سهم توتال در این طرح ۵۰.۱، سی ان پی سی ۳۰ و پتروپارس ایران ۱۹.۹ درصد تعیین شده است.
این قرارداد چهار میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلاری با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت، میان علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما و پاتریک پویان، مدیرعامل توتال به عنوان رهبر کنسرسیوم ایرانی-فرانسوی- چینی توسعه دهنده فاز ۱۱ پارس جنوبی و سید حمید اکبری مدیرعامل پتروپارس و لو مدیرعامل شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (CNPCI) امضا شد.
با امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی که با به ثمر رسیدن آن، روزانه ۵، ۶ میلیون مترمکعب به ظرفیت برداشت ایران از این میدان گازی مشترک با قطر افزوده میشود، پرونده فازهای پارس جنوبی بسته میشود.
با اجرای این طرح برآورد میشود در طول ۲۰ سال دوره قرارداد، ۳۳۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی ترش از این میدان مشترک تولید شود که از این گاز میتوان حدود ۲۹۰ میلیون بشکه میعانات گازی، ۱۴ میلیون تن گاز مایع، ۱۲ میلیون تن اتان و ۲ میلیون تن گوگرد به همراه ۳۱۵ میلیارد مترمکعب گاز سبک شیرین تولید کرد.
مطابق زمانبندی پیش بینی شده، ۴۰ ماه بعد از امضای قرارداد، تولید اولیه از این طرح آغاز میشود.
توجه به موضوع ازدیاد برداشت از طریق بهکارگیری فناوریهای پیشرفته از مزیتهای طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی است، بهطوری که برای نخستین بار در میدان گازی پارس جنوبی، از تاسیسات تقویت فشار استفاده میشود.
توسعه فاز ۱، ۱ پارس جنوبی در قالب الگوی جدید قراردادی نفت بر سهم بالای شرکتهای ایرانی در ابعاد مختلف کار تاکید دارد از این رو پیش بینی میشود تحرک بیشتری را در صنعت نفت ایران شاهد باشیم.
تاکید بر تامین همه منابع مالی طرح از سوی پیمانکار و جذب میلیاردها دلار سرمایهگذاری از دیگر دستاوردهای توسعه فاز ۱، ۱ در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی خواهد بود.
شرکت توتال تا پیش از وضع تحریمهای بین المللی در سال ۲۰۰۶ یکی از بزرگترین سرمایهگذاران خارجی در میدان پارس جنوبی بود.
طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در ۲۴ فاز برنامه ریزی شده که از این تعداد شش فاز ۱۱، ۱۳، ۱۴، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ هنوز وارد عرصه تولید نشدهاند.
اکنون روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز از این میدان برداشت میشود که با بهره برداری کامل از همه فازها، به ۸۰۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
پیش از این وزارت نفت اعلام کرده بود، سال ۹۷ همه فازها به بهره برداری خواهند رسید.
میدان گازی پارس جنوبی میان ایران و قطر مشترک است و طرح توسعه آن در شهرستانهای عسلویه و کنگان اجرا شده است.
انتهای پیام/پ