سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رشته‌های بیکارپرور را بشناسید/ مهارت آموزشی را در کنار درس فراموش نکنید

انتخاب رشته یکی از دغدغه های اصلی داوطلبان ورود به دانشگاه است که باید با نگاهی جدی به آینده و هدفگذاری صحیح این کار انجام شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اعلام پاسخ بزرگترین ماراتن علمی کشور در سال ۹۶ تب و تاب انتخاب رشته و دانشگاه بالا رفته است، نتایجی که مثل هر سال دیگری با غم و شادی طیفی از داوطلبان همراه بود روزی که داوطلبان نتیجه۱۲ سال تلاش خود را مشاهده کردند هرچند فضای حاکم برای ورود به دانشگاه ها امروزه نسبت به گذشته شرایط بهتری دارد اما باز هم رقابت بر سر رشته‌های خاص و دانشگاه مطرح برقرار است و این میدان شلوغ و پرهیاهوی کلاس های کنکوری و پایداری مافیای کنکوری نیز هنوز به دلیل وجود این نوع از رشته‌ها است.

به هر روی این روزهای شلوغ باید با مدیریت صحیح داوطلبان پیش رود تا گام آخر رسیدن به دانشگاه خدشه دار نشود و تصمیمی لحظه ای هدف چندین ساله داوطلبان ورود به دانشگاه را تخریب نکند.


رشته تحصیلی عامل موفقیت در آینده نیست

‎مدت ها است که برخی کارشناسان اعتقاد دارند تعدادیاز  رشته‌های دانشگاهی بازار کاری مناسبی برای فارغ‌التحصیلانش ندارد؛ موضوعی که عمده دلیل بیکاری دانش‌آموختگان عنوان شده است نیاز به بازنگری داشته تا شاید درمانی برای این درد مزمن جامعه باشد.

‎هرچند آموزش عالی و آموزش و پرورش متولی ایجاد شغل نیست اما بدون شک در بازار کار بدون‌ تاثیر نیست و یکی از علل امروزی توسعه نامتوازن انتخاب رشته ها در دوره مدرسه به علت همین وضوع بوده و تصور دانش آموزان بر این بوده با انتخاب رشته تجربی آینده کاری به ری خواهند داشت.

علی عظیمی مشاور تحصیلی درمورد روند انتخاب رشته دانشگاه اظهار کرد: مسئله انتخاب رشته یکی از مهمترین موارد‌ی است که می‌تواند هر داوطلب برای ورود به دانشگاه و زندگی چند ساله علمی خود برنامه‌ریزی کند و مهمترین عامل در ورود به رشته و دانشگاه دلخواه مسئله رتبه داوطلب بوده البته نباید انتخاب صحیح و واقع‌بینانه را فراموش کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از داوطلبان بعد از انتخاب رشته علاقه چندانی به رشته انتخابی نداشته بنابراین نمی‌توانند عملکرد مناسبی در روند تحصیلی خود داشته باشند و با وجود فضایی که برای اشتغال در کشور وجود دارد چنین فردی نمی‌تواند در آینده کاری نیز چندان موفق ظاهر شود.

عظیمی تصریح کرد: داوطلبان باید به خاطر داشته باشند که صرفا رشته تحصیلی نمی‌تواند عامل مناسبی برای موفقیت در آینده و کار‌آفرینی باشد بنابراین باید مهارت آموزی را نیز جز برنامه‌های خود قرارداده تا در کنار فعالیت علمی توانمندی‌های خود را افزایش داده و شرایط مثبتی در آینده رقم بزنند.

احساسی انتخاب رشته نکنیم!

عظیمی عنوان کرد: داوطلبان در انتخاب رشته حتما دفترچه راهنما را مطالعه دقیقی کنند و از ظرفیت‌ها و نوع پذیرش در دانشگاه‌های مورد نظر مطمئن شوند.

