سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمادگی ایران برای بورسیه سالانه ۵۰۰ دانشجوی افغان در علوم پزشکی

وزیر بهداشت از تحصیل ۷۰۰ دانشجوی افغانستانی در رشته‌های مختلف علوم پزشکی در ایران خبر داد و گفت: آمادگی داریم که سالانه ۵۰۰ نفر از دانشجویان افغانستانی را در ایران بورسیه کنیم.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت پس از امضای اسناد همکاری‌های ایران و افغانستان با دکتر فیروز الدین فیروز همتای افغانستانی خود، در نشستی خبری به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اقدامات ایران برای توانمندسازی و مهارت آموزی کادر پزشکی افغانستان، گفت: تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های علوم پزشکی در ایران، افغانستانی هستند و امروز حدود ۷۰۰ نفر از دانشجویان افغانستانی در رشته‌های مختلف علوم پزشکی ایران، در حال تحصیل هستند.

وی اظهار کرد: از سال گذشته برنامه ویژه‌ای برای تربیت نیروی تخصصی افغانی در ایران اجرا شد و علاوه بر این چندین نیروی تخصصی از افغانستان در رشته‌های جراحی، بیهوشی و پرستاری برای انجام اعمال پیوند در ایران تربیت شدند و خوشحالیم که توانسته اند تا کنون ۷۰ عمل پیوند کلیه را در افغانستان انجام دهند.

هاشمی تصریح کرد: دانشجویان افغانستانی در رشته‌های مختلفی مانند قلب، جراحی مغز و اعصاب، بیماری‌های داخلی و سایر رشته‌های مورد نیاز در ایران در حال آموزش هستند و حضور هیاتی از معاونت آموزشی وزارت بهداشت ایران برای تاکید بر این تعهد است که بنای ما بر تربیت نیروی تخصصی در رشته‌های مختلف است تا دیگر مردم این کشور مجبور نباشند برای درمان به سایر کشور‌ها مراجعه کنند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در صورتی که طرف افغانستانی علاقه‌مند باشد، آمادگی داریم که سالانه ۵۰۰ نفر از دانشجویان افغانستانی را در ایران بورسیه کنیم که البته بخشی از هزینه‌های آن را دولت افغانستان تقبل کند تا بتوانیم در همه رشته‌های مورد نیاز، نیروی تخصصی مورد نیاز افغانستان را تربیت کنیم.

هاشمی با اشاره به تربیت نیروی مامایی و آموزش به اساتید افغانستانی این رشته در ایران، گفت: اساتید افغانستانی که در ایران آموزش می‌بینند در سال‌های آینده در دانشگاه‌های افغانستان به تربیت و تامین نیروی مامایی کمک می‌کنند.

وزیر بهداشت از توانمند سازی نیروی انسانی تخصصی افغانستانی در حوزه پزشکی به عنوان هدف مشترک ایران و افغانستان یاد کرد و افزود: مهمترین حوزه همکاری دو کشور، آموزش و پژوهش است. البته در گذشته‌های دور و قبل از جنگ شوروی در چندین دهه قبل، افغانستان در حوزه علوم پزشکی و دارو شرایط برجسته‌ای داشت و دور از ذهن نیست که دوباره به شرایط با شکوه خود برگردد و توسعه روابط با افغانستان در حوزه آموزش پزشکی، اولویت اول دو کشور خواهد بود.

انتهای پیام/ 

انجام 70 عمل پیوند کلیه توسط متخصصان در افغانستان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.