وی افزود: امسال 3 هزار هکتار زمین کشاورزی زیر کاشت زعفران است و اداره کشاورزی هرات نسبت به تقاضا و علاقه مندی کشاورزان برای کاشت زعفران به تعداد زیادی از کشاورزان بی بضاعت و فقیر نیز پیاز زعفران را به صورت رایگان توزیع کردند.
احمدی خاطرنشان کرد: برداشت سال گذشته هرات از زعفران 6 تن بوده اما امسال با توجه به تقاضای کشاورزان و گسترده شدن کاشت زعفران دربیشتر زمینهای کشاورزی در هرات این آمار به 8 تن خواهد رسید.
وی گفت: در حال حاضر زعفران در بیشتر شهرستانهای هرات مانند غوریان، انجیل،گذره، کرخ، زنده جان، پشتون زرغون و اوبه نیز کاشت میشود و روند کاشت زعفران در هرات در سال آینده را گسترده تر از امسال خواند.
احمدی در مورد صادرات این طلای سرخ گفت: در حال حاضر 90 درصد از زعفران افغانستان در هرات تولید میشود که تا حال به کشورهای هندوستان، عربی و اروپایی در هفته به مقدار 150 کیلوگرم نیز صادر میشود.
وی افزود: تنها مشکل اساسی بر سر راه زعفران هرات نبود آزمایشگاه تخصصی زعفران بود که چندی پیش توسط معاون وزارت کشاورزی افغانستان برای اولین بار درهرات افتتاح شد که از این پس زعفران با استاندارد بالا و به صورت بسته بندی شده و به ولایتهای داخلی و کشورهای خارجی با آرم افغانستان به فروش میرسد.
مسوول اداره کشاورزی هرات گفت: کاشت زعفران یا طلای سرخ هرات با مرغوبیت خاصی که دارد توانسته تا توجه بخش خصوصی را به خود جلب کند و نیمی از صادرکنندگان زعفران به کشورهای خارجی را این بخش خصوصی و بازرگانان تشکیل میدهند.
انتهای پیام/