سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بلایی که توالت فرنگی سر شما می‌آورد!/ آیا پنیر با گردو مضر است؟/ این نشانه تومور مغزی را نادیده نگیرید/ این میوه را به صورت ناشتا میل کنید

به گزارش خبرنگار گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه کلینیک در نظر دارد هر روز ساعت ۱۴ تازه‌ترین دانستنی‌های پزشکی را در اختیار کاربران قرار دهد.

 

نشانه‌های تومور مغزی را نادیده نگیرید

اصلی ترین علامت تومور، سردرد است. بیشتر مواقع نوع سردرد به گونه ای است که بیمار برای اولین بار آن را تجربه می کند و در حقیقت با سردردهای دیگر متفاوت است. این سردردها شدید و مداوم هستند و باعث اختلال در خواب و بیدارشدن بیمار در نیمه شب می شوند، سردردهایی که حتی با خوردن مسکن کاهش نمی‌یابند. از نشانه‌های دیگر می‌توان به تشنج اشاره کرد. بیمارانی که سابقه تشنج یا ضربه به سر نداشته باشند، مشکوک به تومور هستند و حتما باید از این نظر بررسی شوند. کرختی و بی‌حسی در اندام ها، اختلال در صحبت، اختلال‌های شناختی، خواب آلودگی، اختلال دید و استفراغ از دیگر علایم‌اند. این علایم ناشی از افزایش فشار داخل مغز هستند.

 

وز وز گوش یعنی مغز استراحت ندارد

وز وز گوش در منطقه‌ای از مغز به نام پیش کوه یا پرکونئوس اتفاق می افتد. پژوهشگران دریافته‌اند، صدای مزمن یا وزوز کردن گوش با تغییر در شبکه‌های اصلی مغز ارتباط دارد و فعالیت مداوم مغز یا استراحت کم باعث این تغییرات می‌شود.

 


چرا مغز به سکوت نیاز دارد؟

مغز ما با شنیدن صدا تحریک می‌شود و سر و صدای بیش از حد می‌تواند مواد شیمیایی در مغز ترشح کند که مهارت‌های مربوط به درک و توجه ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، امواج صوتی باعث لرزش استخوانچه‌های گوش می‌شود و این حرکت به بخش حلزونی گوش منتقل خواهد شد. حلزون گوش ارتعاشات فیزیکی را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کرده و مغز آن‌ها را دریافت می‌کند. بدن هم در آن واحد به این سیگنال‌ها واکنش نشان می‌دهد.

 

خاصیت ژلاتین برای سلامتی

کلاژن موجود در ژلاتین درد مفصلی مرتبط با التهاب را کاهش می‌دهد  و وجود پروتئین و کالری پایین در ژلاتین باعث می‌شود فرد احساس سیری کند، در نتیجه موفق به کنترل خوردن و در نهایت کاهش وزن شود.

 

افزایش بیماری قلبی به علت نداشتن خواب کافی

دانشمندان با انجام تحقیقاتی به این نتیجه رسیده‌اند که با خوابیدن کمتر از 6 ساعت افراد، فشار خون افزایش می‌یابد. براساس یافته‌های محققان، افرادی که در هر شبانه روز تنها 4 ساعت می‌خوابند در مقایسه با افرادی که 8 ساعت می‌خوابند، ضربان قلب بالاتری دارند. غلظت پروتئین واکنشی نوع C که یکی از علامت‌های ابتلا به بیماری‌های قلبی است در افرادی که کم خواب هستند، بیش از سایرین به چشم می‌خورد.


سیب را ناشتا میل کنید

خوردن سیب در حالت ناشتا، باعث کاهش حرارت و تب می‌شود. علاوه بر این سیب حاوی اسید مالیک است که به تنظیم فعالیت روده و کبد کمک می‌کند و مواد مغذی زیادی به ویژه برای مغز دارد. این میوه باید با پوست خورده شود و در صورتی که آب آن را می‌گیرد، نباید پوست آن را بکنید. خوردن ناشتای سیب به ر‌هایی از بیماری‌های قلب و خلاص شدن از کلسترول مضر و برخی انواع حساسیت‌ها، سرطان، دیابت، آسم، نقرس و بسیاری از بیماری‌های دیگر کمک می‌کند.

 

خوابیدن زیاد چه بلایی برسرتان می‌آورد؟

جالب است بدانید که نه تنها خواب کوتاه برای بدن مضر است بلکه خوابیدن بیش از حد نیز موجب بروز مشکلات فراوانی می‌شود؛ در شرایطی که بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر محسوب می‌شود، خوابیدن بیش از ۸ ساعت در شبانه‌روز موجب می‌شود که احتمال بروز بیماری قلبی و نهایتا مرگ، ۳ تا ۴ درصد افزایش یابد و براین اساس خانم‌هایی که در شبانه‌روز به مدت طولانی‌تری به استراحت و خواب می‌پردازند، بیشتر در معرض خطرات مربوط به بیماری‌های قلبی هستند.


رژیم غذایی کم چرب با افزایش ریسک مرگ همراه است

مصرف رژیم غذایی کم چرب و پرکربوهیدرات ممکن است با افزایش ریسک مرگ زودهنگام همراه باشد.کاهش مصرف چربی به طور خودکار منجر به افزایش مصرف کربوهیدرات شده است و محققان به تازگی دریافته‌اند که رژیم غذایی حاوی مصرف متعادل چربی و میوه و سبزیجات و پرهیز از مصرف زیاد کربوهیدرات‌ها با ریسک کمتر مرگ مرتبط است.

 

بلایی که توالت فرنگی سر شما می‌آورد!

در هنگام استفاده از توالت ایرانی یا توالت شرقی، ماهیچه‌های ران به قسمت پهن روده بزرگ فشار می‌آورد و بهتر است وزن بر روی پای چپ باشد، این کار باعث می‌شود در حداقل زمان، فضولات دفعی خارج شوند. در استفاده از توالت فرنگی روده کوچک و بزرگ در حالتی قرار می‌گیرند که دفع کامل و راحت صورت نمی‌گیرد در نتیجه این امر در دراز مدت موجب بیماری در کولون و روده می‌شود.

 


آیا پنیر با گردو مضر است؟

اگر پنیر، همراه با گردو مصرف شود، چاق کننده است، همچنین مصرف پنیر همراه با گردو، نعناع و آویشن نیز چاق کننده است. پنیر، خصوصا پنیر کهنه و نگهداری شده در آب نمک و گردو به دلیل محتوای بالای تیرامین می‌توانند یکی از علل سردرد باشند لذا افرادی که مبتلا به سردرد بخصوص سردرد‌های میگرنی هستند می‌توانند با حذف این دو ماده، احتمال تاثیر آن بر سردردشان را بررسی کنند چرا که میزان تیر آمین در پنیر با توجه به نوع فرآیند، نوع تخمیر و قدمت متفاوت است و از طرف دیگر میزان حساسیت افراد مختلف به مواد غذایی متغیر می‌باشد پنیر، حاوی ماده‌ای به نام تیرامین است که این ماده می‌تواند در صورت عبور از سد خونی مغز وارد مغز شود و کاهش عملکرد ذهنی فرد را در پی داشته باشد. در صورتی که نقصی در عملکرد این آنزیم وجود نداشته باشد و مقادیر پنیری که فرد می‌خورد بیش از ظرفیت خنثی‌سازی این آنزیم نباشد، این آنزیم براحتی می‌تواند از پس مقادیر معمول تیرامین برآید و مانع ورود این ماده به مغز شود.

 

 


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.