فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اظهار کرد: ماه رمضان فرصت مناسبی برای تناسب اندام و کاهش وزن است و در این ماه اغلب آب بدن از دست میرود.
وی بیان کرد: روزه داری سبب تنظیم متابولیسم بدن میشود، همچنین داشتن رژیم لاغری در کنار روزه داری به کاهش وزن بیشتر افراد کمک میکند.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی افزود: افرادی که قصد دارند کاهش وزن خود را بعد از ماه رمضان حفظ کنند، باید فعالیت منظم بدنی داشته باشند.
وحید با تاکید بر مصرف زیاد مایعات به خصوص در فصل تابستان عنوان کرد: حداقل باید ۵۰ درصد از مایعات روزانه از آب تامین شود، نوشیدن مایعات علاوه بر اینکه از دهیدراته شدن (کمآبی) بدن جلوگیری میکند در کاهش وزن نیز نقش موثری دارد.
وی توصیه کرد: افراد باید ۳۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی یک لیوان آب بنوشند، نوشیدن آب پیش از غذا به کنترل اشتها کمک میکند، همچنین سبب شده که متابولیسم بدن به درستی انجام شود.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی افزود: همه واکنشهای شیمیایی بدن در یک محیط آبی انجام میشود، بنابراین اگر بدن ما دهیدراته باشد این واکنشها به خوبی صورت نمیگیرند، از طرفی مصرف مایعات باعث حفظ شادابی و لطافت پوست در طول دوره های کاهش وزن نیز میشود.
وی تاکید کرد: مصرف لبنیات (شیر، ماست و دوغ) نقش موثری در کاهش وزن ایفا میکند، استفاده از میوهها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان از دیگر گزینههای غذایی موثر در کاهش وزن به شمار میآیند، مصرف سبزیجات کم کالری باعث میشود مواد حاوی کربوهیدرات یا انرژی بالا دارند کمتر مورد استفاده قرار بگیرند.
وحید در مورد مصرف هنداونه در ماه رمضان تصریح کرد: ۹۲ درصد هندوانه از آب تشکیل شده و این میوه کم کالری غنی از آنتی اکسیدان است، بنابراین مصرف آن کمک شایانی به کاهش وزن میکند.
وی یادآور شد: اشخاصی که به دنبال کاهش وزن هستند باید مصرف نوشیدنیهای کربوهیدرات دار مانند نوشابه و دلستر را محدود کنند، همچنین فست فودها حاوی انرژی، اسیدهای چرب ترانس و نمک بالایی هستند، بنابراین استفاده از آنها علاوه بر تاثیر منفی بر روند کاهش وزن سبب ایجاد اختلالات قلبی و عروقی، دیابت و انواع سرطان نیز میشوند.
انتهای پیام/