وی با تاکید بر اینکه داوطلبان مراکز مجاز برای انتخاب رشته را مورد توجه قرار داشته باشند تصریح کرد: بسیاری از مراکز بدون آگاهی کافی در امر انتخاب رشته وارد عمل شده و داوطلبان با مراجعه به چنین مراکزی نمی‌توانند انتخابی صحیح را داشته باشند.

حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور اظهار کرد: بر اساس برنامه زمانی تعیین شده انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری از ساعت ۱۸ روز یکشنبه ۱۵ مرداد ماه بر روی سایت قرار گرفته و در همین زمان اسامی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته نیز اعلام می‌شود و داوطلبان توجه کنند تا رشته‌های را که در آن از استعداد کافی برخوردارند و یا به طور کامل به آن علاقمندهستند به عنوان رشته تحصیلی در فرم مربوطه ثبت کنند.

مهارت آموزی در کنار تحصیل فراموش نشود

براساس  آمار کشوری رشته بهداشت با 7.9 درصد، کمترین میزان بیکاری و رشته محیط‌زیست با 49.1 درصد بیشترین میزان بیکاری را در کشور دارد.
‎رشته‌های علوم رفتاری و اجتماعی با نرخ بیکاری 19.7 درصد، بازرگانی و امور اداری با 19.5 درصد، حقوق 21.8 درصد، علوم زیستی 22 درصد، علوم طبیعی 22.4 درصد، رایانه 39.9 درصد، صنعت و فرآوری 32 درصد، معماری و ساختمان 25.9درصد، کشاورزی، جنگلداری و شیلات با 22درصد و محیط‌زیست با 49.1 درصد؛ بالاترین میزان بیکاری فارغ‌التحصیلان در این رشته‌ها اعلام شده است.

علاوه بر این  رشته‌های تربیت معلم با 8 درصد، روزنامه‌نگاری 8.8 درصد، بهداشت 7.9 درصد، خدمات امنیتی 8.4 درصد و خدمات حمل و نقل با 10.8 درصد، کمترین میزان بیکاری فارغ‌التحصیلان را دارند.

عظیمی در این باره گفت: برخی از رشته‌های دانشگاهی بر اساس تحقیقاتی که در کشور انجام شده جز رشته‌های بدون بازار کار بودند هر چند نمی‌توان این رشته‌ها را نامناسب تلقی کرد اما اگر داوطلبی هدف خود از تحصیل را کار آفرینی تعریف کرده باشد نباید چنین رشته‌هایی را انتخاب کند اما برخی افراد صرفا علاقه و توانمندی خود را اولویت اصلی در انتخاب رشته می‌دانند که چنین هدفی می‌تواند برای این افراد موثر باشد.

 

به شنیده ها اکتفا نکنید

 مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور گفت: داوطلبان توجه کنند تا رشته‌های را که در آن از استعداد کافی برخوردارند و یا به طور کامل به آن علاقمندند به عنوان رشته تحصیلی در فرم مربوطه ثبت کنند و من توصیه می‌کنم که به گفته ها و شنیده‌های دیگران  توجه نکنند.

عظیمی با اشاره به اینکه برخی داوطلبان صرفا برای جلوگیری از رفتن به سربازی یا درس خواندن مجدد هر رشته و دانشگاهی را بدون توجه به شرایط خود انتخاب می‌کنند گفت: نباید احساسی با مسئله انتخاب رشته برخورد شود چرا که می‌تواند عواقب نامناسبی برای فرد داشته باشد به ویژه برای افرادی که شهرستانهای بسیار دورتر از محل زندگی خود را انتخاب کرده و توانایی زندگی به دور از خانواده را ندارند.

این مشاور تحصیلی بیان کرد: مشاوره انتخاب رشته می‌تواند کمک بزرگی به داوطلبان داشته باشد اما در نهایت خود فرد تصمیم گیرنده نهایی بوده و با ارزیابی شرایط می‌تواند بهترین انتخاب را داشته و آن را پیش ببرد بنابراین داوطلبان نباید نقش مشاوره و ارزیابی شرایطی که خود باید آن را انجام دهند فراموش کنند .

