سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

روزه داری با تغذیه صحیح در افطار و سحر

بهتر است غذای مصرفی در وعده‌ی سحری خصوصیات و ویژگی وعده‌ی ناهار را داشته باشد، تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده‌ی سحری موجب موجب گرسنگی زود هنگام می‌شود ، مصرف سبزی و میوه بین افطار و سحر برای دستگاه گوارش بسیار مفید و مانع بروز یبوست می‌شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، در آستانه فرا رسیدن ماه مبارك رمضان، بر اصول تغذیه صحیح در هنگام سحر و افطار تاکید کرد.

محمد کاظم‌زاده با بیان اینكه روزه‌داران همانند زمانی كه روزه نیستند، باید سه وعده غذا در برنامه خود داشته باشند، گفت: این وعده‌ها شامل افطار، شام و سحر است و صرف غذا در دفعات كمتر از 2 بار، در سال‌هایی که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، توصیه نمی‌شود.

وی افزود: بهتر است غذای مصرفی در وعده‌ی سحری خصوصیات و ویژگی وعده‌ی ناهار را داشته باشد، تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.

کاظم زاده اظهار كرد: با توجه به ساعت صرف افطار و فاصله آن تا وعده‌ی سحری، می‌توان ساعتی پس از افطار وعده‌ی غذایی مانند شام سبك صرف کرد که این به وضع خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد.

وی، مصرف غذاهای سبك و مختصر شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات (شیر، ماست و پنیر)، میوه و سبزی، نان و غلات (برنج و نان) درهنگام افطار را توصیه كرد و گفت: علاوه براین گروه غذایی، مصرف شیر گرم، فرنی و شیر برنج، استفاده از مواد غذایی آبكی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن توصیه می شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم‌پزشکی، به استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله‌ی بین افطار تا سحر، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آب و فیبر، اشاره کرد و افزود: مصرف این مواد غذایی برای دستگاه گوارش بسیار مفید و مانع بروز یبوست می‌شود.

کاظم زاده اظهار كرد: سبزی‌ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می‌کند.

وی به نامناسب بودن مواد غذایی شیرین در وعده‌ی سحری اشاره كرد و افزود: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریك انسولین، موجب ورود قند خون به داخل سلول‌ها و در پی آن كاهش قند خون می‌شوند. به این ترتیب، مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده‌ی سحری موجب موجب گرسنگی زود هنگام می‌شود.

انتهای پیام/ ش

 

 
برچسب ها: افطار ، سحر ، ماه رمضان ، تغذیه ، نهار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.