وی با اشاره به اینکه قرار است این اسکله دارای سه پست باشد، تصریح کرد: مبلغ سرمایهگذاری این اسکله در مجموع 36میلیارد تومان است و کل ظرفیت صادراتی مجموعه نفتی با بهرهبرداری از این اسکله، به 36میلیون تن خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: امیدواریم با توانایی که در پیمانکاران داخلی وجود دارد، ظرف 18 ماه دو پست اسکله آماده و پست سوم نیز در 24 ماه به بهرهبرداری برسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی، در خصوص پروژه تجهیز پایانه دوم بندر شهید رجایی گفت: مجموع جرثقیلهای داخلی این پایانه توسط یک شرکت داخلی ساخته شده و عملیات نصب 15 دستگاه جرثقیل هم به زودی آغاز خواهد شد که شامل جرثقیلهای داخلی محوطه است و تا ۵ ردیف کانتینر رویهم مینشینند و یک کانتینر در بالا میتواند حرکت کند و در عرض خود، شش کانتینر را مستقر کند.
سعیدنژاد با اشاره به اینکه تمامی عملیات ساخت این جرثقیل از طراحی تا نصب و راهاندازی توسط یک شرکت داخلی صورت گرفته است، افزود: این موضوع نقش مهمی در صرفهجویی ارز و همچنین باز شدن مسیر برای صادرات تجهیزات ساختهشده شرکتهای داخلی است.
وی در پایان گفت: این عملیات که جمع آن 21 میلیون یورو است، ظرف 18 ماه یا شاید زودتر از آن و حتی تا پایان سال جاری، به بهرهبرداری برسد.
گفتنی است، اوایل بهار امسال نیز با امضای قراردادی به ارزش100میلیارد تومان با بخش خصوصی، مقدمات صادرات بخشی از فرآوردههای نفتی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس از طریق اسکله اختصاص منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس فراهم شد.
طبق این قرارداد شرکت داخلی متعهد شده طی شش ماه زیرساختهای لازم را آماده کند تا طی پنج سال آینده، افزون بر ۲، ۲ میلیون تن فرآوردههای تولیدی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس از طریق اسکلههای اختصاصی این منطقه به بازارهای هدف صادر شود.
مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان نقطه اصلی کریدور شمال جنوب و دسترسی به آزادراه و راه آهن در مجاورت سه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، پالایشگاه نفت بندرعباس و گاز سرخون و قشم قرار دارد که با توجه به برنامه ریزیهای بعمل آمده، قرار است سالانه بخشی از فرآوردههای تولیدی آنها از طریق این مجتمع بندری صادر شود.
انتهای پیام/