بهگفته این باستانشناس، فاز نخست طرح، خط انتقال آب بهطول 292 کیلومتر از بندرعباس تا گل گهر سیرجان، فاز دوم از گل گهر تا مس سرچشمه رفسنجان بهطول 136 کیلومتر و فاز سوم از مس سرچشمه تا معدن سنگ آهن چادرملوی یزد بهطول 307 کیلومتر است.
وی افزود: بررسی و شناسایی این مسیر در حوزه استان کرمان در دو شهرستان سیرجان و رفسنجان و بخشی از شهرستان شهربابک با تأمین بودجه آن از طرحهای عمرانی و پس از ارسال مجوز لازم از پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از تاریخ 12 مرداد ماه تا 12 شهریور ماه سال جاری بهصورت پیمایشی و با احتساب یک و نیم کیلومتر از هر دو سمت خط لوله انجام شد.
این باستانشناس با اشاره به شناسایی دوازده اثر تاریخی در مسیر انتقال آب خلیج فارس گفت: آثار به دست آمده شامل گورستان تاریخی، آسیاب آبی، سایتهای فلزکاری باستانی و زیستگاهها است.
وی با بیان این که بیشتر این آثار مربوط به دوره اسلامی بوده است، گفت: آسیاب آبی مربوط به دوره اسلامی متأخر و محوطههای فلزکاری متعلق به دوره اسلامی میانه است.
سرپرست گروه بررسی نجاتبخشی مسیر انتقال آب خلیج فارس به شرکتهای گل گهر سیرجان و مس سرچشمه رفسنجان در ادامه گورستانها را متعلق به دوران تاریخی و اسلامی دانست.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/