سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری،

جلوگیری از آلودگی دامداری‌ها با رعایت اصول بهداشت جایگاه دام

بهترین روش و کم هزینه‌ترین راه برای جلوگیری از آلودگی در دامداری‌ها و ابتلا دام به بیماری، رعایت اصول بهداشت جایگاه دام است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، طهمورث قاسم نژاد مدیر جهاد کشاورزی ساری در دوره‌های آموزشی، ترویجی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و بهداشت جایگاه دام که در روستای ارزفون از توابع مرکز شهید گریبان هولار شهرستان ساری برگزار شد، گفت: علایم بیماری تب کریمه کنگو در سه مرحله کمون، قبل از خونریزی شامل تب و لرز، ضعف، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت، کمر و پا‌ها و خونریزی دهنده شامل خونریزی در مخاط‌ها و بینی در پوست ظاهر می‌شود.

وی درباره راه‌های انتقال این بیماری افزود: گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، تماس با دام آلوده، مصرف گوشت تازه خام یا نیم پز حیوانات آلوده و تماس با خون و ترشحات بیمار و استنشاق هوای آلوده از راه‌های انتقال این بیماری است.

قاسم نژاد استفاده از دستکش، لباس کار و چکمه در هنگام کار در فضا‌هایی که احتمال وجود کنه است، عدم جدا سازی کنه با دست از دام یا انسان، مصرف گوشت و احشاء کاملا پخته و نگهداری گوشت و احشا دام به مدت ۲۴ ساعت پس از ذبح در سردخانه یا یخچال را از راه‌های پیشگیری از این بیماری برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با بیان اینکه این بیماری در دام آلوده هیچ علامتی ندارد، افزود: از مصرف جگر خام و سایر احشا و گوشت دام‌ها جدا پرهیز شود.

وی درباره بهداشت جایگاه دام گفت: بهترین روش و کم هزینه‌ترین راه برای جلوگیری از آلودگی در دامداری‌ها و ابتلاء دام به بیماری، رعایت اصول بهداشت جایگاه دام است.

قاسم نژاد استفاده از آهک را به عنوان ماده ضدعفونی جایگاه دام و مصرف قرص‌ها خوراکی ضد انگل را الزامی دانست.
انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.