"محمد عمر" یک تن از شهروندان هرات که روز گذشته به کابلبانک مراجعه کرده، میگوید که از دستگاه ATM پول گرفته، اما پس از آنکه به دکان مراجعه کرده، دکاندار پول را قبول نکرده است.
او به بانک آمده تا پولش را عوض کند، اما مسوول بانک با نشان دادن اطلاعیه بانک مرکزی و پولهای معتبر و غیرمعتبر گفت که پول "محمد عمر" هیچ مشکلی ندارد.
این تصمیم بانک مرکزی مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است؛ کار و کاسبی با مشکل همراه شده و همواره میان مشتری و فروشنده جر و بحث جریان دارد.
این مشکلات از اول ماه جاری به وجود آمده است که هفت نوع پول(دارای سوخ تسلسلی، نقاشی شده، چرب شده، رنگپُر، تیزاب خورده، شسته شده و یا پولی که با مارکر روی آن نوشته شده باشد) فاقد اعتبار اعلام شد.
شهروندان هرات مدعی هستند که کاسبان پولهایی که اندکی فرسوده باشند را قبول نمیکنند.
"انورشاه یوسفی"، مسئول ساحوی بانکها در غرب کشور میپذیرد که از آغاز ماه جاری در کار مردم اخلال ایجاد شده و میگوید، بیشتر پولهایی که در بازار وجود دارد، قابل استفاده اند.
او میگوید: "به ندرت پیش میآید که پولی نامناسب در دست کسی مانده باشد، اما با آنهم بانک مرکزی اقدام به حل این مشکل کرده است".
"بهاءالدین رحیمی" رئیس اتحادیه صرافان هرات نیز میگوید که عدم آگاهی شهروندان، مشکل اساسی است و صرافان نیز پول را بهطور سلیقهای از تجار میگیرند.
بر اساس قانون، بانکنوتهای مندرس و یا فرسوده شده همیشه قابل تعویض هستند، اما بانکنوتهاییکه براساس معیارهای تعریف شده بانک مرکزی غیرقابل استفاده اند، در صورت ارجاع به بانک، مصادره خواهند شد.
انتهای پیام/