وی درباره رفتار آمریکاییها در قبال برجام گفت: به نظر میرسد آمریکا به تنهایی نمیتواند برای نقض برجام تلاش کند اقدامات اخیر آنها نشان میدهد آمریکاییها در برخوردهای خصمانه خود با ایران لوایح دیگری را پیگری می کنند و می خواهند بر آثار مثبت برجام تاثیر منفی بگذارند.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اعزام تیم کنسولی ایران به عربستان در ایام حج اظهارداشت: در این ارتباط تیمهای مقدماتی اعزام شدهاند. 10 نفر از همکاران ما برای ارائه خدمات به حجاج ایرانی در ایام حج در نقاط مختلف عربستان حضور خواهند داشت.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص دیدار پوتین و ترامپ در اجلاس جی 20 در مورد توافق روسيه و آمريكا و آتش بس درسوريه با بیان اینکه در مورد ضمانت اجرایی مذاكرات و تفاهمات صورت گرفته نمیتوانم اظهار نظر كنم، گفت: با توجه به اينكه ايران و تركيه و روسيه فعاليتهای گستردهای در اين رابطه داشتند و همچنين نوع روابط كه ما با فدراسيون روسيه داريم و تماسهای مستمر در سطوح مختلف وجود دارد و كانالهای ديپلماتيك در تهران و مسكو در حال مشورت هستند و اطلاعات لازمی که در حوزه سوريه را دريافت میكنيم، بايد بگوييم اگر تفاهمی وجود داشته باشد كه بتواند تنش را در كل منطقه كاهش بدهد قطعا میتواند مفيد باشد.
وی افزود: با شناختی كه از اقدامات آمريكا در سوريه داريم يك مقداری در اين باره ابهام وجود دارد. در صورتی كه آمريكا اقدامات تهاجمی خود در سوريه را قطع نكند ادامه چنين تفاهمي دشوار است. به هرحال آنچه ايران دنبال میكند حفظ حاكميت ملی و تماميت ارضی سوريه و تسری آتش بس است و اين بحث نمیتواند به نقاط خاص محدود شود.
قاسمی در خصوص تاریخ برگزاری کمیسیون برجام بیان داشت: این تاریخ معمولا مشخص است و موضوعات آن به بحثهای جلسات قبل باز میگردد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اختلافات اخیر بین تاجیکستان و ایران تاکید کرد: ایران و تاجیکستان دارای اشتراکات بسیاری هستند و نگاه مثبتی در ایران نسبت به تاجیکستان وجود دارد و تلاش ایران همواره افزایش روابط با این کشور بوده است. البته گاهی احساس میشود که کشورهای ثالث سعی میکنند این روابط را تحت تاثیر اقدامات منفی خود قرار دهند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص معاهده منع سلاحهای هستهای گفت: همواره از این نوع نشستها و تفاهمات استقبال میکنیم و آن را گامی رو به جلو میدانیم و امیدواریم روزی شاهد منطقهای عاری از سلاحهای هستهای و کشتار جمعی باشیم که در حال حاضر چنین نیست. امیدواریم اقدامات آتی کمک کند که در منطقه و کل جهان شاهد این مسابقات تسلیحاتی نباشیم و به جهان فاقد تسلیحات هسته ای دست یابیم.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص درخواست اسرائیل از آمریکا برای دور نگه داشتن ایران از مرزهای جنوبی سوریه گفت: این اظهارات جدید نیست. جزییات مذاکرات روسیه و آمریکا هنوز مشخص نیست. پیش از این نیز چنین تلاشهایی صورت گرفته بود، اما چون با واقعیات منطقه همخوانی ندارشت با شکست روبرو شد. البته امیدوارم این نشست از آن نوع نباشد و آتشبس در تمام سوریه تسری پیدا کند.
وی افزود: آنان درباره حضور نیروهای مستشاری ایران در جنوب سوریه نمیتوانند قضاوت نهایی داشته باشند، اما آستانه روند خود را دنبال میکند.
قاسمی همچنین گفت: روز گذشته با سفیر سوریه دیداری داشتم و صحبتهایی شد. فردا هم یکی از مقامات روسیه به ایران میآید و صحبتها ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مذاکرات برای بهبود روابط ایران و کانادا تصریح کرد: آخرین تماس ظریف با همتای کانادایی پیش از انتخابات بود، هیات کانادایی را نیز پیش از انتخابات در تهران داشتیم و مذاکراتی صورت گرفت که قرار شد ادامه یابد و تاریخ جدیدی که احتمالا در اوتاوا خواهد بود مشخص خواهد شد. به این مذاکرات خوشبین هستیم. در این حوزه وزارت خارجه مسئول است و مذاکره کنندگان از وزارت خارجه هستند و نشست بعدی در سطح مدیر کل برگزار خواهد شد.
قاسمی درخصوص شلیک راکت از ایران به پاکستان گفت: علیرغم سفر ظریف به پاکستان و تشکیل کمیته، اما گاهی با حضور نیروهای تروریستی مواجه هستیم و ایران باید از مرزهای خود دفاع کند و در این خصوص بسیار جدی است. تشکیل کمیسیون با پاکستان را در آینده خواهیم داشت و در آن درباره چگونگی کنترل مرزها مذاکره میکنیم.
