وی افزود: در انجمنهای ادبی افراد تصور میکنند که استادی هستند بدون آنکه دیوان شاعران گذشته را مطالعه کرده باشند یا از شعر معاصر و تحولاتش آگاهی داشته باشند. جشنوارههای ادبی هم سطح پایینی دارند. شاعران شعرهای ضعیف میسرایند و به جشنوارههای ادبی میفرستند. از میان آن همه شعر، بالاخره دو شعر برگزیده میشود و افراد جایزهای میگیرند و فکر میکنند شاعر بزرگی هستند. از این رو کتابی هم منتشر میکنند.
این شاعر با اشاره به اینکه ممکن است کتابهای شاعران جوان هیچ بازخوردی نداشته باشد، اظهار داشت: اگر شاعر جوان پس از انتشار کتاب خود هیچ بازخوردی از مخاطب نبیند ممکن است سرخورده شود و دیگر کتابی منتشر نکند یا آنکه برای انتشار کتابهای بعدی بیشتر دقت کند و کارهای بهتری ارائه بدهد تا حداقل بتواند مخاطب جذب کند. همواره آدمهای جدیدی به این خیل افزوده میشود.
طاهری ادامه داد: برای منتشر نشدن کتابهای زیاد در زمینه شعر یک راهی وجود دارد. به نظر من کسانی که دست اندر کار هستند این راهکار را میدانند اما نمیدانم چه دلایلی دارند که نمیخواهند آن را اجرا کنند. باید همچنان که کتابها را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ممیزی میکنند، شورایی برای کتاب اولیها تشکیل دهند و این آثار در آن شورا بررسی شود. البته شورا، شورایی فنی باشد و افرادی از طیفهای گوناگون ادبی در آن حاضر باشند و بر این شورا هم نظارت وجود داشته باشد تا آثار را به طور واقعی بررسی کنند. اگر این مراحل رعایت شود و شوار متوجه شود که این کتاب شعر با هر میزان غلطهای واضح و مشخص ارزش چاپ دارد یا اینکه آیندهای میتوان برای آن متصور شد، در این صورت به این اثر مجوز انتشار بدهد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از هزینههای ناشر از طریق همین آثاری است که شاعران جوان منتشر میکنند. اگر این کار اجرایی شود هر چند ناشران مدتی متضرر میشوند اما در نهایت برکاتی برای ادبیات کشور خواهد داشت و آثار فرهنگی بسیاری بر جامعه میگذارد. باید اثری قابلیت چاپ پیدا کند که به لحاظ غنای مضمونی و ادبی واقعا مطلبی به مخاطب ارائه کند، اما به دلیل ملاحظات کوتاهمدت این کار را نمیکنند.
انتهای پیام/