سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاونت علمی در هفته‌ای که گذشت؛

اعزام انسان به فضا از خاک ایران/ نقشه‌های کشور با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای به روز رسانی می‌شود

وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت با رویدادهای متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بیان برخی از این موارد می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به روز رسانی نقشه‌های کشور با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای ، طراحی آبگرمکن خورشیدی متناسب با جمعیت خانواده  و نخستین ماهواره سنجشی عملیاتی ایران «سها» در صف پرتاب است از مهم ترین اخبار معاونت در هفته گذشته است.
 
محمدهمایون صدر معاون سازمان فضایی ایران گفت: اتفاقات خوبی در خصوص اتمام پروژه‌های مختلف فضایی در سال گذشته رخ داده و پروژه ماهواره‌ای شریف سِت تحت عنوان ماهواره دوستی مجوزهای لازم را اخذ کرده است.
 
وی بیان کرد: ماهواره دانشجویان امیرکبیر تا آخر خرداد ماه امسال آماده می‌شود و همچنین ماهواره ناهید ۱ به وسیله پژوهشگاه فضایی ایران در ۶ ماهه اول سال به اتمام خواهد رسید و پروژه ناهید ۲ نیز قراردادش با پژوهشگاه فضایی به امضاء رسیده است.
 
صدر عنوان کرد: بزرگترین پروژه ماهواره‌ای کشور تحت عنوان پارس ۱ با همکاری ۵ دانشگاه آغاز شده و کار فاز طراحی مقدماتی آن از طریق کنسرسیوم این پروژه ادامه پیدا می‌کند.
 
 

به روز رسانی نقشه‌های کشور با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای

محمدهمایون صدر معاون سازمان فضایی ایران گفت: طرح GNAF برای تمام آدرس‌های پستی کشور به صورت یو کد تدوین می‌شود و این کار به صورت نقشه برای تدوین آدرس‌های زمین شهری در اختیار شرکت ملی پست قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: برای تجمیع و تکمیل اطلاعات باید عکس‌های هوایی و اطلاعات ماهواره‌ای را در کنار هم وارد کرده تا اطلاعات منسجم به صورت دیتا تهیه شود و این طرح تمام اطلاعات موجود در منطقه را جمع آوری و به صورت بیگ دیتا ایجاد می‌کند که البته هنوز این نوع اطلاعات در کشور ما طراحی نشده است.

صدر ادامه داد: برای تدوین آدرس‌های پستی به وسیله سنجش از راه دور و همیاری همکاران تخصصی ما در شرکت ملی پست در طول سال گذشته اطلاعات را جمع آوری کرده و به دلیل آنکه حجم انجام این پروژه بسیار بالا است به وسیله متخصصین سنجش از راه دور این کار صورت می‌گیرد و هر کدام از بخش‌ها در قالب یک قرار داد مدون شده و سازمان فضایی به عنوان مشاور در این طرح ورود پیدا می‌کند..


طراحی آبگرمکن خورشیدی متناسب با جمعیت خانواده
محمدسعید مهرافزا ‌مدیر عامل یک شرکت فناور گفت: این آبگرمکن با راندمان بالا و کیفیت بالا بر حسب تعداد نفرات خانواده طراحی و ساخته شده و برای انتقال حرارت نور خورشید به آب مصرفی و حفظ انرژی حرارتی آن، در دو سایز برای خانواده‌هایچند نفره مورد استفاده قرار می گیرد.

مهرافزا عنوان کرد: در آبگرمکن های خورشیدی جهت تأمین آب بهداشتی جنس جداره داخلی از ورق فولاد کربنی با پوشش لعاب انتخاب‌شده و به‌ منظور تأمین طول عمر بالا و جلوگیری از خوردگی، این منابع مجهز به محافظ کاتودیک است.

وی تاکید کرد: گرمایش آب و فضا مجموعاً بیش از 80 درصد انرژی را در ساختمان‌ها مصرف می‌کند و بنابراین بیش از یک‌سوم کل انرژی مصرفی جهان در جهت گرمایش مصرف می‌شود.

 نخستین ماهواره سنجشی عملیاتی ایران «سها» در صف پرتاب است
حسن حدادپور رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: نخستین ماهواره سنجشی عملیاتی که در سال آینده در نوبت پرتاب قرار می‌گیرد، «سها» نام دارد که ماهواره‌ای با قدرت تشخیص ۱۵ متر است و در مدار 500 کیلومتری از سطح زمین (لئو) قرار می‌گیرد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره اولویت‌های پرتاب ماهواره‌ها تاکید کرد: ماهواره دوستی به عنوان یک ماهواره سنجشی که اطلاعات سنجشی را جمع آوری و به سطح زمین ارسال می‌کند، در نوبت پرتاب است و بعد از آن ماهواره «ناهید ۱» که توسط پژوهشگاه فضایی ساخته شده، پرتاب می‌شود.

وی با اشاره به اهداف برنامه ششم در حوزه فضایی گفت: در برنامه ششم توسعه، تولید ماهواره‌های سنجشی و عملیاتی را در برنامه داریم و باید آزمایشگاه ماهواره را برای ماهواره‌های با جرم یک تن و ابعاد بزرگتر ارتقا دهیم تا این ماهواره‌ها در این آزمایشگاه تستهای استاندارد لازم را بگذرانند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.