سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فائو اعلام کرد؛

سطح آب‌های زیر زمینی کشور ۵۰ درصد کاهش یافته است

طبق اعلام فائو به واسطه تغییرات آب و هوایی تا ۸ سال دیگر سطح آب زیرزمینی در کشور‌های در حال توسعه تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد که تامین نیاز غذای بشر در آینده با بحران مواجه می‌شود.

 به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان تا سال ۲۰۲۵ یعنی تنها ۸ سال دیگر اثرات تغییرات آب و هوایی به حدی بر این کره خاکی تأثیر خواهد داشت که در کشور‌های در حال توسعه ۵۰ درصد و در کشور‌های توسعه‌یافته ۱۸ درصد سطح آب‌های زیرزمینی کاهش می‌یابد.

آب مایه حیات و عامل رشد گیاهان و تولید غذا در دنیا است. بیشتر حجم غذایی که در جهان تولید می‌شود، از زمین‌های آبی است و سهم زمین‌های دیم در این میان بسیار اندک است.

همچنین گزارش سازمان ملل متحد حاکی از این است که تا سال ۲۰۳۰ جمعیت جهان ۸.۶ میلیارد نفر خواهد شد. در سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۹.۸ میلیارد و تا سال ۲۱۰۰ به ۱۱.۲ میلیارد نفر می‌رسد.

پیش از این فائو اعلام کرده بود که برای تأمین نیاز‌های غذایی جمعیت ۹ میلیارد نفری جهان باید میزان تولید غذای فعلی دو برابر شود.

افزایش دو برابری غذا در شرایط فعلی بسیار سخت است، چرا که گزارش سازمان خواروبار جهانی (فائو) نشان می‌دهد که به ازای افزایش دمای کره زمین، میزان تولید گیاهان بسیار کاهش می‌یابد.

گرم شدن کره زمین طی سال‌های گذشته اتفاق افتاده و دمای کره زمین یک درجه سانتیگراد افزایش یافته است، اما جدیدترین بررسی‌های فائو نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی تا سال ۲۰۵۰ یعنی ۳۳ سال دیگر دمای کره زمین را بین ۱.۶ تا ۶ درجه سانتیگراد افزایش خواهد داد، بنابراین اگر درنظر بگیریم که امکان تولید غذای بیشتر با گرم شدن کره زمین بسیار کاهش می‌یابد و نیاز بشر به غذا طی سه دهه آینده باید دو برابر شود، باید اعتراف کنیم که شرایط بسیار سختی را در پیش رو داریم.

کارشناسان فائو می‌گویند برای تأمین نیاز غذای بشر در آینده ۹۰ درصد به تحقیقات وابسته‌ایم تا گیاهانی را اصلاح کنیم که اولاً نیاز آبی کمتر داشته باشد، مقاوم به بیماری و تنش‌های محیطی باشد و بتواند محصول بیشتری تولید کند.

تغییرات آب و هوایی در آینده علاوه بر ایجاد پدیده گرم شدن کره زمین، باعث حذف گونه‌های گیاهی خواهد شد. این گونه‌های گیاهی در طبیعتی که به صورت سیستم است هرکدام علاوه بر تأمین نیاز‌های بشر، هزاران وظایف دارند که با حذف آن‌ها مشکلات زیادی در کره خاکی ایجاد خواهد شد.

همچنین دانشمندان می‌گویند طوفان‌های شدید، پیامد تغییرات آب و هوایی در آینده خواهد بود، این طوفان‌ها بسیار ویرانگر هستند و درختان و ساختمان‌ها را می‌توانند از جا بکنند.

فرسایش خاک از دیگر عواقب ناگوار پدیده تغییرات آب و هوایی است که می‌تواند خاک مفید زراعی را از بین ببرد. خاک اساس تولید در بخش کشاورزی محسوب می‌شود و برای تولید یک سانتی‌متر مکعب خاک، میلیون‌ها سال زمان صرف شده است، بنابراین این ماده بسیار باارزش است.

پدیده گرم شدن کره زمین در آینده می‌تواند آتش‌سوزی‌های بسیار وسیعی را در پی داشته باشد، آتش‌سوزی در جنگل و یا مزارع، می‌تواند اکوسیستم و تولید غذای بشر در آینده را مختل کند.

نشانه‌های این پدیده‌های ناگوار (سوختن جنگل‌ها به واسطه گرم شدن کره زمین) از هم‌اکنون دیده می‌شود. سالانه گزارشات بسیار زیادی از آتش‌سوزی جنگل‌ها و مزارع وجود دارد که عامل آن انسان نیست و به واسطه گرم شدن کره زمین اتفاق می‌افتد.
 
انتهای پیام/
 

آخریت وضعیت آبهای زیر زمینی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.