با وجود شرایط حاضر داوطلبان باید در مرتبه اول ارزیابی دقیقی از شرایط داشته و بعد از این مرحله  تحصیل در دانشگاهی خاصی را موردتوجه قرار دهند و آینده کاری و زندگی خود را با نگاهی منطقی از همین حالا بسازند.

انتهای پیام/

انتخاب رشته صحیح در کنکور درسراسری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
نسرین
۱۹:۱۷ ۲۴ تير ۱۴۰۱
به نظر من مذخرف ترین رشته دانشگاهی مهندسی طبیعته ‌(منابع طبیعی) من الان سه ساله فارق التحصیل شدم اونم از بهترین دانشگاه دولتی و بهترین معدل با این حال هنوز نتونستم جای استخدام بشم همه جا هم رفتم الان وضعیت خیلی از هم کلاسی هام و خیلی از دانشجوهای دکترا هم همینه اگه نمیخواین عمرتون به گند ترین حالت ممکن نگذره وارد این رشته نشین اگه حتی اشتباهی انتخاب رشته کردید انصراف بدید جلوی اشتباهو ازهر کجا بگیرید دیر نیست بخدا پشیمون میشید اینو منی که ده سال از عمرمو پاش گذاشتم میگم.
مبین
۲۲:۲۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
و یکی از رشته های بیکار پرور مهندسی شیمی هستش.
ناشناس
۱۷:۱۷ ۱۸ مرداد ۱۳۹۶
کار فقط رشته پرستاری
بهترین بازتر کار و در ایران داره الان
ناشناس
۰۷:۵۸ ۱۸ مرداد ۱۳۹۶
باتشکر از سایت خوبتان
ناشناس
۰۰:۴۹ ۱۸ مرداد ۱۳۹۶
ای وای
ناشناس
۲۳:۵۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
پسر عمه ام وقتی راهنمایی بود ترک تحصیل کرد یادمه بهش ریاضی درس میدادم اون از همون موقع شروع به کار کرد الان خونه و ماشین و چند تیکه زمین داره و من با مدرک لیسانس فیزیک دلم خوشه به کلاسهام
ناشناس
۲۳:۵۲ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
وا
ناشناس
۲۱:۴۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
مدرک مهم نیست باید ژن بیکار بودن نداشته باشید تا برید سرکار
ناشناس
۲۰:۵۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
تو این سال ها آنقدر دانشگاه بی کیفیت تو این مملکت زیاد شد که تنها هدف آن سرکیسه کردن دانشجوها هستش.
ناشناس
۲۰:۱۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
سلام
یه سوال
چرا وقتی دانشگاه پیام نور و دانشگاه علمی کاربردی به رسمیت شناخته نمیشه دارن فعالیت می کنن هر جا میری واسه استخدام می گن مدرک یا باید دولتی باشه یا آزاد اخه چرا
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
اشپزی
ناشناس
۱۸:۰۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
تکلیف من چیه من در کنار تحصیل مهارت متناسب با رشته را هم فراگرفته ام اما در حال حاضر 4 سال است که بیکارم .
ناشناس
۱۸:۰۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
تکلیف من چیه من در کنار تحصیل مهارت متناسب با رشته را هم فراگرفته ام اما در حال حاضر 4 سال است که بیکارم .
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
دانشگاه پولی همین میشه
ناشناس
۱۷:۴۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
توصیه میکنم شیلات به هیچ وجه جزو انتخابتون نباشه.
ارش
۱۷:۴۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
انشالله همه کار پیدا کنن
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
مدرک خالی مهارت و تخصص نمیاره، همین رشته کامپیوتر اصلا مباحث درسی دانشگاه با محیط کار و نیاز بازار یکی نیست، از رشته های دیگه با گذراندن دوره های آزاد وارد کار میشن اونوقت فارغ التحصیل های دانشگاهیش بیکار هستند!
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
