منبتی افزود: از گذشتههای دور، در نزدیکی سقاخانه حرم مطهر، کبوتران جمع میشدند و مردم برای آنها گندم میریختند لذا دانه ریزی برای کبوتران حرم از گذشته تاکنون در این مکان مقدس رواج داشته است.
وی بیان کرد: با افزایش جمعیت زائران حرم مطهر رضوی، فضایی ویژه دانه ریزی زائران برای کبوتران در نزدیکی بست طبرسی حرم در نظر گرفته شده و زائران گندم را در خارج از حرم خریداری کرده و در آن مکان بخصوص برای کبوتران بر روی زمین میپاشند.
وی تاکید کرد: به هیچ وجه مکانی برای فروش گندم در حرم مطهر رضوی وجود ندارد و مازاد گندمهایی که توسط زائران برای کبوتران بر روی زمین ریخته میشود، توسط خادمان جمع آوری شده و دوباره آن گندمها برای خود کبوتران مصرف میشود.
معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوی گفت: نذرهای زیادی مانند نذر گندم، نذر گوسفند برای مهمانسرا و... توسط زائران بارگاه منور رضوی انجام میگیرد و آستان قدس نیز براساس ماهیت موقوفات، از محل همین نذور به زائران خدمت رسانی میکند، اما اینکه نذر گندم، درآمد میلیاردی نصیب این آستان کند، دروغی بیشتر نیست.
منبتی با بیان اینکه موارد کذب زیادی در خصوص آستان قدس رضوی در فضای مجازی منتشر میشود، گفت: پیشتر نیز شایع شده بود که در حرم مطهر رضوی ثبت نام برای صیغه انجام میگیرد که آستان قدس این مورد را از طریق اداره اطلاعات پیگیری کرد و مشخص شد که منبع این شایعه در خارج از کشور است.
وی بیان کرد: آستان قدس رضوی شایعه کسب درآمد از محل فروش گندم را نیز پیگیری خواهد کرد تا خادمی را که چنین ادعایی کرده، بیابند یا از فردی که به نقل از خادم چنین صحبتهایی را مطرح کرده، بخواهند آن خادم را به آستان قدس رضوی یا رسانهها معرفی کند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ پ