سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرطان مریم میرزاخانی چه بود؟

مریم میرزاخانی اولین دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و همچنین اولین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت. متاسفانه او به دلیل ابتلا به سرطان درگذشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  شاید بسیاری از شما بیوگرافی مریم میرزاخانی، نابغه ریاضی ایرانی را خوانده باشید. او در المپیاد جهانی ریاضی کانادا در سال 1395 با 42 امتیاز از 42، رتبهٔ اول طلای جهانی را به دست آورد. نام او در کنار زنان پیشرو در علم ریاضی و فیزیک برده شده است.

او از مدتی قبل به دلیل عود سرطانش در یکی از بیمارستان های امریکا بستری شد.به گفته یکی از بستگانش، میرزاخانی آزمایشات پزشکی تایید کرد که چند هفته پیش سرطان به مغز استخوان او گسترش یافت است. پدر و مادر مریم به آمریکا سفر کردند تا به دختر و خانواده خود بپیوندند و از آنها مراقبت کنند.

پزشکان 4 سال قبل، ابتلای او به سرطان سینه را تشخصیص داده بودند، درست یک سال قبل از اینکه او نام خود را به عنوان تنها زن برنده *مدال فیلدز Fields Medal و برنده جایزه نوبل Nobel Prize ثبت کند.

*مدال فیلدز یا نشان فیلدز Fields Medal: جایزه‌ای است که هر چهار سال یکبار به ابتکار ریاضی‌دان کانادایی جان چارلز فیلدز در جریان کنگره اتحادیه جهانی ریاضیات به ریاضی‌دانان جوان (کمتر از چهل سال) که کار ارزنده‌ای در ریاضی انجام داده باشند، داده می‌شود. نکتهٔ مهم دربارهٔ این جایزه این است که این جایزه تنها به افراد زیر چهل سالی اعطا می‌شود که کشف مهمی در ریاضیات کرده باشند.

او ریاضیدان 40 ساله، استاد دانشگاه استنفورد و اولین زن ایرانی بود که در ماه مه سال 2016 در آکادمی علوم ملی ایالات متحده (NAS) انتخاب شد. اما او امروز از میان ما رفته است. به دلیل ابتلایش به سرطان سینه، سرطانی که می توان آن را با کنترل های ماهیانه مهار کرد. پس شما کاربر عزیز سعی کنید اطلاعات خود را درباره علایم این سرطان بالا ببرید تا بتوانید در مقابلش از خود و عزیزان تان حفاظت کنید.

منبع:سلامت نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۷ شهريور ۱۳۹۶
نمیدونم
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۲ مرداد ۱۳۹۶
واقعا متاسفم
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۲ مرداد ۱۳۹۶
بشماچه ربطي داره حجاب داره يانداره
ناشناس
۲۱:۲۱ ۳۰ تير ۱۳۹۶
خدا بیامرزتش
ناشناس
۲۱:۲۱ ۳۰ تير ۱۳۹۶
روحش شاد
سعيد
۰۸:۴۵ ۲۶ تير ۱۳۹۶
واقعا امريكا كه خودشون مهد علم پزشكي ميدانند از نخبه هاي خودشون هم اينگونه مراقبت ميكنند به نظرم خيلي مشكوكه
سرطان ميكشه ولي ميشه به تاخير انداختش
ناشناس
۰۸:۰۵ ۲۶ تير ۱۳۹۶
سلام چرا باید خبر پیشرفت چنین دانشمندانی را باید از طریق شبکه های اجتماعی بشنویم و تقدیر و تمجیدی از اینها نشود ?

ولی خبر فوتش سریع پخش می شود و حس مرده پرستی در این نوع مواقع عود کرده و خبر فوتش را باز با عکس نشان میدهند

این دانشمند نشان داد که و کار و تلاش و کوشش مهم است
ایرانی
۰۷:۵۴ ۲۶ تير ۱۳۹۶
بعضی ها همچین از فیلدز گرفتن حرف میزنن که انکار طرف میخواد بره نونوایی سر کوچه نون بگیره. من خودم استاد دانشکاه هستم و شریف هم درس خوندم. استادای ایرانی ضعیفترین استادای روی کره ی زمین هستند و هیچی از علم ناب نمی دونن. نبوغ کافی نیست. باید نبوغ آدمایی مثل مریم میرزاخانی توسط نوابغی مثل خود اون ها "پرورش" پیدا کنه. استاد مریم توی هاروارد خودش سال 1998 فیلدز گرفته بود. استادای ایران فوقش یک محقق ضعیف با تفکرات جهان سومی رو بتونن پرورش بدن. فیلدز گرفتن بدون کار کردن با نوابغ جهانی غیر ممکنه، چون تا با اونها کار نکنید، اصلا مرزهای علم رو درک نمیکنید تا بتونید اون رو گسترش بدید. مریم میرزاخانی نابغه ای بود که نبوغش توی هاروارد پرورش یافت و با تلاش وصف ناپذیر خودش توی پرینستون و استنفورد به بار نشست. با توجه به وضعیت دبیرستانها و دانشگاههای کشور، من ایمان دارم که هرگز این مملکت شخص دیگری در حد و اندازه های مریم میرزاخانی رو نخواهد دید
ناشناس
۲۰:۲۴ ۲۵ تير ۱۳۹۶
نوعی از سرطان سینه که نوعی از "هر تو نگتیو" است حتی در صورت تشخیص به هنگام قابل درمان نیست.و این احتمال هست که سرطان ایشان از این نوع بوده باشد.چرا که در چهره ایشان هیچ گونه علامتی از درمان نیست.
بی نام
۱۸:۴۱ ۲۵ تير ۱۳۹۶
با سلام ایشان مایه افتخار ایران هستند ولی زندگی کوتاه است و ارزش این را ندارد که انسان همه زندگی و عمرش را فدای یک چیز کند باید نیایش و مدیتیشن و خود شناسی راهم در برنامه اش بگنجاند تا خود را بشناسد و این خودشناسی در آن دنیا بیشتر بکارش میرود ولی ریاضیات فقط این دنیا کاربرد دارد.
مهسا
۱۷:۲۴ ۲۵ تير ۱۳۹۶
پس هویت اسلامیش یعنی حجاب چی آیا از حجاب مراقبت کرد
ناشناس
۱۷:۲۴ ۲۵ تير ۱۳۹۶
باید درکنار افتخار و پیشرفت علم حجابش رو هم حفظ میکرد
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۸ اسفند ۱۳۹۶
روحش شاد
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۵ تير ۱۳۹۶
بهتره ما به فکر این باشیم که فززندان ما وطن خود رو ترک نکن و در صورت داشتن علم به کشور خود خدمت کنن
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۵ تير ۱۳۹۶
واقعا از این خبر ناراحت شدم.ایشان با اینکه عمر کمی داشتند ولی کار هایی گردند که یک انسان نمیتوانست در یک قرن انجام دهد.ایشان در مدارس استعداد های درخشان'سمپاد ' درس خوانده بودند.
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۵ تير ۱۳۹۶
حیف شد
مجتبی
۱۱:۴۱ ۲۵ تير ۱۳۹۶
اگه فوت نمیشد ما هیچ شناختی ازش نداشتیم