بازی شامل مراحلی عجیب از جمله حک کردن تصویر نهنگ روی دست، خودزنی، تماشای فیلمهای ترسناک، عکس سلفی در سازههای بلند و مرتفع، کشیدن تصاویر و اعداد مختلف روی دست و... میشد و کاربر میبایست پس از انجام هر یک، سلفی میگرفت و آن را برای همبازیاش، ارسال میکرد تا مجوز ورود به مرحله بعدی را بگیرد.
چالش نهنگآبی از شبکه اجتماعی وی کنت VK ( شبکهای اجتماعی شبیه فیس بوک با کاربران بسیاری در روسیه، اوکراین، قزاقستان و این اواخر در هند) شروع شد و در نهایت پس از مشاهده خودکشی حدود 130 نوجوان روس از دسترس خارج شد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در خصوص تب این چالش در کشور میگوید: خوشبختانه این بازی در ایران قربانی نداشته و برخی از تصاویر و فیلمهایی که در این زمینه وجود دارد و به این بازی در ایران منتسب شده، صحت ندارد. این تصاویر مربوط به کشورهای دیگر و یا اقدامات دیگری است که به این بازی مرتبط نبوده و به اشتباه به کاربران ایرانی نسبت داده شده است.
او تاکید کرد: هر چند این بازی هنوز در میان کاربران ایرانی رواج نیافته است، اما تب و تاب خاصی این روزها در خصوص بازی نهنگ آبی در جامعه به راه افتاده که دقت در رصدها و مراقبت ها بویژه از سوی والدین را می طلبد تا این چالش در ایران به وجود نیاید. به جرات میتوان گفت خانوادهها در این میان مهمترین نقش و وظیفه را بر عهده دارند و نقش نظارتی خانواده ها بر فعالیت آنلاین فرزندان از مهمترین اقدامات والدین در این خصوص بوده که بسیار حائز اهمیت است.
به گفته کارشناسان، نوجوانان کنجکاو، تنها و منزوی که از نظر روانی آسیبپذیرترند، کمبود توجه دارند و قدرت " نه " گفتن در آنها شکل نگرفته است، اسیر دستورات ادمین میشوند و پا به پای فرمانها پیش میروند.
در این بین سری به دنیای مجازی زدیم، تا ببینیم نظر کاربران در مورد این موضوع چیست؛ کاربران بسیاری این چالش را حرکتی سطحی و سوء استفاده از سنین حساس نوجوانی میدانند و عده بسیاری هم با نهنگ آبی شوخی کردند.
در ادامه چند نمونه از این شوخیها را خواهید دید.
انتهای پیام/