وی با بیان اینکه برداشت پسته از 10 شهریور در سطح باغات استان آغاز و تا مهرماه ادامه دارد گفت: کله قوچی، اوحدی، اکبری، بادامی و احمد آقایی عمده ارقام کشت پسته در استان را تشکیل می دهند که در شهرستان های خاش، زاهدان و میرجاوه کشت می شوند.
وی متوسط برداشت پسته در هر هکتار از سطح باغات سیستان و بلوچستان را هزار و 215 کیلوگرم ذکر کرد و افزود: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت پسته بیش از هشت هزار تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: خوشبختانه با توجه به اهمیت پسته و جایگاه مناسب آن در درآمدزایی منطقه روز به روز به سطح زیر کشت این محصول در استان افزوده می شود.
شهرکی تاکید کرد: پسته تولیدی در سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار است به طوری که می توان از آن به عنوان محصول ارگانیک نام برد.
وی گفت: جهاد کشاورزی با توجه به شرایط آبی استان بیشترین اقدامات خود را در افزایش علمکرد محصولات برنامه ریزی کرده است.
وی بیان کرد: کشت پسته علاوه بر نواحی مرکز سیستان و بلوچستان به صورت پایلوت در سطح 15 هکتار از زمین های شمال استان انجام شده است.
سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و با کیفیت ترین پسته یکی از مهمترین قطب های تولید این محصول در کشور است که به سبب نداشتن کارگاه های فرآوری و بسته بندی، پسته با کیفیت تولیدی آن در گمنامی فرو رفته و به ناچار در بسته هایی با نام دیگر مناطق کشور صادر می شود.
این استان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.
هم اینک در بیش از 200 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در 80 هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.
انتهای پیام/ع