وی با بیان اینکه شیرهای کم لاکتوز برای بیماران تهیه شده است، تصریح کرد: افرادی که مشکل چندانی با مصرف شیر معمولی ندارند و تنها با مشکلات خفیف و قابل تحمل مواجه میشوند، بهتر است نوشیدن شیر معمولی را قطع نکرده بلکه آن را کم کم ادامه دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: مصرف شیر معمولی در افرادی که نفخ کمی دارند و یا هر ناراحتی دیگری که قابل تحمل باشد، موجب میشود که روده ها کم کم به لاکتوز موجود در شیر عادت کرده و مشکل مصرف این شیرها در آنان از بین برود، بنابراین به افراد توصیه میشود با کوچکترین، ناراحتی شیرهای کم لاکتوز یا بدون لاکتوز را جایگزین شیرمعمولی لاکتوزدار نکنند.
متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی نیز درباره کاهش مصرف شیرهای کم لاکتوز توضیح داد: درصدی از افراد جامعه در گذشته به ویژه شرقیها بعد از کودکی، شیر را از برنامهغذایی خود حذف میکردند، به اعتقاد این افراد شیر مخصوص کودکان و حیوانات بوده است، همین امر موجب بروز مشکلات گوارشی هضم شیر در آنان میشد.
این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی توضیح داد: حذف این لبنیات منجر به تحلیل رفتن سلولهایی میشود که تبدیل کننده قند شیر یا «لاکتوز» به «لاکتاز» است، بنابراین افرادی که شیر لاکتوزدار را از برنامه غذایی خود حذف میکنند، حساسیت در آنان ازبین نمی رود، بلکه حتی ممکن است بیشتر نیز شود.
وی عنوان کرد: شیر مانع جذب آهن میشود اما ماست این طور نیست و فقط احتمال کاهش جذب آهن را دارد، اما ماست موجب جذب بسیاری از ویتامینها نیز میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: همچنین وجود «اسید لاکتیک» در ماست، به سلامت روده نیز کمک بسیاری میکند و برخی از مشکلات گوارشی نیز با خوردن ماست برطرف میشود، افراد به جای مصرف شیرهای کم لاکتوز که این مزیتها را ندارد، تاکید میشود بیشتر از ماست استفاده کنند که فواید بیشماری دارد و پروتئین آن سهل و هضم بوده، همچنین یک لبنیات مغذی نیز هست استفاده شود.
منبع:سلامت آنلاین
انتهای پیام/