سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری کنگره سرطان آسیای غربی مطرح شد؛

سیگاری ها، ۸۰ درصد مبتلایان به سرطان ریه/ ۸۰درصد بیماران سرطانی بالای ۶۰ سال سن دارند

یک متخصص ژنتیک گفت: ۸۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ناصر پارسا متخصص ژنتیک و سرطان شناسى در نشست خبری کنگره سرطان آسیای غربی که امروز برگزار شد، با بيان اينكه بیماری سرطان قدمتى پنج هزار ساله دارد، گفت: با افزايش جمعیت کشورها شیوع سرطان نیز رشد چشمگیری داشته است.

وی گفت: امروزه نزدیک به 50 درصد از بیماران مبتلا به سرطان به كمك متخصصان درمان می‌شوند و اگر با تشخیص زودرس همراه باشد، درمان موفقيت آميز خواهد بود.

این متخصص ژنتیک تصریح کرد: باید توجه داشت هر چه از زمان ایجاد توده سرطانی در بدن بگذرد درمان آن سخت‌تر خواهد بود و به دليل تغيير ماهيت سلول ها روش‌های درمانی كمتر موثر واقع و به درمان مقاوم مى شوند.

وی با اشاره به عوامل سرطان زا گفت: دخانیات، پرتوهای رادیواکتیو، عناصر شیمیایی سرطان‌زا، اشعه ماورای بنفش نور خورشید از جمله عوامل بروز سرطان هستند که می‌توان با کاهش آنها از بروز سرطان پیشگیری كرد.

پارسا به عوامل كنترل ناپذيز اشاره کرد و افزود : باید توجه داشته باشیم وراثت، سن و سیستم ایمنی از جمله موارد غیرقابل کنترل در بروز سرطان محسوب می‌شود.

این متخصص ژنتیک، گفت: 80 درصد بیماران مبتلا به سرطان را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهند و سالیانه 6 میلیون نفر به دلیل ابتلا به انواع سرطان‌ در دنیا جان خود را از دست می‌دهند که این آمار بیش از جمع قربانیان سل، مالاریا و تصادفات است.

وى با اشاره به تاثير دخانيات در سرطان ادامه داد: از هر 10 قربانی بیماری سرطان ریه  هشت نفر و به عبارتى ٨٠ درصد سيگارى هستند.

پارسا عنوان كرد: در مواد دخانی حدود چهار هزار نوع مواد شیمیایی وجود دارد که 70 نوع آن سرطان‌زا هستند، در قرن بیستم حدود 100 میلیون نفر به دلیل استعمال دخانیات جان خود را از دست داده‌اند و با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده در قرن بیست و یکم، یک میلیارد نفر قربانی دود سیگار خواهند شد.

این متخصص ژنتیک با بیان اینکه آگاهی نداشتن مردم و نداشتن فرهنگ صحیح باعث شیوع بیماری سرطان شده است، گفت: باید در این زمینه فرهنگ سازی‌های لازم انجام شود، همچنین توجه داشت که حق بیمار است که از بیماری خود اطلاع داشته باشد اما برای اطلاع دادن به او باید از فرهنگ‌سازی مناسب و روش اطلاع‌رسانی صحیح استفاده شود.

وی در ادامه گفت: عمر زندگی افراد سیگاری حدوداً 15 سال از افرادی که مواد دخانی استفاده نمی‌کنند کمتر است و متأسفانه آمارها نشان می‌دهد که 15 درصد جمعیت ایران دخانیات مصرف می‌کنند.

پارسا به نقش مؤسسه‌های خیریه در حمایت از بیماران سرطانی‌ اشاره كرد و گفت: نقش این مؤسسات بسیار مهم است به دلیل اینکه آنها از منابع مالی قوی برخوردار هستند لذا باید توجه کنیم که همکاری تنگاتنگی بین بیمارستان‌ها و این مؤسسات آغاز شود.

مرگ و میر ناشی از سرطان در ایران و جهان بالاست

در ادامه مراسم عبدالله فضلعلی‌زاده نائب رئیس انجمن سرطان ایران گفت: خوشبختانه با راه اندازی انجمن سرطان ایران انکولوژیست ها زیر چتر سرطان گرد هم آمدند و اکنون هیئت مدیره انجمن متشکل از هفت گروه انکولوژی است.

وی ادامه داد: هدف ما از تشکیل انجمن بالا بردن سطح آگاهی مردم در شناسایی عوامل خطر ابتلا به سرطان بود و با همکاری رسانه‌ها توانستیم آگاهی مردم نسبت به عوامل خطر را افزایش دهیم هر چند که نیاز به تعامل بیشتر وجود دارد و اقدامات انجام شده کافی نیست.

رئیس انجمن سرطان ایران با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از سرطان در ایران و جهان بالاست، گفت: با وجود اطلاع رسانی هنوز عوامل ابتلا به سرطان جزو باورهای مردم در نیامده و شاهد رو آوردن مردم به برخی از این عوامل هستیم.

فضلعلی‌زاده افزود: یکی از عوامل مهم ابتلا به سرطان استعمال دخانیات، مصرف سیگار و قلیان است که باید به افزایش سطح فرهنگ سلامت مردم از مصرف این عامل سرطان آنها را باز داشت.

وی یادآور شد: سال گذشته نخستین کنگره آسیای غربی سرطان در ایران را برگزار کردیم و دانشمندان خارجی با وجود تبلیغات سوء کشورهای غربی علیه ایران به کشور ما آمدند و امنیت کشور را به چشم خود دیدند و آن را تایید کردند.

ضرورت کار تیمی در تشخیص و درمان سرطان

همچنین در ادامه  جنابیان فوق تخصص سرطان شناسایی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به کنگره سرطان آسیای غربی در ایران، گفت: این کنگره بهترین فرصت برای نشان دادن توانمندی دانشمندان ایرانی در حوزه سرطان به کشورهای مختلف است و خوشبختانه سال گذشته شاهد آن بودیم که بهترین‌های انکولوژی،  علوم پایه بالینی و جراحی در کشور حضور داشتند.

وی افزود: الگو بالینی سرطان در ایران به دلیل تفاوت‌های ژنتیکی، علوم زیست و فرهنگ با سایر کشورهای دنیا متفاوت است و با توجه به اینکه این بیماری عامل مهم مرگ و میر و اشغال تخت در جهان شناخته شده است به همین دلیل این کنگره در ایران برگزار و به مباحث مربوط به این بیماری به خوبی پرداخته می‌شود.

جنابیان ادامه داد: کنگره سرطان آسیایی غربی این فرصت را به ما می‌دهد که با کشورهای همسایه فضای را ایجاد کنیم که در زمینه تشخیص و درمان سرطان برای بیماران پیشرفت کنیم و دانش پزشکان و دانشجویان ارتقا پیدا کند.

فوق تخصص سرطان شناسایی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر کار تیمی در تشخیص درمان سرطان، گفت: باید در زمینه سرطان به صورت چند تخصصی و بین رشته‌ای عمل شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.