رییس مرکز ملی آمار، حذف موازی کاری را یکی دیگر از اهداف نظام آماری ثبتی مبنا دانست و افزود: در چها ماه آینده، بستر لازم برای این کار فراهم خواهد شد.
پارسا افزود: بحث تغییر نظام آماری سنتی به ثبتی مبنا، سرنوشت محتوم همه نظام های آماری در دنیا است، سرشماری بعدی انجام نمی شود و سرشماری بعدی ثبتی مبنا خواهد بود. البته فرهنگ سازی عمیق نیاز دارد وتغییرات زیادی را شاهد خواهیم بود.
وی به تغییر سال پایه آمارهای رشد اقتصادی و تورم اشاره کرد و گفت مرکز امار سال پایه محاسبات ملی و رشد افتصادی را به سال نود تغییر داده شده است؛ البته همچنان به دلیل شیوه های محاسبه متفاوت مرکز امار با بانک مرکزی ، امکان اعلام اعداد متفاوت است
رشد اقتصادی مرکز آمار با سال پایه ۹۰ معادل ١١.١ درصد بود که بدون نفت ٦.٤ درصد بود؛ این در حالی است که از این ١١.١ درصد، ٥٢ درصد مربوط به نفت است.
وی افزود: نرخ تورم تیرماه ٧.٦ درصد است که با احتساب کل شهرهای بزرگ و کوچک و متوسط تعیین شده است، اما بانک مرکزی تورم را فقط برای شهرهای بزرگ مطرح می کند ضریب جینی کشور ٠.٣٧ در مناطق شهری و ٠.٣٤ برای روستاها است.
پارسا در خصوص امار اشتغال و بیکاری گفت: نرخ مشارکت در بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل، از ٣٩.٥ به ٤٠.٦ درصد بوده است و نرخ بیکاری از ١٢.٩ به ١٢.٦ درصد شده است.
این در حالی است که تعداد شغل ها ٧٠٠ هزارتا اضافه شده که ٤٥ هزار شغل مربوط به بخش کشاورزی است.
وی گفت: بخش ساختمان به ارامی حرکت رشدی خود را نشان می دهد ولی هنوز مسکلات پابرجا است، در این میان ٢٩١ هزار شاغل، زنان بوده اند.
پارسا در پاسخ به سوالی در خصوص عدم اعلام آمار سفارشی از سوی مرکز آمار گفت: اگر فردی از مرکز آمار، آمار سفارشی بخواهد، حتما در مرکز آمار نخواهم ماند.
وی افزود: امکان ندارد یک رییس مرکز آمار از معاونان خود بخواهد آمار اشتباه اعلام کرده یا آمار سفارشی بسازند؛ چراکه مهر ابطال خود در مرکز آمار را خواهد زد.
پارسا بیان کرد: فرقی ندارد که رییس مرکز آمار چه کسی باشد، بدنه کارشناسی این مرکز راه خود را ادامه می دهد.
پارسا در پاسخ به پرسش باشگاه خبرنگاران درخصوص مرجع رسمی برای ارائه آمار گفت: قرار است در جلسه شورای عالی آمار این موضوع بررسی شود اما مرجع اصلی طبق قانون مرکز آمار است.
انتهای پیام/