به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر مریم میرزاخانی، فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف و استاد ریاضیات دانشگاه استنفورد اخیرا به عنوان عضو آکادمی ملی علوم امریکا انتخاب شده است.
اعضای جدید آکادمی ملی علوم امریکا که عضویت در آن یکی از بزرگترین افتخارات برای دانشمندان در ایالات متحده به شمار میرود، توسط اعضای فعلی آن و بر مبنای دستاوردهای برجسته و پیوسته در تحقیقات بدیع انتخاب میشوند. این اعضا به عنوان «مشاور ملی» در علوم مهندسی و پزشکی شناخته میشوند. اعضای سابق این آکادمی دانشمندانی از جمله آلبرت اینشتین، توماس ادیسون و الکساندر گراهام بل هستند.
دکتر میرزاخانی یکی از 84 عضو جدید و 21 عضو پیوسته خارجی است که در سال جاری برای عضویت در این سازمان غیر انتفاعی انتخاب شده است. وی در ماه آوریل سال آینده در واشنگتن به طور رسمی معرفی میشود.
بر اساس این گزارش، مریم میرزاخانی، ریاضیدان و استاد ایرانی دانشگاه استنفورد آمریکا است. میرزاخانی در ۳۱ سالگی و در دانشگاه استنفورد به عالیترین جایگاه دانشگاهی و مقام استادی رسید و در سال ۲۰۱۴، برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی نخستین زن و نخستین ایرانی برنده مدال فیلدز است.
مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سالهای ۱۹۹۴ (هنگکنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال به عنوان نخستین دانشآموز ایرانی حائز نمره کامل شد. وی نخستین دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت.
دکتر میرزاخانی در سال ۱۹۹۹ کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مکمولن از برندگان مدال فیلدز دریافت کرد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام /
واقعا ریاضیات محض (در سطح دانشگاهی) چیز بسیار شگفت انگیز و زیبایی هست...مثلا در توپولوژی میبینیم که یک دنباله میتواند به چندین نقطه همگرا باشد و این در حالی است که در ریاضیات عمومی (یا آنالیز ریاضی مقدماتی) ثابت میشود که حد دنباله ها یکتاست...
بنظرم بهترین و زیباترین رشته ها درعلوم پایه ریاضیات محض است بویژه از نقطه نظر دسته بندی آموزش عالی بنظرم گرایش "هندسه دیفرانسیل" یکی از عالی ترین گرایش های این رشته است که فکر میکنم فردی که در این گرایش متخصص باشد علاوه بر توپولوژی و بحث های مربوط به منیفلد ها و فضاهای مربوظ به هندسه ریمانی و امثالهم به گرایش آنالیز ریاضی و جبر نیز تا حد چشم گیری تسلط دارد و بنظرم به معنی واقعی کلمه یک ریاضیدان است
نمونه اش هم میتوان به مرحوم پروفسور محسن هشترودی یا مرحوم پروفسور اسرافیلیان اشاره کرد و از افراد متخصص در این گرایش که در قید حیات هستند نیز میتوان پروفسور شهشهانی و خانم دکتر میرزاخانی را نام برد.
به امید پیشرفت روزافزون ایران عزیز.