سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدرس مطرح کرد؛

نگرانی از شیوع بیماری زونوس در دنیا

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره بر سهم ۷۵ درصدی عفونت‌ها در بیماری‌های زونوس (بیماری‌های مشترک و منتقله از گیاه و حیوان به انسان) از نگرانی جهانی مبنی بر شیوع این بیماری خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نخستین همایش نظام مراقبت یکپارچه در کشور به همت وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و انستیتو پاستور ایران با حضور کارشناسان سازمان بهداشت جهانی صبح امروز در محل سالن همایش‌های پاستور آغاز به کار کرد.

سید حسن مدرس معاون پژوهشی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با بیان آمار تکان دهنده زونوس یا همان بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان، گفت: طبق آمار‌های سازمان بهداشت جهانی، زونوس یک سوم کل بیماری‌های واگیر دار در جهان را تشکیل می‌دهد و متاسفانه آمار‌های نگران کننده از شناسایی جهانی ۲۰۰ نوع بیماری منتقله از حیوان به انسان، خبر می‌دهد.

وی با اظهار نگرانی از آخرین آمار‌های سازمان بهداشت جهانی از وضعیت فراگیری زونوس در جهان افزود: طبق امار‌های رسمی سازمان بهداشت جهانی، بیماری‌های عفونی منشا ۷۵ درصد زونوس را درجهان تشکیل می‌دهد که تب مالت و حصبه مهمترین نمونه‌های این مدل از زونوس است.

رئیس نخستین همایش نظام مراقبت یکپارچه انسان، دام و گیاه، ادامه داد: ۶۰ درصد بیماری‌های زونوس نیز منشاء پاتولوژی دارند که در این میان تب کریمه کنکو، کیس هیداتیک توکسو پلاسموز (بیماری منتقله از گربه به انسان) از مهمترین این دسته به شمار می‌رود و علاوه برآن بیماری‌های ویروسی و انگلی هم در زمره این ۶۰ درصد قراردارند.

وی همچنین در ادامه با اشاره به اینکه نباید به راحتی از زنوس (بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان) عبور کرد، گفت: طاعون با گذشت بیش از یکصد سال همچنان در جراید علمی سراسر جهان یکی از بدترین بیماری‌هایی است که تلفات سنگینی را در همان یکصد سال پیش بر جای گذاشت به گونه‌ای که با آمدن طاعون در همان دوران تقریبا یک سوم اروپا به علت مرگ و میر این بیماری نابود شد و از همان دوران تحقیقات استراتژی برای پیشگیری درمان و کشف داروهای ویژه مهار این بیماری انستیتو پاستور آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

مدرس در پایان با تاکید بر اینکه رویارویی و پیشگیری با زنوس تنها کار وزارت بهداشت نیست، یادآور شد: زنوس چیزی نیست که بتوان یک تنه از پس آن برآمد زیرا برای پیشگیری مواجه با آن، درمان و حتی کنترل زنوس باید تمام دستگاه‌ها به طور جدی همکاریشان را با یکدیگر افزایش دهند زیرا تلفات و بیماری‌هایی که زنوس با خود به همراه دارد همه را گرفتار می‌کند چه در ایران و چه در جهان و بنابراین همه باید نسبت به پیشگیری و کنترل آن عزمی راسخ داشته و با جدیت پیگیر این موضوع شوند.

 انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.