکتر محمود احمدی نژاد
ننگ بر ....
ناشناس
۱۵:۴۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
تا چکمه امریکایی روی سر خیلی ها نیاد باور نمی کنند امریکا دوست نیست
hojat
۱۵:۱۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
مگه کره شمالی مدیرانی مثل مسئولان ما داره که به فکر و امید مذاکره با آمریکا باشه.
فقط مدیرای ایرانی چنین امیدی دارند و البته دوستداراشون هم.
ناشناس
۱۵:۰۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
ترامپ، خیلی خری
ناشناس
۱۵:۰۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
زنده یاد دکتر احمدی‌نژاد قهرمان جهادی حالا مردم قدر او را مانند که هنگام سخنرانیش سران آمریکا قهر کرده واز سالن اجتماعات بیرون رفتند