حجتالاسلام و المسلمین پروانه ابتدای مراسم با بیان وجه تمایز دو ارگان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری گفت: سازمان حج با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر ارگانهای ذیربط فعالیت خود را در حوزه اجرایی مانند حمل و نقل، بهداشت، هماهنگی هتل ها و ... انجام میدهد و بعثه رهبری هم در بحث حج و هم سفرهای زیارتی متولی امور فرهنگی و محتوایی مناسک است.
وی افزود: با توجه به حضور نماینده ولی فقیه، جذب و تأمین کارگزاران مدیریت جذب، آموزش، تولید فعالیت های فرهنگی و ... در بعثه مقام معظم رهبری صورت می گیرد.
مدیر جذب و ساماندهی فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه، ما در ۱۹ منطقه کشور شاهد حضور کارگزاران فرهنگی بعثه رهبری هستیم، در خصوص فعالیت این نهاد اظهار داشت: همکاران ما موظف هستند تا برای هر کاروان یک مداح و یک روحانی معرفی کنند و با خود ببرند.
حجت الاسلام و المسلمین پروانه، در خصوص شرایط حضور مداحان و روحانیون بیان کرد: شرایط سنی مداحان برای حضور و گرفتن کد، حداقل ۲۷ سال سن، داشتن پایه سوم حوزه و متأهل بودن است. روحانیون نیز باید حداقل شرایط سنی ۲۷ سال و پایه تحصیلی ۷ حوزه و وضعیت تأهل را دارا باشند.
وی همچنین در ادامه درباره ارزیابی عملکرد روحانیون و مداحان توضیح داد: از همه افراد برای جذب و اعزام به سفرهای حج و عتبات، ابتدا یک آزمون کتبی گرفته میشود و سپس با توجه به سطح و پایه هر فرد بر اساس آموزشهای انجام شده به کاروانان معرفی میشوند و در طول سفر توسط رابطین بعثه مقام معظم رهبری عملکرد آنها مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مدیر جذب و ساماندهی فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری عنوان کرد: از روحانیونی که برای اعزام حج درنظر گرفتهایم، همان افرادی هستند که به عنوان روحانی عمره جذب و بعد از چندین سفر موفق به عنوان روحانی معین ارتقاء مییابند و بعد از سه سفر به عنوان معین تبدیل به روحانی کاروان میگردند همچنین در بین این افراد بانوان دارای شرایط را با توجه به مراحل آزمون و آموزش با نام معینه در کاروانهایی که جمعیت حضور زنانشان بالا باشد، خواهیم داشت.
حجتالاسلام و المسلمین پروانه، با اشاره به نزدیک شدن موسم حج، گفت: در سال گذشته 19469 نفر که 14212 نفر روحانی و 5257 نفر مداح بودند به کاروانها اعزام شدند.
وی با اشاره به تعطیلی حج در سال گذشته و جذب روحانیون به سفر عتبات، بیان کرد: انتخاب هر روحانی و مداحی برای کاروانها، به انتخاب مدیران کاروان است. ما در این دو سال بیشتر از دهههای گذشته اعزام روحانی به عتبات داشتیم که تنها دلیلش تعطیلی سفر حج است.
حجتالاسلام پروانه افزود: همان ظرفیت فرهنگی که در مراسم حج واجب و حج عمره وجود دارد، در حوزه عتبات هم نمود کرده. چه بسا که سفر به عتبات عالیات اقتضا میکند، حضور بیشتری از مداحان را داشته باشد.
وی با اشاره به حضور بعثه مقام معظم رهبری در عراق خاطرنشان کرد: جدای از اعزام مداحان و جامعه روحانی به عراق، مرکز اصلی بعثه رهبری در شهر کربلا مستقر است و دیگر شعبه ها برای برگزاری مراسم های فرهنگی در نجف و کاظمین است.
حجت الاسلام والمسلمین پروانه درخصوص اجرای دعای کمیل در مراسم حج اظهار داشت: در مراسم حج امسال با توجه به ممنوعیت خواندن دعای کمیل در فضاهای باز، سالن های بزرگی را برای این امر در هتل ها در نظر گرفته ایم.
وی در ادامه صحبت های خود پیرامون ارزیابی روحانیون و مداحان در کاروانها توضیح داد: ما به ازای هر کاروان، افرادی را به عنوان ارزیاب و رابط بعثه مقام معظم رهبری به کاروانها می فرستیم تا ضمن ارزیابی این عزیزان اگر خطا و یا شبهاتی وجود داشت، گوشزد کند.
حجت الاسلام و المسلمین پروانه افزود: در آخرین فعالیت بعثه رهبری طرح پالایش مداحان و روحانیون را داشتیم که در یک مقطع زمانی تعداد زیادی از مداحان را بر اساس آزمون های کتبی، آموزش های حضوری و غیر حضوری جذب کردیم.
وی ادامه داد: امسال طرح پالایش روحانیون را خواهیم داشت که در بین آنها ۲۰۰ نفر خانم معینه هم حضور دارند.
حجت الاسلام و المسلمین پروانه در ادامه مراسم در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: بهترین شکل اعزام به عتبات وجود هم روحانی و هم مداح است تا هر کدام در جای خودشان در کاروان ها فعالیت داشته باشند.
انتهای پیام/