به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی دیلی استار؛ «اُسامه بن لادن» سرکرده شبکه القاعده و مغز متفکر در حمله یازده سپتامبر سال 2011 به برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک است.
مستندهای بسیاری درباره علل حمله القاعده به برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک ساخته شده است. در این مستندها علت اصلی این حمله تروریستی تلاش برای روشن شدن آتش جنگ بین آمریکا و القاعده عنوان شده است. با این حال، یک فیلم مستند به نام «جاده ای به 11 سپتامبر» (Road to 9/11) مدعی است بن لادن انگیزه دیگری برای این حملات شیطانی داشته است.
در این مستند آمده است: بن لادن دولت آمریکا را متهم اصلی از هم پاشیدهشدن زندگی مشترک و خانوادگی اش می دانست. او همچنین گفته بود از مقامات آمریکایی بسیار خشمگین است؛ آنها باعث شدند کشور مادری خود -سودان- را ترک کند و به افغانستان برود؛ جایی که او زندگی در فقر را تجربه کرد.
«خدیجه شریف»، همسر دوم اسامه بن لادن که تحمل زندگی فلاکت بار در افغانستان را نداشت به همراه پسر بزرگش او را ترک کردند و به عربستان رفتند. پس از این اتفاق یکی دیگر از همسرانش او را ترک کرد و انگیزه شخصی وی برای انتقامجویی و بروز نفرت خود از آمریکا تشدید شد.
«استیو کول» یکی از تاریخ نگارانی که در این مستند به تبادل اطلاعات پرداخته، می گوید: او آمریکا را نه تنها مقصر همه گناهانی (کشتار و حملات تروریستی) که مرتکب شده بود و ظلمی که علیه مسلمانان می شد، می دانست بلکه برای خصومت با مقامات این کشور دلیل شخصی هم داشت.
وی ادامه داد: زندگی خانوادگی او از زمانی که تحت تعقیب قرار گرفته بود، متزلزل شده بود. این فشار ها باعث شد او سرزمین مادری خود را ترک کند و برخلاف میل باطنی اش به کشور بسیار فقیر (افغانستان) برود. آمریکایی ها بر این باور بودند که با تبعید اُسامه بن لادن به افغانستان او را از صحنه بین المللی محو خواهند کرد. اما نخستین اقدامی که اُسامه پس از ورود به افغانستان انجام داد اعلان جنگ با آمریکا بود.
بن لادن با حملات تروریستی متعددی در سراسر جهان مرتبط است که مهمترین آنها بمب گذاری در سفارت های آمریکا در دارالسلام، پایتخت تانزانیا و نایروبی، پایتخت کنیا،حمله به کشتی یو اس اس کول و حملات 11 سپتامبر است.
بن لادن در روز 2 مه 2011 در جریان عملیات گروه توسعه جنگاوری ویژه نیروی دریایی از فرماندهی مشترک عملیات ویژه نیروهای نظامی آمریکا در پاکستان کشته شد.
انتهای پیام/