سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

زنان موثر در تغییر نظام سیاسی جهان را بشناسید + تصاویر

زنان در سده اخیر در مسند قدرت نقش های مهمی ایفا کرده اند و در بسیاری موارد معادلات سیاسی جهان را تغییر داده اند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ طی دهه های اخیر زنان در توسعه سیاسی و اخذ مسئولیت های مختلف تلاش زیادی کرده اند. هنوز هم آمارهای منتشر شده حاکی از این مسئله است که تعداد نمایندگان زن پارلمان در کشور های غربی هم از تعداد مردان با اختلاف قابل توجهی پایین تر است. در اخذ پست های اجرایی نیز تعداد مردان و زنان قابل مقایسه نیست. اما همیشه بوده اند زنانی که در عرصه سیاست در مقاطعی خاص پست های حساس و مهمی را به خود اختصاص داده اند.

در اینجا قصد داریم نگاهی اجمالی به مهم ترین  رهبران زن سیاسی در دنیا داشته باشیم.

پارک گون های از حزب حاکم کره جنوبی با حمایت های فراوان سیاسیون این کشور توانست در انتخابات ریاست جمهوری در 19 دسامبر2012 برنده شود. و ی برای اولین بار به عنوان یک زن رئیس جمهور کره جنوبی می شود. پارک دختر رئیس جمهور سابق، پارک چونگ هی است.

 

 ایندیرا گاندی به عنوان اولین نخست وزیر زن در هند از سال 1966 تا 1977 و از سال 1980 تا 1984 خدمت کرده است. وی به عنوان یک زن در جهان طولانی ترین خدمت را به عنوان نخست وزیر یک کشور تجربه کرده است. شعار گاندی "از بین بردن فقر" بود. او در سال 1975 در هند شرایط اضطراری اعلام کرد که این تصمیم او یکی از بحث برانگیز ترین تصمیمات دوره قدرت او بود. گاندی در سال 1984 ترور شد.

 


بی نظیر بوتو از سال 1988 تا 1990 و از سال 1993 تا 1996 دو بار به عنوان نخست وزیر پاکستان خدمت کرده کرده است. او اولین زنی بود که به رهبری یک کشور مسلمان رسید.وی علاوه بر مواجهه با اتهام فساد، زمانی که پاکستان به دست دیکتاتورهای نظامی بود هشت سال از زندگی اش را در تبعید گذراند.. او پس از بازگشت به پاکستان، در تجمع مبارزات انتخاباتی برای حزب خود در 27 دسامبر2007 ترور شد.

 

مارگارت تاچر که در حال حاضر به عنوان "بانوی آهنی"انگلستان شناخته می شود در سال 1979 به عنوان اولین نخست وزیر زن انگلستان تا سال 1990 قدرت را در دست داشت.

 


الن جان سیرلیف، وزیر امور مالی سابق لیبریا به عنوان اولین زن رییس جمهور این کشور در سال 2006 انتخاب شد. او همچنین اولین زنی است که در قاره آفریقا راس دولتی را در اختیار میگیرد.


دیلما روسف اولین رئیس جمهور زن برزیل در ماه ژانویه سال 2011 انتخاب شد. او قبلا به عنوان وزیر انرژی در دوران ریاست جمهوری لولا خدمت کرده بود. او در سال 2016 به اتهام فساد مالی استیضاح شد و میشل تمر جایگزین وی شد.

 

 

کریستینا فرناندز در اکتبر 2011 رئیس جمهور آرژانتین شد.


آنجلا مرکل صدر اعظم دو دوره آلمان بوده است.وی خود را برای صدراعظمی در انتخابات سال 2013 آلمان برای بار سوم آماده می کند.اگر او به سه دوره حاکمیت برسد به آمار مارگارت تاچر که سه بار نخست وزیر انگلستان بود می رسد.

 

 


لورا به عنوان رییس جمهور کاستاریکا در تاریخ 30 مه 2012 انتخاب شد. وی در این عکس در مجمع سالانه سازمان ملل در نیویورگ در حال سخنرانی است. او پیش از این معاون اول رئیس جمهور کاستاریکا بود.

 

 

ترزا مری می (زاده ۱ اکتبر ۱۹۵۶ در ایست‌بورن شهرستان‌ ساسکس کشور انگلستان در بریتانیا)، نخست‌وزیر بریتانیا و رهبر حزب محافظه‌کار بریتانیا است که از سال ۱۹۹۷ مجلس عوام کرسی داشته است.

 

 

کولیندا گرابار کیتارویچ رئیس جمهور کرواسی است که با 48 سال سن از سال 2015 تا کنون در  این پست فعالیت می کند.

 

گزارش از فاطمه آهی

انتهای پیام/

 

برچسب ها: بریتانیا ، می ، زنان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۵ ۱۵ تير ۱۳۹۶
تو ایران همینکه زنا حق رای دارن خودش کلی پیشرفت حساب میشه
تاسف
شاهین
۱۷:۲۲ ۱۵ تير ۱۳۹۶
زن من هم از فدرتمند ترین زنای تاریخه!
جیر جیر
۱۴:۲۶ ۱۵ تير ۱۳۹۶
خدا بیامرزه بی نظیر بوتو رو