وی بیان داشت، شهروندان، شما را نماد عدالت میدانند به همین دلیل از شما انتظار فیصلههای عادلانه را دارند. وی تاکید کرد، این بسیار مهم است که شما آن حقوقی را که دین مبین اسلام و قوانین افغانستان به آنان داده است، عملی سازید.
محمد اشرف غنی افزود، تفکیک یک دولت باثبات و بیثبات مربوط به حاکمیت قانون میشود و حاکمیت قانون وسیله ثبات، تطبیق حقوق و وجایب میگردد.
آقای غنی تصریح نمود، در نزد قاضی باید ثروتمند و فقیر، مسلمان و نامسلمان، مرد و زن یکسان باشد و یکی بر دیگری برتری نداشته باشد. وی افزود که اگر شما وزیر را بر فقیر برتری بدهید، عدالت را زیر پا کردهاید، اما اگر فقیر را با وزیر برابر دانستید، عدالت را تامین کردهاید.
وی تاکید کرد، تفکیک میان حق و باطل مسوولیت شما است، اگر باطل، به پول، زور و وسیله دیگر به حق مبدل شود، در اینصورت عدالت زیر پا شده است. وی با تأکید گفت که غاصبین و زورمندان را اجازه ندهید که شما را تحت فشار قرار دهند.
محمد اشرف غنی گفت که صلح و ثبات به فیصلههای شما ارتباط میگیرد، زمانیکه فرد احساس مصوونیت کند و به قانون اعتماد داشته باشد، منازعات به وجود نمیآید و تأمین صلح و ثبات کشور مستقیم به عملکرد ارگانهای عدلی و قضایی ارتباط دارد.
گفتنی است که ۲۹۷ استاژر به شمول ۵۷ استاژر زن از ۳۰مین دور استاژ قضایی فارغ شدند.
براساس معلومات دادگاه عالی، کورس استاژ قضایی در سال ۱۳۴۷ جهت آموزش کار قوه قضائیه و تامین عدالت ایجاد شده است و تا اکنون به شمول ۴۱۶ زن و۲۴۸۷ تن از قاضیان مرد را در محاکم مختلف کشور به عنوان قاضیان مسلکی جهت خدمت به مردم، معرفی کرده است.
انتهای پیام/