در هفته اول هجوم دشمن به کشورمان، شهر سوسنگرد اولین شهری بود که بعد از 7 روز مقاومتهای جانانه محدود نیروهای ژاندارمری، سپاه و نیروهای مردمی به اشغال دشمن متجاوز درآمد، اما با گذشت 3 روز رزمندگان اسلام در تاریخ 9 مهرماه 1359 طی عملیاتی شبانه موفق شدند دشمن زبون را وادار به عقب نشینی نموده و آنان را تا نزدیک مرزهای بین المللی به عقب برانند.
در اين عمليات، رزمندگان دلير ايرانی، به فرماندهی شهيد دكتر مصطفی چمران، سرسختانه و شجاعانه در برابر هجوم تانكهاي خصم زبون و در زير گلوله باران توپخانه آنها مقاومت كردند، تا اين كه شهر از محاصره بعثيها خارج شد.
محاصره شهر سوسنگرد سه روز به طول انجاميد و سرانجام با پيگيري هاي شهيد آيت االله مدنی، تدبير و فرمان تاريخی امام خمينی(ره) مبنی بر اينكه ˈسوسنگرد بايستی تا فردا آزاد شودˈ، عمليات آزادسازی در شامگاه ۲۵ آبان ۱۳۵۹ با درک دقيق اوضاع و تحليل صحيح راهبرد دشمن صورت گرفت.
نتایج کلی عملیات شکست حصر سوسنگرد به شرح زیر است:
- نشان دادن مقاومت مردمی جوانان و رزمندگان برای دفاع از سرزمین ایران وعقب راندن اشغالگران بعثی.
افشای خیانت بنی صدر و دستور وی در عدم اعزام بموقع یگانها از سوی ارتش برای آزادسازی سوسنگرد.
ضرورت توجه همه جانبه و در خور به حوادث و رخدادها و مقاصد سرنوشت ساز و تاریخی دفاع مقدس بخصوص آزادسازی خرمشهر مورد تأکید است.
حقانیت رهبری و ضرورت برجستهسازی نقش آفرینیهای ولایت فقیه در هشت سال دفاع مقدس برای نسل جوان و مسئولیت دستگاهها، مراکز و نهادهای متولی امر تدوین تاریخ دفاع مقدس لازم است آثار و برکات تعیین کننده پیروزی رزمندگان در عملیات سوسنگرد در ادامه جنگ بیان شود.
در روزهای ابتدایی جنگ، لشکر 5 و لشکر 9 عراق از جبهههای مختلف به مناطق بستان، تپههای اللهاکبر و حمیدیه حمله کردند اما سوسنگرد در همان روز های اول آزاد شد ؛ اما پس از 40 روز ارتش بعثی عراق، بستان را تصرف کرد و دوباره سوسنگرد محاصره شد ولی این شهر تیر خلاص را زد و اجازه نداد اهواز سقوط کند.
سوسنگرد از چند جهت دارای اهمیت است که ما همیشه این عملیات را در 26 آبان هرسال گرامی میداریم یکی از نکات برجسته آزادسازی عملیات سوسنگرد وحدت نیروهای مسلح است که ارتش سپاه، جهاد سازندگی، ژاندارمری و عشایر یکدل و یکصدا بودند و از ویژگیهای عملیات سنگر وحدت و ولایتمداری نیروهای مسلح بود.
آزادسازی سوسنگرد از نقاط درخشان و الهام بخش تاریخ 8 سال دفاع مقدس و مقدمه خروج تدریجی جبهههای نبرد از بن بست ناشی از رویکرد بنیصدر و تفکر لیبرالی جاری در صحنه اداره جنگ تلقی می شود.
انتهای پیام/