او گفت: "نمیدانم اسم را چه بگذارم، ضعف یا ناتوانی حکومت اما میدانم که هیچ توجهی به این موضوع نمیشود."
به گفتهی وی، "نیروهای امنیتی مهمات ندارند. در پوستهها سه یا چهار نفر هستند و ممکن است طالبان خود آنان را نیز اخطار بدهند."
این عضو شورا افزود که "با وجود شش هزار نیرو در فراه، جواب این سوال را پیدا نکردیم که طالبان چطور میآیند. بارها صدا بلند کردیم اما کسی نشنید".
یکی دیگر از مسائلی که باعث افزایش آمار کشتهشدگان در شاهراه فراه شده، اعتیاد رانندگان به مواد مخدر است.
خانم ابوبکر این موضوع را نگران کننده عنوان کرده و میگوید که باید رانندهها به صورت اساسی چک شوند و اگر رانندهای اعتیاد دارد، باید مجوز رانندگی به وی داده نشود.
این عضو شورای ولایتی فراه میگوید که معلوم نیست این رانندهها چطور در شاهراه مشغول فعالیت هستند. دیده شده که برخی از آنان موتر را به خانهها و دیگر جاها زدهاند.
به گفتهی وی، عموم رانندههای موترهای مسافربری "چرسی" هستند و به همین دلیل نمیتوانند موتر را کنترل کنند.
از سویی هم با فرمانده پلیس فراه به تماس شدیم اما وی با لحن تند حاضر به پاسخگویی نشد.
"محمد ناصر مهری" سخنگوی والی فراه نیز ضمن تائید چالشهای موجود در شاهراه فراه ـ هرات گفت که ادارهی محلی فراه برای رفع این مشکلات تدابیر خاص خود را روی دست گرفته است.
ایجاد پوستههای جدید در مکانهای مختلفی که مخالفین مسلح در آنجا حضور دارند، تغییر و تبدیلی منسوبین و انتقال برخی از پوستهها از جمله کارهایی است که اداره محلی فراه برای بهبود وضعیت این شاهراه روی دست گرفته است.
از سویی هم این موضوع به اینجا خاتمه پیدا نمیکند. گفتههایی وجود دارد که برخی از نیروهای امنیتی به دلیل اعتیادی که دارند، اقدام به باجگیری از موترهای در حال تردد در این شاهراه میکنند.
سخنگوی والی فراه این موضوع را رد نکرد و گفت که برای حل این مشکلات نیاز است تا برنامه بزرگی روی دست بگیرند.
مهری گفت که از طریق این برنامهی بزرگ میتوانیم مشکلات را رفع کنیم.
این مقام در ادارهی محلی به موضوع اعتیاد سربازان نیز اشاره کرد و گفت که سربازی که مقرر میشود، ابتدا آزمایشهای صحی انجام میدهد اما اینکه بعد از آن معتاد شده است، بحث جدایی است. به همین دلیل نیاز به یک برنامه بزرگ داریم تا این مشکلات رفع شود.
به گفتهی سخنگوی والی فراه، با وجود مشکلات موجود، در حال حاضر نمیشود که نیرو را از شاهراه گرفته و کس دیگری را جایگزین کنیم.
اعتیاد رانندگان موضوع دیگری است که آقای مهری به آن اشاره کرد و گفت که تلاشهایی وجود دارد تا بتوانیم جلو این معضل و حوادث ترافیکی را بگیرم.
او نیز تاکید کرد که بیشتر حوادث ترافیکی توسط این افراد بوقوع میپیوندد.
سخنگوی والی فراه تصریح کرد که برنامهای از طرف ادارهی ترانسپورت روی دست است تا بتوانیم افراد معتاد را شناسایی و دیگر به آنان جواز ندهیم.
به نوشته آوا، این گفتهها در حالی ابراز میشود که بارها شاهراه فراه ـ هرات از سوی طالبان مسدود شده و افراد ملکی به قتل رسیدهاند. همچنین آمار حوادث ترافیکی به دلیل اعتیاد رانندگان نیز بالا است.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید