به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اهواز؛ بهمن دریکوندی، دبیر هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان دزفول در این خصوص اظهار داشت: امسال حدود 3 هزار و 783 هکتار از زمین های کشاورزی دزفول زیر کشت چغندرقند رفته است که تا نیمه خردادماه تاکنون 2 هزار و 640 هکتار آن برداشت شده است.
وی با بیان اینکه زمان مناسب برداشت محصول چغندرقند از اول اردیبهشت ماه تا حداکثر پنجم خردادماه است گفت: برداشت چغندرقند از زمین های کشاورزی دزفول به کندی انجام می شود و حدود 10 درصد محصول برداشت نشده کشاورزان خراب شده است.
دریکوندی تاخیر در برداشت را به علت نبود کارخانه های فرآوری چغندرقند در استان خوزستان و نیز ناکافی بودن ظرفیت کارخانه های مستقر در استان های همجوار اعلام کرد.
دبیر هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان دزفول ضمن انتقاد از این موضوع بیان داشت: بالارفتن درجه حرارت در خوزستان و برداشت نشدن به موقع چغندرقند موجب گندیدگی و پلاسیدگی محصول و کاهش عیار و کیفیت آن ها می شود و این موضوع نیز نتیجه ای جز متضرر شدن کشاورزان در پی نخواهد داشت.
وی به تشریح مشکلات ایجاد شده برای کشاورزان چغندرکار دزفول پرداخت و اظهار کرد: کارخانه های قند بیستون و همدان به تعهدات خود عمل نکردند، در حالیکه طبق قرارداد باید روزانه 3 هزار تن محصول چغندر از کشاورزان خریداری می کردند که این کارخانه ها عملا روزانه تنها 2 هزار تن محصول تحویل می گیرند.
بهمن دریکوندی با بیان اینکه حق کشاورزان در این میان نادیده گرفته شده اذعان داشت: در حال حاضر 10 درصد محصولی که در زمین باقی مانده و اگر در چند روز آینده برداشت نشود بین 20 تا 25 درصد محصول برداشت نشده خراب خواهد شد.
علی کرمی، معاون فنی جهاد کشاورزی دزفول در این خصوص تصریح کرد: عملکرد بیش از انتظار چغندرقند در دزفول، شرایط هوایی و ظرفیت کارخانه های مورد قرارداد باعث شد بحرانی در برداشت و تحویل این محصول در دزفول و دیگر شهرهای شمالی خوزستان اتفاق افتد.
وی بیان داشت: در حال حاضر به علت عملکرد بالای چغندرقند برخی کارخانه های کشور که امسال برای نخستین سال اقدام به خرید این محصول کرده اند مانند بیستون و همدان دچار مشکل شده اند .
کرمی اظهار کرد: میانگین عملکرد محصول چغندرقند در هرهکتار اراضی کشاورزی دزفول بالای 70 تن است که 20 تا 30 درصد بالاتر از عملکرد کل کشور است.
معاون فنی جهاد کشاورزی دزفول افزود: در تلاش هستیم با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی کارخانه هایی که طبق قرارداد مدت دریافت و خرید محصول چغندرقند آن ها پایان یافته مجاب به ادامه تحویل و خرید کنیم تا هیچ محصولی در زمین باقی نماند.
وی در خصوص گندیده شدن چغندرقند در برخی زمین های کشاورزی اظهار داشت: با توجه به شرایط آب وهوایی و گرمای شدید خراب شدن درصدی از محصول طبیعی است ولی تلاش می شود هیچ محصولی در مزرعه باقی نماند تا کشاورزان دچار خسارت نشوند.
علی کرمی به کشاورزان اذعان کرد: با توجه به وضعیت پیش آمده به تقویم زمان بندی انجام برداشت مزارع که توسط کارشناسان کشاورزی ارائه شده توجه داشته باشند تا محصول کمتر آسیب ببیند.
وی گفت: همچنین با توجه به اینکه محصول چغندر قند برداشتی مسافت زیادی تا تحویل به کارخانه های قند طی می کند از کشاورزان درخواست می شود در صورت مشاهده محصول گندیده و خراب این محصول را از بار خارج کنند تا در طول مسیر حمل باقی مانده محصول را تحت تاثیر قرار ندهد و موجب افت بیشتر نشود.
انتهای پیام/گ