او درباره تأمین امنیت حجاج ایرانی در مراسم حج امسال با بیان اینکه خبر ندارم مقامات امنیتی سعودی چه خواهند کرد، تصریح کرد: امنیت حجاج به عهده طرف عربستانی است که برای ما بسیار مهم است و درباره تضمین امنیت صحبتهای زیادی شده و اطمینان لازم گرفته شده و شهروندان نباید نگرانی داشته باشند. اخبار حج را باید از کانالهای مشخص سازمان حج دنبال کرد.
وی درباره مصادره اموال ایران از سوی کانادا گفت: اکر این مسایل نبود شاید نشستهای کارشناسی میتوانست به نتایج مشخصتری برسد و اگر هنوز شاهد تفاهم نیستیم، نشانگر این است که برخی مسایل حل نشده وجود دارد. حکم دادگاه خلاف موازین است و برای ما قابل قبول نیست و ما از طریق سیستم قضایی آن را دنبال کردهایم و در حوزه روابط دوجانبه این نوع برخوردها لحاظ خواهد شد و امیدوارم اقدامات نابهجایی که در دولت قبلی درباره روابط دو کشور و سلب مصونیت حاکمیت ایران صورت گرفت با اقدامات دولت کانادا برداشته شود.
سخنگو در خصوص زمان امضای لغو تحریمهای 6 ماهه از سوی ترامپ در 29 تیرماه و سناریوهای ایران گفت: اکنون نمیتوان درباره چگونگی اقدام ترامپ اظهار نظر کرد؛ اما جمهوری اسلامی با توجه روند تحولات و مذاکرات قبلی سناریوهای خاص خود را دارد و بر اساس نگاه و اقدام طرف مقابل برخوردهای لازم صورت خواهد گرفت.
وی درباره اتهام آلمان به ایران برای جاسوسی گفت: روابط ما با آلمان بسیار خوب است و گزارشها الزاما درست نیست. نگاه ما در چارچوب عدم مداخله در امور کشورهاست و این سخن نابهجایی است که خیلی قابل اعتنا نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات آستانه 5 با بیان اینکه روند آستانه و مذاکرات سه کشور دارای فراز و نشیبهایی است و تفاهم بر نقاط کاهش تنش کار ساده ای نیست، اظهارداشت: چنین انتظاری هم از گذشته نبوده که در هر جلسه گامهای بلند برداریم. آستانه و مسئله سوریه و واقعیتهای پیچیده درون آن، اصل قضیه را دشوار میکند. تاریخ اجلاس کارشناسی بعدی که بسیار موثر است مشخص شده و در تهران است و باید منتظر بود و سختی کار را در نظر داشت.
قاسمی در پاسخ به سوالی درباره رفراندوم کردستان عراق بیان داشت: موضع ایران درباره رفراندوم تغییر ناپذیر است. حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق برای ما بسیار جدی و مهم است و قابل مذاکره نیست. ما با همه اقوام، دولت مرکزی و سایر عشایر ارتباط داریم و این ارتباطات میتواند ادامه یابد. حاکمیت ملی و یکپارچگی عراق به نفع همه ساکنان این کشور است و هرگونه تغییر میتواند این کشور را با هرج و مرج و بحران روبرو کند.
وی درباره اظهارات کیروش سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان مبنی بر اینکه تحریمها مانع دریافت پاداش رسیدن به جام جهانی از سوی فیفا شده است، بیان داشت: وزارت خارجه پیش از این اقدامات خود را در اینباره انجام داده و فکر میکنم چنین مشکلی وجود ندارد.
سخنگو در خصوص اقدامات عربستان در منطقه با بیان اینکه نگاه ما به همسایگان مثبت است، اظهارداشت: از ابتدای بحران در منطقه تلاش کردیم که تنش را کاهش دهیم. زیرا افزایش تنش به صلاح هیچ کشوری نیست و سیاست ما یک سیاست تعامل و دعوت به آرامش بوده است.
قاسمی درباره آخرین اقدامات برای پیگیری وضعیت دیپلماتهای ربوده شده در اسرائیل گفت: این یک پرونده مفتوح است و وزارت خارجه آن را دنبال میکند.
وی درباره حمایت ایران از قطر گفت: تلاش میکنیم کشورها چه در شمال کشورمان و چه در منطقه خلیج فارس از طریق گفتگو و رایزنی بر مشکلات فایق آیند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان درباره تشدید درگیرها در قره باغ خاطرنشان کرد: ایران اولين كشوری بود كه در تنشهای منطقه قرهباغ نقش میانجی داشت. پس از اتفاق اخير سفارت ايران در باكو مواضع خود را اعلام كرد و اگر بتوانیم در جهت کاهش تنش اقدامی انجام دهیم از آن دریغ نخواهیم کرد.
انتهای پیام/
حالا شدیم ی کشور جسور