مدرک خالی مهارت و تخصص نمیاره، همین رشته کامپیوتر اصلا مباحث درسی دانشگاه با محیط کار و نیاز بازار یکی نیست، از رشته های دیگه با گذراندن دوره های آزاد وارد کار میشن اونوقت فارغ التحصیل های دانشگاهیش بیکار هستند!
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
مدرک خالی مهارت و تخصص نمیاره، همین رشته کامپیوتر اصلا مباحث درسی دانشگاه با محیط کار و نیاز بازار یکی نیست، از رشته های دیگه با گذراندن دوره های آزاد وارد کار میشن اونوقت فارغ التحصیل های دانشگاهیش بیکار هستند!
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
ایرانی جماعت فک میکنه مدرکشو که گرفت میان میشوننش پشت میز ریاست و چون غیر از اینو نمیخواد بیکار میمونه
ناشناس
۲۱:۲۶ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
فکر خودته نه ایرانی جماعت
ناشناس
۱۶:۴۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
هیچ رشته ای بیکار پرور نیست اگه ژن خوب داشته باشید
ناشناس
۱۵:۴۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
بخدا برای من و شما فرش قرمز پهن نکردن . باید بریم از صفر شروع کنیم و خاک خوری بکنیم تا به جایی بکنیم . تا با محیط آشنا بشیم . با افراد آشنا بشیم .
علی
۱۵:۲۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
باید بریم دنبال کار آزاد
ناشناس
۱۵:۲۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
کار هست ولی متاسفانه کاردان نیست,یعنی کسی که واقعا کار بلد باشه
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
فوق لیسانس مکانیک از دانشگاه دولتی، رتبه ارشدم 300 بود، در حال حاضر بیکار...
مهدی
۱۴:۲۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
باید ظرفیت دانشگاه متناسب با ظرفیت بازار کار باشه
ناشناس
۱۳:۵۸ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
دانشگاه آزاد وغیر انتفاعی وعلمی کاربردی را بر دارید،پردیس خودگردان را بردارید،مازدها که پولی کردین رو بردارید.
مثل قدیم هم علاقه مندان به تحصیل مشخص خواهند شد.هم مدرک گرایی کمتر،هم توقع میاد پایین الان ایزوگام فروش میگه استخدام منشی خانوم با لیسانس شیمی!!!!!!!
متاسفم برای جوانان مملکتم.
فقط رشته پرستاری
۱۳:۵۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
فقط رشته پرستاری
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
مهارت نمیخواد فقط پارتی
فرهاد
۱۳:۴۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
باید حقوق کارگر بیشتر بشه
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
من تحصیلکرده در زمان گذشته هستم بچه ها یا نمیتونستن به دیپلم برسن که در ابتدایی و راهنمایی ترک تحصیل میکردن و به دنبال کار میرفتن یا اگه تا دیپلم میرفتن حتما کار داشتن دیپلم گرفتن راحت نبود و هر سال تا دیپلم مردودی و در نهایت اخراج داشت
علیرضا
۱۳:۲۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
اینجانب فوق لیسانس هوافضا از شریف با رتبه دو رقمی ارشد! دو سال بیکار!!!!!
ناشناس
۱۵:۴۶ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
آفرین درس خون
ناشناس
۲۱:۵۹ ۱۸ مرداد ۱۳۹۶
احسنت برادر
سارا
۱۳:۲۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
ما دوسال پیش لیسانس کشاورزی گرفتیم با دوستان ک گرایشهای مختلفی داشتن حدود ۱۰۰نفر بودیم همه بیکاریم هرروز منتظریم ببینیم یکی نمیره سرکار طلسم بشکنه دیگه تو خونه هم پوسیدیم
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
خاک تو سرتون اون موقع که ما بدبختا کمپین رشته های کشاورزی و منابع طبیعی انتخاب نکونو از سال 90-93 راه اندازی کرده بودیم کجا بودی شما خواب بودی احتمالا گول دانشگاه تهران بودنو خوردی اشکال نداره حالا برو یه پراید بخر برو مسافر کشی اونقدر دلم به حالت می سوزه که نگو حتی نمیتونی نظامی بشی
