وی در پاسخ به این پرسش که کمکهای اولیه گرمازدگی کدام است؟، گفت: پزشک با انجام آزمایشهایی که میزان سدیم و پتاسیم خون را میسنجد و کاهش سدیم و پتاسیم و افزایش غلظت هموگلوبین را مشاهده میکند، به تشخیص میرسد و با سرم درمانی و رساندنِ مایعات به بیمار کمک میکند. البته قرار دادن بیمار در وانِ آب سرد هم از روشهای پیشنهادی است.
خسرونیا در خصوص بیشترین افرادی که در معرض گرمازدگی هستند، عنوان کرد: نوازدان و شیرخواران به علت تکامل نیافتن سیستمهای خنککننده بدن مستعد گرمازدگی هستند. افراد سالمند هم به علت سختی رگها، آترواسکلروز و تنگی عروق که در آنها وجود دارد، تبادل حرارتی کمتری انجام میدهند. این افراد احساس تشنگی کمتری هم دارند. در نتیجه این گروه افراد هم مستعد ابتلا به گرمازدگی هستند.
وی ادامه داد: افرادی که مجبورند مدت زیادی در مقابل نور آفتاب کار کنند، مانند کارگران ساختمانی، افراد پلیس و رانندههای تاکسی، بیش از دیگران بهگرما زدگی دچار میشوند.
این متخصص داخی افزود: افراد برای پیشگیری از گرمازدگی هنگام تردد در خیابان در هوای گرم از لباس رنگ روشن استفاده کنند و کلاه لبهدار داشته باشند. افراد سالمند و کودکان و شیرخواران در ساعت بسیار گرم در منزل بمانند و همه افراد هنگام خروج از منزل چه در فصول گرم و چه در سایر فصول سال مقدار مناسبی آب همراه داشته باشند.
خسرونیا تصریح کرد: بهتر است این افراد به پزشک مراجعه کنند و از نظر غدد داخلی مثل تیروئید بررسی شوند. اگر عملکرد تیروئیدشان طبیعی است، تعریق مشکلی ایجاد نمیکند.
انتهای پیام/