مجله فارن پالیسی در مقاله ای طولانی به این موضوع پرداخته است؛ دو کارشناس ارشد آکادمی نظامی ارتش آمریکا در این مقاله نوشته اند: بهترین شیوه برای ترغیب پیونگ یانگ به دست برداشتن از سلاح هسته ای و موشکی اجازه به این کشور برای دستیابی به آن است.
«ری سوی یانگ»، وزیر امور خارجه کره شمالی دوشنبه گذشته در کنفرانس مانیل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: کشورش آماده است درسی سخت و فراموش نشدنی به آمریکا بدهد. وی تاکید کرد که برنامه هسته ای و موشکی بالستیک کره شمالی قابل مذاکره نیست.
آمریکا در واکنش به این تهدیدات، تهدید کرده است که به شورای امنیت متوسل خواهد شد و قطعنامه جدیدی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه کره شمالی صادر خواهد کرد به گونه ای که ممکن است سالانه میلیاردها دلار برای این کشور هزینه داشته باشد.
البته واقعیت آن است که این تحریم ها پیونگ یانگ را به هراس نمی اندازد و موجب دست برداشتن این کشور از برنامه تسلیحاتی اش که پایه اصلی راهبرد دفاعی پیونگ یانگ را تشکیل می دهد، نخواهد شد. هرکس با آن مخالف است می تواند برود و از آب اقیانوس آرام یا هر اقیانوس دیگر که دلش می خواهد بنوشد!
دولت های پی در پی در آمریکا طی 30 سال، تلاش ها و بودجه سنگینی را صرف جلوگیری از دستیابی کره شمالی به سلاح هسته ای کرده اند اما متحمل شکست سختی شده اند. هدف از سیاست های آمریکا این بود که کره شمالی را به عنوان کشوری یاغی معرفی کند و از آن برای به هراس انداختن ژاپن و کره جنوبی بهره ببرد تا به این شکل آنها را زیر چتر خود نگه دارد و به باج خواهی اقتصادی و امنیتی از آنها ادامه دهد. اما نتیجه این سیاست کاملاً عکس بود. زیرا پیونگ یانگ، کیم ایل سونگ و کیم جونگ اون -رهبر کره شمالی- که راه پدر را ادامه می دهد همه معادلات را به هم ریخته اند و سلاح هسته ای و پس از آن موشک های بالستیکی ساخته اند که قادر است علاوه بر توکیو و سئول، عمق آمریکا را هدف قرار دهد.
در ادامه مقاله فارن پالیسی، بر ضرورت همزیستی با کره شمالی و موشک های بالستیک این کشور و ورود به گفتگو با این کشور برای سازش تاکید شده است. این موضوع یادآور مطلب مشابهی است که مجله فارن آفرز پنج سال پیش درباره برنامه هسته ای ایران منتشر کرد و همین نتیجه گیری را کرده بود و خواستار همزیستی با ایران به عنوان قدرتی هسته ای و تلاش برای مهار آن و نه برخورد با آن شده بود.
همانگونه که ریچارد نیکسون، رئیس جمهور اسبق آمریکا در سال 1972 به پکن سفر کرد و زمینه عادی سازی روابط دو کشور را فراهم کرد، کیم جونگ اون نیز ممکن است طی ماهها یا سالهای آینده میزبان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا باشد. بهترین راه برای مقابله با استکبار آمریکا زبان زور است و نه تبعیت کردن.
انتهای پیام/