زمین شناس
۱۳:۰۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
در صدر رشته های بیکار پرور جای رشته زمین شناسی خالی است. این رشته با درصدی بالای 90 درصد بیکاری مزخرفترین رشته دانشگاهی هست.
طلبه ای از اصفهان
۱۲:۴۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
معرفی کنید
طلبه ای از اصفهان
۱۲:۴۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
معرفی کنید
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
دانشگاه رو درست کنیم
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
تباع خارجی افغانی بفرستین کشورشون بیشترمشکلات کشورحل میش چراغی ک به خانه رواس به مسجدحرام هرروزملیاردهادلاربه خاطراینها ازلحاظ اقتصادی اجتماعی سیاسی امنیتی ضررمیرس بزرگترینشم بیکاریه مادرهمه بدبختی جرم وجنایت وحتیاط..‌‌‌‌‌‌‌
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
تو کشور ژاپن که منابع اش نصف منابع و ثروت ملی ما نیست به ازای هر نفر1.2 شغل وجود داره اونم برای جمعیت 120 ملیونی حالا ما تو کشور 80 ملیونی 30 ملیون بیکار داریم
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
به نظر من رشته های مهندسی رو باید تعطیل کنن. مملکت پر شده از مهندس بیکار
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
قطعا هرکسی الان رشته های کشاورزی محیط زیست و منابع طبیعی را انتخاب کنه احمق ترین دانشجوی آینده خواهد بود
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
تو ایران همه ی رشته ها بیکار پرورند
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
دقیقا
تنها راه مهاجرته
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
همه رشته ها میتونستن کار داشته باشند اگه این همه دانشگاه غیر انتفاعی نداشتیم اگه کنکور بر نمیداشتن و ورود اینقدر راحت نمیشد اگه اجازه ورود توی مقاطع بالاتر به رشته های دیگه به یکدیگر نمیدادند اگه پارتی بازی و کار موروثی برداشته میشد اگه سازمان مستقلی برای استخدامی داشتیم تا همه افراد مستخدم کد رهیگیری استخدامی داشتند
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
همه رشته ها میتونستن کار داشته باشند اگه این همه دانشگاه غیر انتفاعی نداشتیم اگه کنکور بر نمیداشتن و ورود اینقدر راحت نمیشد اگه اجازه ورود توی مقاطع بالاتر به رشته های دیگه به یکدیگر نمیدادند اگه پارتی بازی و کار موروثی برداشته میشد اگه سازمان مستقلی برای استخدامی داشتیم تا همه افراد مستخدم کد رهیگیری استخدامی داشتند.
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
کسی میدونه از رشته های پیراپزشکی کدومشون پردرآمده؟
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
سلام پرستاری از هم پردرامد تره حداقل حقوق 2/5 علوم آژ و رادیولوژی دریه حده حداقل 1/700 بهداشت حرفه ای بد نیست حداقل 1/500 البته اگه سابقه کار داشته باشی بهداشتهای دیگه هم حداقل 1 تومن اینا همه پایه حقوقه پرستاری با اضافه کاری و کارانه و مزایا و تک شیفت کار تا 3/5 هم میرسه اگه دوشیفت کارکنی که از 5 میزنه بالاتر و در بیمارستان خصوصی کارکنی که دیگه خیلی بالا همه پیراپژشکی ها بعد طرح به درامد کامل میرسن راستی مدارک پزشکی زیاد بازار نداره اما حداقل حقوقش 1/400 فیزیوتراپی و تغذیه اگه بتونی با باشگاه های ورزشی کارکنی درامد خوبی داره وگرنه چون اشباع شده و پزشکان هم در اولویت هستن بازار چندان خوبی نداره حداقل درامد فیزیوتراپ تیم والیبال پیکان 5میلیون