وی با بیان اینکه در این زمینه نیز قوانینی وجود دارد؛ افزود: تبلیغ دارو برای مصرف کنندگان توسط ماهوارهها نیز هیچگونه مجوزی از سوی سازمان FBA ندارد.
شریف نیا خاطر نشان کرد: اگر تبلیغی برای مصرف دارو انجام شود بر خلاف قانون و مقررات است و این داروها از سلامت لازم برخوردار نیستند.
شریف نیا در ادامه با اشاره به بدهی شرکتهای بیمهای به داروسازان عنوان کرد: اجرای طرح تحول سلامت بار مالی زیادی را ایجاد و سبب بخش عمدهای از بدهیهای بیمهها به بیمارستانهای دولتی و داروخانهها شد چرا که حدود 10ماه است که سازمانهای بیمه گر بدهی خود را پرداخت نکرده اند.
عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان تهران با اشاره به مشکلات اجرای طرح تحول سلامت، گفت: متأسفانه نبود مکانیسمهای کنترلی در اجرای طرح تحول سلامت سبب به وجود آمدن تقاضاهای القایی، افزایش مصارف برخی داروها و تجهیزات پزشکی شده است
وی ادامه داد: هنگامی که داروخانههای شهری و بیمارستانی از بیمهها پول خود را دریافت نکنند نمیتوانند بدهی خود را به شرکتهای پخش، تولید، واردات و … بدهند و این امرسبب شده تا زنجیره واردات دارو متوقف شود.
به گفته وی این مسئله نه تنها باعث ورشکستگی داروخانهها بلکه موجب بروز مشکلاتی در شرکتهای پخش و تولید دارو نیز میشود، زیرا آنها وامهای زیاد با بهرههای سنگین گرفته که سودی برای آنها نداشته و سبب قرار گرفتن آنها در آستانه ورشکستگی شده است.
شریف نیا با اشاره به اینکه اجرای طرح تحول سلامت حامی اثرات مثبتی نیز بوده است، اظهار کرد: به دلیل اینکه منابع پایدار در این حوزه توسط دولت و وزارت بهداشت شناسایی نشده بود این مسئله موجب شد تا بدهی طرح تحول سلامت بردوش داروخانهها باشد و منجر به ایجاد مشکلات اساسی در صنعت دارو شود همچنین در مجموع اجرای این طرح به نفع صنعت دارو نبوده است.
انتهای پیام/