به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، امید صفائی، مدیر امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: در این روش بازرسی، بیش از 163 هزار دسی متر مربع تأسیسات فرآورشی شامل تسهیلات سرچاهی، خطوط لوله، شیرگاه همخازن و تجهیزات ثابت مورد بازرسی کارشناسان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: طی این اقدام یک هزارو 250 بخش از خطوط لوله اصلی و جریانی رو زمینی و زیر زمینی، تسهیلات سرچاهی، شیرگاهها و مخازن این شرکت مورد بازرسیهای مدون و برنامه ریزی شده کارشناسان بازرسی فنی قرار گرفت و با جمع آوری دادهها و ارزیابی آنها مطابق با استانداردهای رایج جهانی، نقاط دارای خوردگی شناسایی و ترمیم شد.
مدیر امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: این روش یکی از روشهای پر مصرف و فراگیر بازرسی فنی در کلیه صنایع است، که طی آن امواج صوتی ایجاد شده بوسیله دستگاه آلتراسونیک توسط تراپ به داخل قطعه ارسال میشود.
صفائی بیان داشت: از آنجا که سرعت صوت در محیطهای مختلف متفاوت است چنانچه صوت در حین عبور در طی ضخامت ماده مورد تست با عیوب داخلی برخورد کند، سرعتش در منطقه ورود به عیوب مذکور متفاوت خواهد بود که این تغییرات سرعت توسط امواج برگشتی به دستگاه تست آلتراسونیک ثبت شده و مورد بررسی، تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
وی در ارزیابی نتایج این نوع بازرسی فنی یادآور شد: شناسایی نقاط و بخشهای مستعد به ریسک بالای خوردگی در تأسیسات، تدوین برنامه انجام تعمیرات پیشگیرانه بر روی تجهیزات، خطوط لوله و سیستمهای لوله کشی، بهینه سازی و تعیین زمان بازرسیهای دورهای بعدی در تأسیسات، دستیابی به قابلیت اطمینان نسبی از تولید پایدار با رعایت جنبههای ایمنی و زیست محیطی خصوصاً در تأسیسات مشرف به حوضهٔ آبریز سدهای پایین دست از جمله نتایج حاصل از این نمونه بازرسی است.
صفائی با تاکید بر قدمت شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان به عنوان تولید کننده نفت و گاز خاورمیانه متذکر شد: اکنون این شرکت با بیش از یکصدونه سال فعالیت تولیدی بیش از 2هزارکیلومتر خط لوله در اختیار دارد.
وی ادامه داد: وجود تأسیسات فرآورشی با قدمت زیاد اهمیت پایش وضعیت و سلامت تسهیلات سرچاهی، خطوط لوله، شیرگاهها و سایر بخشهای فرآورش نفت و گاز را از نظر بررسی عیوبی همچون خوردگی دوچندان میکند.
مدیر امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در پایان با اشاره به وجود رودخانههای دائمی و پرآب کشور نظیر کارون، دز و کرخه در حوزهٔ عملیاتی این شرکت و قرار گیری بیش از نیمی از چاهها و تأسیسات این شرکت در حوضهٔ آبریز 6 سد بزرگ و همچنین راهبری دومین مخزن گازترش جهان از نظر میزان گاز هیدروژن سولفوره در مجاورت منطقه شهری یادآور شد: اهمیت و ضرورت توجه به سلامت و پایش وضعیت تأسیسات فرآورشی در این شرکت، با توجه به پراکندگی واحدهای عملیاتی و گستردگی حوزه جغرافیایی مورد توجه کارشناسان بازرسی فنی است.
انتهای پیام/م
شرکت نفت وگاز مسجد سلیمان تحت بازرسی