وی بیان کرد: در سمینار امسال تمرکز ما بر روی سرطان حنجره است، چنین همایشی هر ساله در همین زمان به صورت داخلی برگزار میشود.
خواجوی ادامه داد: در سمینار تومورهای سر و گردن روشهای تشخیصی و درمانی بررسی و تبادلات نظر بین همکاران صورت میگیرد و امروزه خوشبختانه کشورمان در درمان و تشخیص تومورهای سر و گردن و حنجره همگام با کشورهای اروپایی و پیشرفته دنیا قدمهای خوبی برداشته است.
رئیس انجمن جراحان سر و گردن ایران با بیان اینکه 2 روش جراحی و رادیوتراپی برای درمان بیماریهای سر و گردن و به خصوص سرطان حنجره در کشور انجام میشود، افزود: در مراحل اولیه بیماری با روش درمانی جراحی میتوان جلوی پیشرفت این سرطان گرفته میشود که در مراحل پیشرفته علاوه بر جراحی راههای رادیوتراپی و شیمیدرمانی را نیز توأم با جراحی برای سرطانهای حنجره و تومورهای سر و گردن استفاده کرد.
خواجوی عنوان کرد: روشهای مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد که رادیوتراپی به عنوان یک روش مناسب برای درمان عارضههای حنجره و سر و گردن محسوب میشود.
وی تصریح کرد: رایجترین بیماریهای سر و گردن، تیروئید و غدد لنفاوی و همچنین مسیرهای تنفسی و گوارشی است که استعمال دخانیات به عنوان یک عامل اصلی در بروز سرطان حنجره و تومورهای سر و گردن نقش دارد که در این موارد اگر استعمال دخانیات همراه با مصرف الکل باشد میزان شیوع این بیماری در افراد 7 برابر میشود.
خواجوی گفت: شیوع سرطان سر و گردن در دنیا رو به افزایش است که دلیل اصلی آن مسائل اجتماعی، اقتصادی و همچنین افزایش سن متوسط افراد در جوامع بشری است به طوریکه با افزایش سن احتمال بروز سرطان بیشتر میشود.
وی یادآور شد: استرس و عوامل محیطی و آلودگی هوا عاملی مهم نیز در بروز سرطان محسوب میشود و سیستم عصبی و ایمن قوی ارتباط مستقیمی با التیام و کاهش طول درمان سرطان است.
در ادامه مراسم نوید احمدی روزبهانی متخصص حلق و بینی و دبیر علمی سمینار سر و گردن گفت: سمینار تومورهای سر و گردن یک همایش علمی داخلی است که هدف اصلی آن اطلاعات موجود در این حوزه به سایر همکاران منتقل و آنها از تجربیات یکدیگر برخوردار شوند و در این کنگره دانش جدیدی ارائه نمیشود.
وی بیان کرد: تمرکز کنگره امسال در خصوص سرطان حنجره است که در این کنگره راههای تشخیصی و درمانی مطرح و روشهای غیر جراحی و بازتوانی بیماران بررسی میشود.
دبیر علمی سمینار تومورهای سر و گردن با بیان اینکه در حاشیه این همایش در زمینههای جراحی و رادیوتراپی 2کارگاه شبیهسازی شده اتاق عمل برگزار میشود، افزود: کارگاههای برنامهریزی درمانی و پنلهای علمی با حضور متخصصان داخلی کشورمان انجام میشود و یکی از اهداف برگزاری این کنگره معرفی روشهای درمانی توسط پزشکان داخلی است.
وی ادامه داد: هیچ روش درمانی در دنیا در حوزه سر و گردن انجام نمیشود که کشورمان از آن عقب باشد و متخصصان ایرانی همراه با پزشکان خارجی درمان بیماران سرطانی را انجام میدهند.
احمدی با بیان اینکه از نظر تجهیزات تفاوتی با کشورهای خارجی نداریم، اما متأسفانه آنها علم را تولید و ما آن دانش را مصرف میکنیم که یکی از هدفهای اصلی این همایش تولید علم به وسیله متخصصان داخلی است.
وی گفت: تجهیزات پزشکی و دارویی در زمان تحریم تحت تأثیر قرار نگرفته و خوشبختانه روش پِت اسکن در کشورمان موجود و بسیاری از بیماران با این روش بیماری سرطان در آنها کنترل میشود.
احمدی تأکید کرد: تومورهای سر و گردن در بین افراد ۵۰ تا ۷۰ سال شایعتر است و کسانی که دخانیات استعمال میکنند ۴۰ برابر بیشتر از افراد عادی در معرض خطر سرطان حنجره هستند.
وی یادآور شد: در روش درمانی غیرجراحی بدون برش دهان به وسیله لیزر تومور و پلیپ حنجره برداشته میشود.
انتهای پیام/