به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خستگی مزمن بیشتر در افراد سنین ۲۰ تا ۴۰ سال دیده میشود و علت آن هنوز ناشناخته است.همچنین آن دسته از کارمندانی که در طول روز در محیط کار احساس خستگی و خواب آلودگی میکنند میتوانند با بکار گیری روشهای خاص و مصرف برخی مواد غذایی خستگی و ناتوانی را از خود دور کنند.
علائم کلیدی این بیماری عبارتند از خستگی عضلانی به دنبال فعالیت بدنی، احساس بیحالی و ضعف شبه آنفلوانزا، کاهش مهارتهای فیزیکی، ضعف حافظه و کاهش تمرکز و تعادل.
درد عضلانی، عدم برطرف شدن خستگی بعد از خواب، گلودرد، بزرگ شدن غدد، دردهای مفصلی و ادم نیز ممکن است در بسیاری از افراد بروز کند.
حدود ۲۵ درصد مبتلایان به سندرم خستگی مزمن دچار افسردگی نیز هستند.
از دارو برای درمان علائم استفاده میشود. دوزهای پایین داروهای ضد افسردگی باعث بهبود اختلالات خواب و دردهای عضلانی میشوند.
استراحت کافی و فاصله گذاری مناسب بین فعالیت بدنی و ذهنی بسیار حائز اهمیت است.
پوره جو دوسر، برنج، ماکارونی و نان چاودار که به آرامی هضم و جذب میشوند باعث افزایش تدریجی سطح قند خون میشوند.
کنترل سطح قندخون در یک حد ثابت باعث کاهش احتمال بروز خستگی شدید میشود.
موز نیمه رسیده، سیب، هلو، زردآلو، پرتقال،گریپ فروت، آلو و گلابی به حفظ سطح قندخون کمک میکنند.
لوبیا قرمز، عدس، نخود، دانه سویا و لوبیای پخته از منابع کم چرب پروتئین هستند که به کنترل سطح قند خون کمک میکنند.
شکر، شیرینیها، عسل و کیکها، باعث افزایش و سپس افت شدید سطح قند خون میشوند.
این گونه نوسانات در سطح قند خون در بروز خستگی بسیار موثر است.
مکمل روغن گل مغربی و مکمل روغن ماهی که حاوی اسیدهای چرب امگا۳- و امگا۶ هستند به بهبود برخی از این علائم کمک میکنند.
مکمل مولتی ویتامین و مولتی مینرال برای این افراد و تمام افرادی که تحت رژیمهای غذایی سخت و محدود قرار دارد بسیار مفید است.
منبع:مشرق
انتهای پیام/